מוביל הטרנד: מי הראשון שקרע את הגרביים?

החורים כבר "באופנה" בכדורגל, אך מי היה החלוץ בנושא ואיך היו התגובות?

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   06.07.25 - 18:06

תגיות: דני רוז: eng

Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
(GETTY)

בשנים האחרונות אנחנו נתקלים בלא מעט כדורגלנים שמחוררים את הגרביים שלהם בחלקן האחורי. אז איך הכל התחיל? מי שהיה חלוץ הטרנד, ככל הנראה, הוא דני רוז במונדיאל 2018, כאשר אז המראה עורר בעיקר בלבול ותהיות ברשתות החברתיות. למרות המראה החריג, יש לכך ככל הנראה יתרונות אמיתיים, או אולי פסיכולוגיים - אחרת סביר להניח שהשחקנים לא היו ממשיכים לעשות זאת.

דיווחים מסויימים טוענים כי הסיבה העיקרית לכך היא הקלה בלחץ על שרירי התאומים, שכן גרביים צמודות מדי עשויות להגביל זרימת דם ולפגוע בנשימתם, במיוחד אצל שחקנים עם שרירים נפוחים. עם זאת, צוין שאין הוכחות מדעיות חד משמעיות לתיאוריה הזו, ונטען שייתכן שמדובר פשוט ב"אופנה שהשתרשה".

עם זאת, יש גם כאלה שמבקרים את המנהג, כמו גארי נוויל, שטען: "הגרביים הקרועות נראות פשוט לא טוב. ביונייטד היה חוק, להכניס את החולצה למכנסיים, למשוך את הגרביים עד למעלה ולהיראות מסודר. אני לא מבין את זה. לשחקנים יש מאות זוגות נעליים בהתאמה אישית, לא ייתכן שיצרן גרביים לא יכול פשוט להכין להם גרביים קצת יותר רחבות. אני לא קונה את זה".