תגיות: אייל ברקוביץ'
קשה לחשוב על מישהו שמלווה את חיינו יותר מאייל ברקוביץ' - אחד הכדורגלנים הכי גדולים שצמחו במדינת ישראל, הפך ברבות השנים גם לדמות מעניינת ומשפיעה - מהתפקיד כפרשן ועד המיצוב הנוכחי, בתור מראיין ודמות שלא מהססת להביע דעות על כל נושא. אמש (שבת) שודר הראיון שערך ברקוביץ' בתכנית "פגישה" עם רוני קובן בכאן 11, וגם שם - היה מאוד מאוד מעניין.
כסף”הרווחתי 15 מיליון דולר בקריירה. זה הכי כיף בעולם, כסף זה דבר מאוד חשוב, אבל בזבזתי, אוי כמה בזבוזים. כשמרווחים הרבה, מבזבזים הרבה. החלפתי מכוניות, שעונים, דירות, כמו גרביים. אני דואג לאבא, לאמא, לאחים, לילדים, לכולם אני דואג, אני עושה את זה באהבה גדולה. אני שמחש יש לי מה לתת. אף אחד לא לוקח את הכסף איתו לקבר. במשך 30 שנה אני דואג כלכלית לכל המשפחה - זו אחריות גדולה. דואג גם למשפחה המורחבת. לכולם אני דואג ואני גאה בזה. נתינה זה הדבר הכי חשוב בחיים ואני גאה בזה שיש לי את זה, והלוואי זה ימשיך ככה".
איך זה להיות חסר פחד? להגיד לכל אחד מה שבא לך.”אני לא מסוגל לשתוק. אבא שלי בן 80 ועד היום הוא רב על כל הרמזורים בעיר. הוא אומר שעד יום מותו הוא ינסה לשנות את העולם".
זנות”בכל מקום בעולם יש זנות, למה שפה לא יהיה? יש בכל מקום בעולם, צורכים זונות, ורק אצלנו מנסים להיות שונים. יש בחורות שעושות את זה בעל כורחן, יש כאלה שעושות את זה כתוצאה מאונס שזה עצוב מאוד, ויש כאלה שעושות את זה כי זה כסף קל. אני לא אוהב זונות ואף פעם לא הייתי עם זונה, גם לא בפרשת נערות הליווי. אם הייתי, לא הייתי מתבייש להגיד את זה. צריך לעשות זנות ממוסדת עבור כאלה שרוצות לעסוק בזה ועבור כאלה שרוצים לצרוך את זה בצורה ממוסדת יש לא מעט נשים שבוחרות לעשות זאת מרצונן, ויש כאלה שרוצים לצרוך את זה מבלי לנהל רומן ומבלי לבגוד באישה שלהם".
נתניהו"אמרתי שביבי צריך ללכת לפסיכיאטר? הייתי עדין, ריחמתי עליו. הוא הרס פה את המדינה: כל המדינה מפולגת, כולם בפוסט טראומה, מלחמה שלא נגמרת. אם המצפון שלו נקי, אז משהו לא בסדר ולכן התכוונתי. פגשתי אותו חצי שעה כל חיי. איך הייתה הפגישה? חבר שלי רפי אומר לי שביבי לא סופר אותי ממטר. אמרתי לו 'בוא נראה'. הרמתי באותו רגע טלפון לנתניהו, והוא אמר לי 'בוא מחר'. ניצחתי את רפי בהתערבות. לא הייתה שום מהות לפגישה. זו הייתה תקופה שהייתי לצידו. זו תקופה שהיינו מדברים בטלפון לפעמים - הוא מדבר עם אנשי תקשורת. פעם אחת התקשרתי אליו כשיאיר נתניהו לכלך, והוא אמר שקשה להשתלט עליו והוא יטפל בזה".
"אותו חבר שעשה איתי התערבות חיכה באוטו בחוץ, ואני הלכתי להיפגש עם נתניהו. אני זוכר שאמרתי בדרך לחבר 'על מה אדבר איתו?'. ביבי היה מאוד נחמד, והיה מצחיק. הדבר הראשון שהוא עשה איתי בפגישה זה לקח אותי למרפסת והראה לי את הספות הבלויות ואמר לי 'אתה רואה? על הספות האלה עושים בלאגן'. הוא צודק, באמת מחפשים אותו. אני כועס עליו בעיקר על הפילוג שעשה בעם".
כניסה לפוליטיקה”פוליטיקה? אני לא אומר 'לא'. אף אחד לא הציע לי נכון לעכשיו. לא הייתי הולך עם אף אחד מהפוליטיקאים היום. הייתי רץ עם עצמי, לא עם גנץ ולא עם בנט. אני לא יודע להיות מספר 2. לרוץ לפוליטיקה עם מפלגת ברקוביץ'? לא פוסל. מה אני אציע? אמינות, חמלה. ראש ממשלה? אני יכול להיות הכל".
"אני ימני. הצבעתי הרבה פעמים לכחלון, לגנץ ולפרס. לא הצבעתי לביבי? הוא שמאלני. אני מצביע לאדם לפי האישיות - אני מצביע למי שאני מרגיש שהוא אמין".
גירושין"אני מתנצל על מה שעשיתי עם אישתי. עד היום אני מתנצל על זה. אני וטלי חברים טובים מאוד, יש לנו 30 שנה יחד, עשיתי קריירה מטורפת. עשיתי טעות, ואני עד היום מצטער על זה שנפלתי בפיתוי".
הכישרון בכדורגל”אבא ליווה אותו לכל מקום. הוא האמין בי והיה איתי בכל מקום. הוא תמיד אמר לכולם שאני אהיה השחקן הכי טוב במדינה. איך הפכתי לשחקן שהייתי? המוח, ראיתי מה שאף שחקן לא ראה. היו לי עיניים בגב - זה כישרון מולד, לא יודע איך קיבלתי את זה. אני כשקיבלתי את הכדור העיניים שלי ראו את כל המגרש - ידעתי איך למסור, באיזו מהירות של הפס".
”אבא שלי לא האמין איך השחקן הכי טוב לא נותנים לו לשחק בהרכב. כשהייתי על הספסל בלב שלי רציתי שהיא תפסיד כי אם היא הייתה מנצחת, אז הבנתי שאמשיך על הספסל. אני הייתי יושב על הספסל ואם צריך גם מתפלל שהקבוצה שלי תפסיד כדי שישחק. זה ששיחק במקומי? שיהיה הכי גרוע על המגרש מבחינתי. בסופו של דבר כל אחד צריך לדאוג לעצמו".
המשחק בסאות'המפטון - השלושער והבישולים נגד יונייטד”לפני המשחק באתי אלמוני. רציתי רק לשחק טוב שקצת יכירו אותי. לא ידעתי שאני אפתח בכלל, פתאום לפני המשחק המאמן אומר שאני פותח. פתאום נתתי את המשחק הכי גדול בקריירה, זה המשחק הכי גדול שהיה לישראלי אי פעם. לשחק נגד הקבוצה הטובה בעולם, להבקיע שלושער, בישולים. לא קלטתי את זה בזמן אמת. אני רק אחרי כמה שנים הבנתי מה עשיתי".
לחץ”בחיים לא הרגשתי לחץ בתור שחקן כדורגל. איך שהתחיל המשחק ואפילו לפני, הייתי מאוד קול. זה מה שגרם לי להצליח גם. לא יודע להסביר את זה. לפעמים הייתי ישן 3 שעות לפני המשחק. אני באופן כללי אף פעם לא לחוץ. אלא לוקח את החיים בפרופורציות".
אופי בכדורגל”בגלל האופי הגעתי לאן שהגעתי, ולא הוא זה שהכשיל אותי. לא הגעתי רחוק? הייתי כוכבי בפרמייר ליג. אומנם במועדונים בינוניים, אבל הגעתי רחוק. מיציתי את הפוטנציאל שלי. הייתי שחקן מצטיין, עשיתי מעברים, אז לא הגעתי לקבוצה הכי גדולה בעולם, אז מה? אני חושב שמיציתי".
ה-0:5 מול אוסטריה”כל אוהד כדורגל בישראל, יגיד לך שזה המשחק הכי גדול בתולדות נבחרת ישראל בכל הזמנים. הכול התחבר שם לערב אחד. אין רגעים כמו הרגע הזה. אדרנלין מטורף, אושר, עילוי. זה אושר גדול יותר מכל דבר שחוויתי".
פרשת נערות הליווי”היו נערות ליווי, אבל בערב של המשחק - הרי הפסדנו לדנמרק, ואז חיפשו למה הפסדנו. מישהו אמר - היו נערות ליווי לאורך שנים בנבחרת, אבל לא היה במשחק הזה, לפחות ממה שלי ידוע. שנים היו נערות ליווי בנבחרת. זה לא בסדר, אבל זה קרה. לא בגלל זה הפסדנו, הפסדנו כי היינו לא טובים. מבחינת הקוד האתי, זה אסור, אבל אני לא שופט. בכל מקרה אני אף פעם לא הייתי עם נערות ליווי".
פרישה"הרגיש שחסר משהו. הרגשתי ואקום, לא הייתי בדיכאון אבל אתה רגיל להזיע, חדר הלבשה, תקשורת, תהילה - והכל נגמר. ואז אתה מתחיל לחפש דברים חדשים, ריגושים חדשים, עושה שטווית. לא מצאתי ריגוש בחיים כמו בכדורגל. אני אומר לעצמי 'מה אתה מטומטם? אין ריגוש כזה. תהנה מהילדים, מהקפה של הבוקר'. ואז הבנתי, אין ריגוש כזה ופשוט לא צריך לחפש את זה".
עצה לילד שמתחיל כדורגל"להיות מפוקס במה שאתה רוצה. אני הייתי מפוקס 24/7 בלהיות כדורגלן, כל שניה וכל דקה הייתי רק בלהיות כדורגלן. לא עניין אותי כלום. ראיתי רק את הכדורגל מול העיניים. אל תעשה חשבון לאף אחד".