נדחק החוצה? המצב של מנור סולומון בטוטנהאם

משני השחקנים החדשים שחתמו על המשבצת שלו והובילו לעומס גדול בהתקפה, דרך מגבלת הרישום שעלולה להכריח את התרנגולים למכור שחקנים ועד המועמדות. מצבו של האיש שלנו בפרמייר ליג

רועי ויינברג
רועי ויינברג   18.07.25 - 19:28
Getting your Trinity Audio player ready...

טוטנהאם של תומאס פרנק עשתה שתי עסקאות גדולות בשבוע האחרון, כשהחתימה את מוחמד קודוס ואת מורגן גיבס ווייט, שצפוי לעבור לקבוצה חרף המחאה והגשת התלונה של נוטינגהאם פורסט. בעקבות זאת, נראה שההתקפה של התרנגולים סגורה לעונה הבאה.

המאמן תומאס פרנק מתכנן להשקיע בחלקים נוספים על כר הדשא, כשהבי.בי.סי טען שהקבוצה צריכה להתמקד בעיקר בקשרים הגנתיים ובשחקני הגנה. טוטנהאם הייתה אחת הקבוצות שאפשרו ליריבות לייצר מולה הכי הרבה בליגה אשתקד בעידן אנג' פוסטקוגלו, ובהתחשב במכת הפציעות שעברה (ובכך שהשנה היא תשחק בליגת האלופות) לא מן הנמנע שהקבוצה תתמקד בחלק זה.

עד עכשיו התרנגולים קנו שחקנים ב-140.6 מיליון דולר ומכרו ב-13.5 מיליון, כשהיחיד שנמכר הוא הקשר ההגנתי פייר אמריק הוייבירג למארסיי (אחרי שנה בה הושאל). בעקבות זאת ייתכן שהקבוצה תדלל את ההתקפה, מה שיוביל למכירת מנור סולומון.

קודוס הוא קיצוני ימני שיכול לשחק גם בשמאל, כשגיבס ווייט נתפס כקשר קדמי אבל יכול לשחק כקיצוני גם כן, בפרט בימין. הקיצוני השמאלי המוביל של הקבוצה הוא כמובן יונג מין-סון הוותיק, כשלצידו גם ווילסון אודובר, מתייס תל, ברנאן ג'ונסון ודומיניק סולנאקי עשויים לזכות לעדיפות בהתקפה.

התרנגולים ישחקו לפחות שמונה משחקים בליגת האלופות כאמור, לצד 38 משחקי ליגה וגביעים. אליפות אפריקה עלולה להשפיע במקרה של קודוס, אך בכל מקרה הקבוצה מספיק עמוקה כדי לשחק עם שתי חוליות התקפה שונות: קודוס, סולאנקי וסון בתור ההרכב הראשון, בזמן שג'ונסון, רישארליסון ומתייס תל מגבים אותם.

כשמוסיפים אליהם את רישארליסון ואת מיקי מור הצעיר ששותף ב-10 משחקים בשנה שעברה, מגלים שיש לטוטנהאם תשעה שחקנים על שלוש עמדות עוד לפני סולומון וצ'ארלס חיל שחזרו מהשאלות. בעקבות זאת, ובעקבות רצון של הקבוצה לגייס כסף, ייתכן ששתי ההחתמות האלה מאיצות את העתיד של הישראלי.

יפול בין הכיסאות? (Getty)
יפול בין הכיסאות? (Getty)

מגבלת הרישום
מעבר לכך, טוטנהאם מתמודדת עם בעיה במסגרת חוקי ה-Homegrown של הפרמייר ליג שדורשים ממנה לרשום עד 17 שחקנים שלא גדלו בליגה האנגלית לתוך הסגל. הרשימה לא כוללת שחקנים שגדלו בליגה או כאלה מתחת לגיל 21, כך שבשלב זה יש לטוטנהאם 17 שחקנים רשומים מתוך 17.

המשמעות - אם התרנגולים ירצו להחתים שחקן נוסף שלא משחק בליגה האנגלית, הם יצטרכו למכור מישהו מה-17. הרשימה הזאת כוללת בין היתר את צ'ארלס חיל ושלושה שוערים - גייארמו ויקאריו, אנטונין קניסקי וג'וש קילי. ייתכן שהקבוצה תעדיף להחתים שוער אנגלי בניסיון לפנות מקום או למכור את חיל, אבל זה עלול לפגוע בסולומון.

הקבוצה צריכה לפתור את העניין עד המחזור הראשון של הליגה האנגלית באמצע אוגוסט, כששחקנים מתחת לגיל 21 כמו תל או אודובר זוכים לפטור. בשלב זה אין בעיה, כאמור, אך ברגע שהקבוצה תרצה לרשום שחקן אחר היא תצטרך למכור מישהו. בהתחשב בערך של כל אחד, יכול להיות שזה יהיה סולומון.

בדרך לתחנה חדשה? (Getty)
בדרך לתחנה חדשה? (Getty)

לאן יגיע?
השאלה בשלב זה לא נחשבת אפשרות ריאלית, כשקבוצתו לשעבר לידס יונייטד הוזכרה כמועמדת אך מחפשת מספר אלטרנטיבות אחרות. אברטון של דיוויד מויס שעוברת לאצטדיון חדש מתכננת להשקיע הון. יגאל גולדשטיין שלנו דיווח על קריסטל פאלאס שתשחק השנה בקונפרנס ליג, ולא ניתן לשלול גם את נוטינגהאם פורסט שמשחקת באירופה.

סולומון עצמו החליט להישאר באנגליה, כשבשלב זה לא ברור אם טוטנהאם בכלל רוצה למכור אותו. הדיווחים האחרונים מהקבוצה היו על כך שהמאמן החדש תומאס פרנק יחליט אחרי משחקי ההכנה, אך העומס מקרב אותו החוצה. אברטון ופאלאס ככל הנראה פייבוריטיות, כשפאלאס צפויה לשחק באירופה גם לאחר העונש שקיבלה וההורדה לקונפרנס ליג.

החלון עוד בחיתוליו, כשהוא צפוי לעבור תמורת סכום של 10 עד 15 מיליון ליש"ט, מה שיהפוך אותו לאחד הישראלים היקרים ביותר בהיסטוריה. השיא הנוכחי הוא 16 מיליון יורו של מונס דאבור.