Free cookie consent management tool by TermsFeed

"לא האמנו כשראינו": ציפיות הענק מעומר מאייר

ההייפ שהלך וגדל, המקום שלו בקבוצה ושאלת הדראפט: "כבר לא יפתיע אף אחד"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   07.07.25 - 20:35

תגיות: עומר מאייר

Getting your Trinity Audio player ready...
עומר מאייר טרם שיחק דקה במדי פרדו, אבל באינדיאנפוליס כבר מדברים עליו כאחת ההבטחות הגדולות שנחתו בקבוצה בשנים האחרונות. היכולת הפנטסטית שהציג באליפות העולם עד גיל 19 – שם הוביל את הנבחרת שלנו עד לרבע הגמר – הפכה אותו משחקן אלמוני יחסית לשם הכי מדובר בימים אלו בקרב אוהדי הקבוצה והסקאוטים.

בטור שנכתב הערב (שני) ב-'IndyStar' ע"י גרג דויל, אחד מאנשי הכדורסל הבכירים באינדיאנפוליס, הכתב מדבר בהרחבה על הכוכב הישראלי ועל הציפיות ממנו. בכותרת נכתב: "שלא כמו שחקנים גדולים אחרים שהיו בפרדו לאורך השנים, עומר מאייר יגיע לקבוצה עם ציפייה להפוך לכזה".

כזכור מאייר הספיק לשחק ארבעה משחקים בלבד בטורניר לפני שנפצע באצבע, אך העמיד ממוצעים מעולים של 20 נקודות, 5 ריבאונדים ו-4.3 אסיסטים. "אלה השחקנים הכי טובים בעולם בגיל הזה", כתב דויל, "ועומר מאייר היה אחד השחקנים הטובים בטורניר".

דויל ציין בכתבה שפרדו כבר שנים הצליחה לשגשג עם שחקנים שהגיעו בשקט – כמו זאק אידי, ג'יידן אייבי ובריידן סמית' – אך מאייר שונה: הוא מגיע עם 'הייפ' תקשורתי גדול ועם ציפיות מהיום הראשון. "במובן מסוים, זה הסיפור הכי פרדו שיש – אבל גם הכי לא פרדו. כי הפעם, אנחנו כבר יודעים מה עומד להגיע. אנחנו כאן ב-'IndyStar' ראינו מה הוא עושה ופשוט לא האמנו".

למרות העומק האיכותי בסגל של מאט פיינטר, מאייר בהחלט עשוי להשתלב ברוטציה – כשדויל טוען שיש סיכוי שיכנס אפילו לחמישייה וישחק לצד הכוכב הגדול של הקבוצה, הרכז בריידן סמית'. פרדו אמנם לא תצטרך ממנו 30 דקות לערב, אך דויל מדגיש: "הוא כבר לא יוכל להפתיע אף אחד. הוא כבר עשה את זה".

הכתבה אף משווה אותו לקספראס יאקוצ'יוניס, שנבחר במקום ה-20 בדראפט 2025 ע"י מיאמי היט. "מאייר פחות אקספלוסיבי ממנו, אבל חזק, חכם ומדויק לא פחות". 

מצד אחד, הציפייה בפרדו היא שמאייר יהפוך ליורשו של סמית' בעונת 26/27, אך מנגד, עזיבתו לדראפט הקרוב לא נפסלת. "העניין הוא שמאייר עלול ללכת אחרי עונה אחת בלבד אם ילך לדראפט ה-NBA ב-2026. הרעש סביבו כל כך חזק, ועל אף העובדה שאני לא חושב שזה יקרה, אני גם לא בטוח לא יקרה".