תגיות: הליגה הטורקית, נובאטוס מירושי
ויתרה מוקדם מדי? לאורך השנים, מכבי תל אביב הביאה לא מעט שחקני רכש צעירים ומרשימים. בין אם מדובר על אלו שהגיעו בשנים האחרונות דוגמת ווסלי פטאצ'י או טייריס אסנטה, או כאלו שגדלו במחלקת הנוער המוצלחת בקריית שלום כמו פארפה גיאגון. אבל, נראה שכמו לכל קבוצה שמחזיקה מחלקת נוער גדולה, גם מכבי תל אביב פספסה שחקן שהיה אצלה בידיים, ושמו נובאטוס דיסמאס מירושי.
זהו שם שרוב אוהדי הכדורגל בישראל לא זוכרים, וספק אם לאוהדי הקבוצה הצהובה השם מוכר. אז מי זה נובאטוס מירושי? מדובר בקשר אחורי טנזני, שהגיע למחלקת הנוער של הצהובים בעונת 2020/21 בגיל 17, ובה שיחק 14 משחקים והראה יכולת טובה.
משם, הצהובים החליטו להעלות אותו רמה, ושלחו אותו לעונת השאלה בשנה שלאחר מכן, וכמו הרבה שחקנים זה היה לבית"ר תל אביב/בת-ים. שם מירושי פחות הצליח להרשים, ולא מצא את מקומו בסגל הבוגר של הקבוצה. לאחר אותה עונה נמכר תמורת סכום לא קטן - חצי מיליון יורו, לזולטה וארחם הבלגית, שכנראה ראתה בו משהו שלא ראו אצל האלופה.
בבלגיה שיחק ב-26 משחקים, בהם רשם שני בישולים, ולאחר עונה אחת בבלגיה הושאל לשחטאר דונייצק, אותה אימן פטריק ואן לוון, שכזכור היה ראש מחלקת הנוער של הצהובים באותן שנים בהן הגיע מירושי לישראל.
בקיץ 2024 עשה קפיצה מפתיעה, וחתם בגוזטפה, מהליגה הראשונה בטורקיה. בעונתו הראשונה שם רשם לא פחות מ-26 הופעות, כבש ארבעה שערים ובישל אחד, מעמדת הקשר האחורי. העונה, כבר רשם שבע הופעות במדים הצהובים-אדומים. אך הסיפור הגדול סביבו קרה בקיץ האחרון. לפי דיווחים שעלו באנגליה, כחלק מעסקת החלפה, סאות'האמפטון התעניינה בקשר, ורצתה לצרפו לקבוצה, מהלך שלבסוף לא קרה.
אגב, כאשר נמכר לראשונה מישראל, שווי השוק שלו עמד של 150 אלף יורו, וכיום הוא עומד על כמעט פי 7 יותר - מיליון יורו. נכון, לא תמיד אפשר להשאיר שחקנים, ולא תמיד כל שחקן צעיר שמגיע הופך לכישרון בסיטואציה מסוימת. סכום המכירה שקיבלו הצהובים היה די מרשים עבור שחקן שלא רשם הופעת בוגרים בליגת העל, אך נראה שמדובר בקשר שהצהובים בהחלט היו יכולים להשתמש.