הסכום ששווה עליית שלב במוקדמות הקונפרנס

בית"ר עשתה צעד גדול, חיפה וב"ש חזק בתמונה. המענקים לעונת 2025/26

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   25.07.25 - 12:55

תגיות: קונפרנס ליג

Getting your Trinity Audio player ready...
(באדיבות האתרים הרשמיים של ב"ש, בית"ר וחיפה)
(באדיבות האתרים הרשמיים של ב"ש, בית"ר וחיפה)

משמעותי. מכבי חיפה, הפועל באר שבע ובית"ר ירושלים שיחקו אמש (חמישי) בשלב השני של מוקדמות הקונפרנס ליג, כשבית"ר ניצחה 1:2 את סוויטיקה, חיפה נפרדה מטורפדו ז'ודינו ב-1:1 וב"ש הפסידה 1:0 לאא"ק אתונה החזקה, כולן בחוץ.

המשמעות הכלכלית גדולה. המענקים של אופ"א מבוססים על שלב הנשירה מהקונפרנס ליג, כאשר העלייה לשלב השלישי - שהתקרבה במקרה של בית"ר - שווה 200 אלף יורו נוספים.

אם קבוצה ישראלית תודח בסיבוב השני היא תקבל 350 אלף יורו, אם היא תודח בסיבוב השלישי היא תקבל 550 אלף יורו ואם היא תודח בשלב הפלייאוף היא תקבל 750 אלף יורו. מדובר במענקים מאופ"א בלבד, שכן הקבוצות יכולות להכניס ממשחקי ה"בית" אך מדובר בסכומים קטנים בהתחשב בכך שהמשחקים, גם השנה, לא בישראל. 

הישראליות שיעלו לשלב הליגה יקבלו 3.17 מיליון יורו לכל הפחות, כשהסכום ישתנה בהתאם לניקוד של כל קבוצה ומי שמדורגות מתחתיה. חיפה או ב"ש יכולות לקבל סכום גבוה, בהתחשב בכך שהן מגיעות עם ניקוד גבוה. בשביל לעשות כן, שני המועדונים יצטרכו להעפיל לבתים.