תגיות: הליגה הלאומית
הסערה ברמת השרון נמשכת. כפי שפורסם לראשונה בערוץ הספורט עוד באוגוסט, בעירייה דרשו לחקור את פעילותה של קבוצת הכדורגל בחשד לאי סדרים, כשאחרי שהופק דו"ח חמור בנושא, התבצע צעד חסר תקדים מצד ראש העיר.
כזכור, יצחק רוכברגר, שהודיע לקבוצה שהוא מפסיק את תמיכת העירייה בקבוצה, עד שההנהלה הנוכחית לא תתחלף בהנהלה מטעם העירייה. בעקבות כך, הבנאו השבוע את תגובותו הבלעדית של ליאור סילק, שסיפק התייחסות ראשונה לטענות מצג העירייה על אי סדרים.כעת, דן רוק, חבר מועצת העיר רמת השרון סיפק גם הוא תגובה בלעדית, בה תקף את רוכברגר:
בנוסף, לידי ערוץ הספורט הגיעה גם הצעתו של חבר המועצה לראש העיר - המכתב המלא לפניכם:הנדון: הצעה לסדר לפי סעיף 27 (א) לתוספת השנייה לפקודת העיריות: קיזוז חובות עמותות הכדורגל מכספי התמיכות
רקע: עמותות הכדורגל "הפועל ניר רמת השרון" ו"מועדון לקידום כדורגל נשים ברמת השרון" (להלן: העמותות) מנהלות את קבוצות כדורגל הגברים והנשים של רמת השרון, אשר משתתפות בליגות המקצועניות. העמותות מקבלות, מידי שנה, כספים מעיריית רמת השרון מכח נוהל תמיכות במוסדות ציבור.
כפי שנמסר על ידי מר אריק דורון, מנכ"ל העמותה העירונית לספורט (אגודת הספורט) (להלן: האגודה),לעמותות חוב של כ- 250 אלף ש"ח לאגוד ה, בגין כספי תמיכות ממשלתיות של שנת 2024 שהתקבלו אצלן ומיועדים ל פעילות מחלקות הילדים והילדות הפועלות תחת האגודה. עד למועד זה ועל אף פניות חוזרות ונשנות העמותות לא פעלו כפי חובתן ולא העבירו את הכספים הנ"ל לאגודה וקיים חשש גדול כי הכספים הנ"ל לא יגיעו ל ידי האגודה, בוודאי שלא בעת הקרובה. אי העברת הכספים פוגעת באופן קשה ומיידי בפ עילות מחלקות הכדורגל בנים ובנות של האגודה , אשר תקציבן לשנת הפעילות הנוכחית לוקח בחשבון גם כספים אלה ונסמך עליהם.
נזכיר כי מלבד האמור, בשנ תיים האחרונות נאלצת האגודה להתמודד עם גזרות כלכליות קשות וכבדות תוצאה מקיצוץ משמעותי ב תקציב המועבר אליה על ידי העיריה, אשר עומד ביחס הפוך לגידול בפעילותה, פועל יוצא מהוספת ענפי ספורט ומתקנים אשר, למרבה הצער, לא נלקחו בחשבון בעת קביעת התקציב לו זכאית האגודה מהעיריה. עוד נזכיר כי על מנת לאפשר את פעילותה נאלצה האגודה ליטול, לפני מספר חודשים, הלוואה בסך 2.5 מיליון ש"ח וכי בהתאם להתחיבותה היא נושאת גם בהחזר ההלוואה והריביות בגין זו.
כעולה מן האמור האגודה נדרשת לכספים שהעמותות חייבות לה, ללא דיחוי נוסף. סעיף 16 לתבחיני העירייה לתמיכות לשנת 2024 אשר אושר במליאת העיר ביום 2 באפריל ,2023 נקבע כי "מוסד החייב כספים לעירייה, יקוזזו כספים אלו מכספי התמיכה אלא אם החליטה מועצת העיר אחרתמטעמים שיירשמו". בנסיבות המתוארות לעיל הרינו לפנות למועצה בבקשה לקבל את ההצעה הבאה".
ההצעה: מועצת העיר תנחה את גזברות העירייה לקזז סך של 97 אלף ש"ח מכספי התמיכות המיועדים לעמות ה"מועדון לקידום כדורגל נשים ברמת השרון" וסך של 150 אלף ש"ח מעמותת "הפועל ניר רמת השרון" ו לאחר הקיזוז להעביר כספים אלה לאגודה".