יתרון עצום: כך הכסף של דובאי שווה יותר

ה-GM ביקר את הפועל ת"א, אך התעלם מהאותיות הקטנות. ההסבר המלא

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   26.07.25 - 15:49
Getting your Trinity Audio player ready...
(DUBAI)
(DUBAI)

דובאי נכנסה ליורוליג בקול תרועה רמה. החבורה של יוריצה גולמץ השיגה חוזה לחמש השנים הקרובות במפעל, ותנסה להפוך לכוח משמעותי כאשר היא כבר שמה את ידה על לא מעט החתמות נוצצות כשהיהלום שבכתר הוא כוכב ריאל מדריד בשנים החולפות דז'נאן מוסא.

לאחרונה ה-GM של דובאי, דיאן קאמניאשביץ', טען בראיון ש"אם הם היו מחתימים את וסיליה מיציץ' בסכום שהפועל תל אביב החתימה אותו, היה כאוס אמיתי, אבל כשקבוצות אחרות מוציאות סכומים כאלו, זה בסדר".

על פי קמניאשביץ', תקציב הסגל וצוות האימון שלו יעמוד העונה על 16 מיליון יורו, ובכך לטענתו הקבוצה צפויה להיות במקום ה-11 בטבלת התקציבים ביורוליג. אלא שקמניאשביץ' השמיט פרט אחד חשוב למדי - כאשר בניגוד לכל קבוצת יורוליג אחרת, המועדון שלו נהנה מיתרון כלכלי משמעותי מאוד. בפועל, הכסף של הקבוצה שווה יותר זאת בזכות העובדה שהקבוצה ממוקמת בדובאי - שם אין מס.

בישראל מועדונים מחתימים את השחקן מראש על שכר הנטו שלו ומשלמים בעצמם את המס לרשויות, מה שפותר את העניין הזה מבחינת השחקן אך עבור הקבוצה עדיין מדובר בהוצאה משמעותית. המס על שחקנים זרים בשנותיהם הראשונות בארץ עומד על 25%, ומגיע עד ל-50% כשמדובר בשחקנים מקומיים או בשחקנים זרים שנשארים שנים רבות בישראל. בנוסף בקטלוניה לצורך העניין, שם ממוקמת ברצלונה, שיעור המס עומד על 47% כאשר במדריד המס עומד על 43% ובחבל הבאסקים שם משחקת באסקוניה המס הוא 25%.

בטווחים האלה נמצאים גם יתר מועדוני היורוליג, פרט לקבוצות הסרביות שם שיעור המס נמוך למדי. בנוסף, גם מונאקו לרוב לא תהיה חייבת במס על שחקניה הזרים, בעקבות ההקלות הכלכליות בתחומה.

דובאי עצמה החתימה עד כה לא מעט שמות מסקרנים כאשר לצידו של מוסא בין היתר גם אלכסה אברמוביץ', דוויין בייקון, ג'סטין אנדרסון, מאם ג'ייטה ומיפונדו קבנגלה הצטרפו. בנוסף, היום גם פיליפ פטרושב הצטרף מאולימפיאקוס שתקבל פיצוי על סך 1.1 מיליון יורו - כך על פי ההערכות. בפועל, כמעט כל קבוצה אחרת מהיורוליג שהייתה רוצה להרכיב את הסגל הזה הייתה צריכה לשלם מיליונים רבים כמס, מה שהיה מזניק אותה למעלה כאחת מהקבוצות עם התקציבים הגדולים ביותר במפעל. עבור דובאי כאמור, העניין הזה כלל לא רלוונטי.