"שקלתי להתאבד": הווידוי של שופט העבר

מצמרר. מארק קלטנברג: "לא ראיתי דרך אחרת החוצה כשהואשמתי בגזענות"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   10.07.25 - 12:42
Getting your Trinity Audio player ready...
Getty
Getty

מארק קלטנברג, במשך שנים, היה אחד השופטים הבולטים בליגה האנגלית. קלטנברג היה שופט בינלאומי ומוערך ביין 2004 ל-2017, כשהוא אף שפט בגמר ליגת האלופות וגמר היורו ב-2016.

בראיון בפודקאסט High Performance, קלטנברג חשף צד מפתיע שמעיד בין היתר על הלחץ איתו מתמודדים שופטים: "אחרי שג'ון אובי מיקל מצ'לסי האשים אותי בגזענות שקלתי להתאבד. לא הייתה דרך החוצה, חשבתי שלא אוכל לשפוט יותר. מה הייתי יכול לעשות? אני זוכר שקיבלתי פוש שאומר שאני מואשם בגזענות נגד שני שחקני צ'לסי".

"אלה היו 12 השעות הגרועות בחיי. לא הצלחתי לישון, לא הצלחתי לעשות שום דבר, לא ידעתי מה אמרתי אפילו. חשבתי שעשיתי משהו לא נכון. צ'לסי לא הצליחה למסור את המידע הנכון. ידעתי שאני חף מפשע, אבל לא הייתי יכול לעשות כלום".

משטרת מטרופוליטן חקרה את הנושא, כשקלטנברג הושעה לחודש וחזר לאחר מכן, כשההתאחדות האנגלית ויתרה על הגשת כתב אישום בנושא. צ'לסי עצמה התנצלה באופן פומבי על הדרך בה התנהלה בסוגייה.

*****

אתם לא לבד. אובדנות היא תופעה הניתנת למניעה. במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו. נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים כגון ער"ן - בטלפון 1201.