"בין ח'ליפה הופעל בידי גורמים עבריינים"

תחקיר "זמן אמת" בכאן 11 חשף את עלילות משה חוגג וההשפעה על בית"ר ירושלים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   21.05.25 - 22:45
Getting your Trinity Audio player ready...
(צילום: בית"ר ירושלים)
(צילום: בית"ר ירושלים)

שלוש שנים עברו מאז שמשה חוגג עזב את בית"ר ירושלים כשבמקביל נעצר בחשד למרמה במאות מיליוני שקלים, הונאות משקיעים ועבירות מין. כעת, בתחקיר של "זמן אמת" המשודרת ב"כאן 11", נחשף הסיפור המלא על עלייתו ונפילתו של איש העסקים שהחזיק במועדון מהבירה וכולל לא מעט פרטים חדשים, בנוגע אליו.

תגובת משה חוגג לתחקיר

לפי התחקיר, חוגג רכש את בית"ר בכסף מחברת סינגולריטים אותה הקים. "הוא היה עוף מוזר. הוא כל הזמן היה בפייסבוק ואינסטגרם, רצה לקבל הכרה ושכל הזמן ידברו עליו", סיפר בעלי בית"ר לשעבר אלי טביב. "עד שלא ראיתי את הכסף בחשבון לא חתמתי. 20 מיליון ש"ח. ככה קל יותר לפתח את העסק, כל יום כותבים על האנשים האלה".

אחת מנקודות המפנה בבית"ר תחת חוגג הגיעה בדצמבר 2020, אז הכניס את שיח' חאמד בין חליפה האמירתי. בתמורה לשותפות השיח' היה צריך לשלם 300 מיליון ש"ח והסכם חסויות, אבל אחרי בדיקה של ההתאחדות לכדורגל התברר שאין לו את היכולת להחזיק את המועדון.

עידן ברלב, שניהל את החקירה, סיפר: "חקרנו אם הוא אדם אמין או לא. הבנו שאין לו את היכולת הכלכלית להחזיק את בית"ר. הוא הופעל באמצעות גורמים עברייניים ישראלים ובין לאומיים כדי להכניס לישראל כספים שמקורם בפעילות לא חוקית". 

“בין ח`ליפה הופעל בידי גורמים עברייניים“ (צילום: בית“ר ירושלים)
“בין ח`ליפה הופעל בידי גורמים עברייניים“ (צילום: בית“ר ירושלים)
בנוסף, בתחקיר הובאו דבריהם של רועי ברוכיאל ואישתו עירית, שהיו הזוג המקורב לחוגג ואישתו ואף גרו איתם יחד בווילה. רועי היה חבר של חוגג, נהגו הפרטי והיה אחראי למגוון תחומים, אשתו עירית הפכה לעוזרת האישית של איש העסקים.

"אני כועס ומאוכזב, אבל לא הכל תלוי בי. אני לא מתגעגע, עברנו שם חוויות לא טובות. הייתי כמו עבד, כל דבר שהוא היה מבקש הייתי צריך לעשות, גם לקפוץ מהגג. תקופה לא פשוטה", סיפר ברוכיאל. "הוא לא היה יכול לעשות דברים לבד, תמיד היה חייב שיהיה איתו מישהו סביב. "אם הייתי יודע לשכנע כמוהו, הייתי במקום טוב. הוא היה יכול למכור בקבוק מים ב-200 ש"ח.
(אלן שיבר)
(אלן שיבר)

"אמרו שאם אני מגייס משקיעים נוספים, אני אעשה תשואה של 100 אחוז. ההורים שלי השקיעו, הורים של חברים. הם סמכו על מה שאני אומר להם. הייתי בטוח שעשיתי קופה מטורפת. אמרתי להם לא למכור את המטבע והם לא ראו את הכסף שלהם בחזרה", טען עוקשי. "הגיעו אנשים למשרד שצעקו ואיימו וקיבלו את המטבעות שלהם בחזרה. הייתי מגיע למשרד בתור מת מהלך, לא ידעתי מה קורה. היו לילות שלא הייתי ישן, הייתי כמו מת מהלך בבית. תקופה נוראית. אם לא הייתי אדם מאמין הייתי קופץ מבניין". 

בסופו של דבר עוקשי טען שקיבל דיסק און קי מהיועץ המשפטי של סינגולריטים סטיבן קרוגר עם כל הפרטים על תזרים הכספים של החברה. "רוב הכסף הלך לידיים פרטיות, של משה חוגג והשותפים שלו. סיפרתי לאשתי מה קרה והיא אמרה שאני אכנס בהם", שחזר מנהל הכספים.

לפי התחקיר, בסינגולריטים פיטרו את מי שהעז לתבוע ותירצו זאת בתור קיצוצים בשל הקורונה. חוגג נעצר אחרי חקירה ארוכה. הוא היה במעצר כחודשיים.