האנגלי היקר אי פעם: רוג'רס חתם בצ'לסי

מורגן רוג'רס שבר את השיא הבריטי עם סכום עתק. וגם: התכנון של צ'אבי אלונסו והשיח בממלכה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   21.07.26 - 23:53
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
(GETTY)

שיאי ההעברות בכדורגל האנגלי ממשיכים להישבר, והיום (שלישי) הגיע תורו של מורגן רוג'רס לכתוב את שמו בספרי ההיסטוריה. כוכב נבחרת אנגליה השלים את מעברו מאסטון וילה לצ'לסי תמורת סכום עתק של 117 מיליון ליש"ט והפך לשחקן הבריטי היקר ביותר בכל הזמנים, כשהוא עוקף את חברו לנבחרת, אליוט אנדרסון. הילד שגדל בווסט ברומיץ' עושה כעת את קפיצת המדרגה הגדולה בקריירה ומגיע לסטמפורד ברידג' בחוזה לשש שנים אך כגודל המחיר, כך גם סימני השאלה.

רוג'רס קיבע את מעמדו כשחקן מוביל אצל אונאי אמרי לפני כשנתיים, כאשר בעונה החולפת רשם מספרים נהדרים עם עשרה שערים ושישה בישולים במסגרת הליגה.בנוסף, הוביל את הקבוצה מברמינגהאם לתואר אירופי ראשון אחרי 44 שנה. על הנייר מדובר בסוג של הפתעה, אלופת העונה שעברה ארסנל, גם כן הייתה במגעים עם השחקן שכן בנוסף האפשרות בצפון לונדון גם הציעה לו השתתפות במפעל הבכיר ביבשת - ליגת האלופות.  

מעבר לכך שהתותחנים לא הסכימו לשלם את סכום העסקה, נטען כי צ'אבי אלונסו, מי שיוביל את הפרויקט החדש תחת טד בוהלי הבהיר לכוכב הוא רואה בו חלק משמעותי בפרק החדש שייכתב במועדון, עוד נטען כי להבדיל מהשחקנים שנמצאים כעת בקובהאם, רוג'רס מוסיף מימד פיזי שלא נוכח מספיק בסגל הנוכחי. 

מבחינה מקצועית, למאמן הבאסקי מצפה אתגר לא קל מבחינת הדרך בה ישלב את השחקן במערך של צ'לסי, זאת לאחר שעדיין לא ברור באיזה מערך ישחק. בתקופתו המוצלחת בבאייר לברקוזן העניק חשיבות גדולה למשחק מהאגפים, ואם יאמץ מבנה דומה, רוג'רס עשוי לקבל תפקיד התקפי בצד שמאל, עמדה אותה אלחנדרו גרנאצ'ו וג'יימי גיטנס לא הצליחו לאייש בהצלחה בעונה האחרונה.

אם זאת, השאלה המרכזית תהיה כיצד ישתלב לצד קול פאלמר, אותו הוא מכיר עוד מהתקופה המשותפת במנצ'סטר סיטי כאשר החגיגה המפורסמת של מספר 10 למעשה הומצאה על ידו. שני השחקנים משחקים באותה עמדה כאשר הרכש מווילה בא לידי ביטוי כשהוא נמצא במרכז המגרש, שם הוא יכול לנצל את יכולת הכדרור והפיזיות על מנת לשבור את העמידה ההגנתית של היריבה. בסופו של דבר, פלמאר לא נסע לגביע העולם בעקבות כך שרוג'רס יושב לו על התפקיד.

 

מי שלא התהלב מההחתמה הוא פול מרסון שטען: "זה הרבה כסף. סכום מטורף. להביא את מורגן רוג'רס תמורת 117 מיליון ליש"ט זה לא מה שצ'לסי הייתה צריכה. גם ז'ואאו פדרו הוא מספר 10. אז כשיש לך את ז'ואאו פדרו, רוג'רס ופאלמר, צ'לסי למעשה רכשה קשר התקפי כשכבר היו לה שני שחקנים טובים מאוד בעמדה הזאת".

עוד הוסיף הפרשן: "איפה פאלמר ישחק? שוב יתקעו אותו בצד ימין? הוא מבוזבז בעמדה הזאת. ואם רוג'רס ישחק בצד ימין - בלי לזלזל בו, אבל יש הרבה שחקני כנף ימניים טובים ממנו".

צריך לומר, בסופו של דבר הכוכב יצטרך לסחוב עם תג המחיר כאשר בכל פעם שהדברים לא ילכו כשורה העיניים ילכו לכיוונו. מדובר במשימה קשה יותר מסכום איתו התמודדו מויסס קאייסדו ודקלן רייס שכן על רוג'רס יהיה לספק מספרים, כאשר לאורך העונה האחרונה לצד רגעי ענק, גם התקשה לשמור על יציבות. 

בבלאגן שמתרחש תחת הבעלים האמריקאי, החתמת רוג'רס ככל הנראה תהיה זו שתגדיר יותר מכל עבור אוהדי הבלוז את התקופה כהצלחה או כישלון.