תגיות: ליגה לאומית
אחרי שמונה שנים, הפועל פתח תקווה חוזרת לליגת העל. קבוצתו של עופר טסלפפה השלימה הערב (שני) את המשימה שלה בסטייל כשהביסה 0:6 את בני יהודה, והשלימה עונה מוצלחת לקבוצות מאם המושבות, והצטרפה למכבי פתח תקווה שהבטיחה את העפלתה בשבוע שעבר (מול אותה יריבה).
אחרי שבשבוע שעבר הפסד לאום אל פאחם דחה את העלייה בשבוע, הכחולים הגיעו נחושים במיוחד למשחק וכבר אחרי ארבע דקות הם עלו ליתרון משער עצמי של עמית ביטון. אופק אושר הכפיל בדקה ה-35, והרחקה של עמרי יחזקאל בבני יהודה ממש בפתיחת המחצית השנייה (46) כבר הפכה את זה לחד צדדי לחלוטין עם צמד של רועי זיקרי (68, 70) ועוד צמד של עוז פרץ (82, 90 בפנדל) כדי לעלות ליגה בסטייל.
מדובר בעלייה שמחה במיוחד עבור הקבוצה, שהועברה לבעלות עמותת האוהדים ״הכחולה״ לפני 5 שנים, אך רק לפני שנתיים ירדה לליגה א׳. בסופו של דבר, היא נותרה בליגה הלאומית בעקבות הבעיות הכלכליות של הפועל איכסל, וכתע היא חוגגת בגדול.
זה רגע מיוחד גם עבור המאמן עופר טסלפפה, שרושם עלייה שנייה לליגת העל אחרי שעשה זאת עם סקציה נס ציונה ב-2019/20, אלא שכעת הוא גם יוכל לעמוד על הקווים בליגת העל מאחר שהוא משלים קורס פרו שיעניק לו את התעודה המיוחלת.
בכך כאמור נחתמה תמונת העולות לליגת העל לעונה הבאה, והליגה הלאומית תקבל אליה בחזרה את סקציה נס ציונה וגם את עירוני קריית שמונה. במחזור הבא, הפועל פתח תקווה תגיע בלי לחץ למשחק חוץ אצל מכבי יפו, ובני יהודה תפגוש את עירוני טבריה המאוכזבת, שהייתה קרובה לעלייה בלא מעט שלבים של העונה.
עירוני טבריה - הפועל אום אל פאחם 0:1קבוצתו של אלירן חודדה נשארה רק עם המחמאות אחרי שאומנם עשתה את שלה וקטעה רצף של שלושה הפסדים, אבל ידעה שהיא לא תלויה בעצמה וראתה את הפועל פ"ת עולה ליגה. שער של שניר טליאס כבר בדקה ה-13 אומנם הבטיח ניצחון, אך לא הספיק.
צפו בתקציר >>>
הפועל עכו - הפועל כפר סבא 2:1משחק לפרוטוקול עבור שתי הקבוצות התחיל בשער של יונתן טפר בדקה ה-41, אך מרשל אודה (49) ורמי סלטאן (76) קבעו מהפך.