מהומת ענק: תקרית אלימה בין בסול ומשפתי

מקרה חמור בסיום המשחק בין בני ריינה למכבי ת"א באצטדיון גרין. שחקני וחברי ההנהלה של הקבוצה התנפלו גם הם בטענה לקללות. שוטרים הפרידו

תומר לוי
תומר לוי   01.11.25 - 21:36
Getting your Trinity Audio player ready...

עצבים אדירים באצטדיון גרין בסיום ה-0:2 של מכבי תל אביב על בני ריינה. לאחר שריקת הסיום פרצה מהומת ענק במקום לאחר שסעיד בסול ניסה לתקוף את רועי משפתי, שוער מכבי תל אביב, ולהתנפל עליו.

באותה תקרית, שחקני ריינה וחברי ההנהלה של הקבוצה ניסו להתנפל על השוער וזאת בעקבות טענות של הקבוצה על כך שמשפתי קילל את האפסנאי של ריינה. בעקבות האירוע שוטרים הגיעו למקום, לפני ששחקני ואנשי הקבוצות ירדו לחדר ההלבשה. לאחר שהפרידו ביניהם, הצדדים ערכו סולחה ולחצו ידיים.

"לא היו אמוציות", טען בסול אחר כך, "יש כבוד בין שני המועדונים, מכבדים אחד את השני. ביקרנו אצלהם כמה פעמים ואני לא חושב שיש אמוציות נגדם. היה ויכוח בין איש המשק שלנו לשוער שזרק בסיום המשחק כדור לקהל שלו. הם קיללו אחד את השני, ובסוף הכל בסדר. הטענות היו על הכדור, זה כדור שלנו - למה הוא זורק לקהל שלהם? כל משחק הם לוקחים לנו חמישה כדורים".

בסול המשיך ואמר: "הוא אמר 'בן שרמו*ה', לא הבנתי את זה. בגלל שהוא שחקן מכבי תל אביב מותר לו? לא מבין את זה, הוא בא בעצמו והתנצל. ביני לבין משפתי אין כלום, לחצתי לו יד ואני מאוד מכבד אותו. אני לא פוסל שבעתיד הרחוק הוא יהיה שחקן של ריינה, אין לי שום טענות לאף שחקן, יש לי טענות למה שראיתי בכר הדשא מבחינת השופטים".

עוד במהלך המשחק היה מתח רב. לאחר שאלעד מדמון כבש את השער השני מהנקודה הלבנה, נראה בסול משוחח עם עבדאללה ג'אבר, קפטן הקבוצה, שבהמשך סימן לשחקנים לרדת מכר הדשא - אקט שכמובן היה גורר עימו עונש חמור. אלא שלאחר דקות אחדות של חוסר ודאות וערפל, הבעלים התרצה בסופו של דבר, בריינה חזרו בהם מההחלטה, והמשחק נמשך.