תגיות: הפועל תל אביב, ואסיליה מיציץ'
(צילום: הפועל IBI ת"א)
אחרי שחתם בהפועל תל אביב והרעיד את הכדורסל האירופאי, ואסיליה מיציץ' נחת הלילה (בין ראשון לשני) בישראל. הרכז בן ה-31 (1.96 מ') חתם על חוזה היסטורי בשווי 18 מיליון דולר לשלוש שנים וכעת הוא נכנס לנעלי הכוכב החדש של האדומים.
"קודם כל תודה רבה לכל מי שהגיע לשדה התעופה באמצע הלילה", פתח מיציץ'. "עברתי מסע ארוך ואני שמח שהכל הסתדר. רציתי להיות חלק מפרויקט חדש ומקבוצה שרוצה לבנות משהו לעתיד".
"דיברתי לפני הרבה זמן עם דימיטריס איטודיס על כך שנעבוד ביחד - ועופר ינאי דחף לכך שהכל יעבוד", הוסיף, "אני מאוד שמח להגיע לתל אביב, זו אחת הערים הכי יפות. אני נרגש להתחיל דרך חדשה". "אני יודע הרבה על הפועל ת"א - על האוהדים ועל ההיסטוריה הארוכה שלה", שיתף הסרבי, "בעבר לא ידעתי יותר מדי על המועדון הזה, אבל בעונה שעברה הקבוצה רשמה הישג נפלא כשהיא זכתה ביורוקאפ. הפועל ביססה את עצמה כחלק חשוב מהיורוליג. בנינו קבוצה ממש חזקה, עם שחקנים ותיקים וחדשים. עם הגישה הנכונה ועבודה קשה יש לנו סיכוי טוב לבנות פה שושלת חזקה".מיציץ' התייחס גם למצב הביטחוני במדינה: "כולנו מודעים למה שקורה, אבל כמו שאמרתי לעופר - גם אני מגיע ממדינה שעברה הרבה אתגרים. כל עוד אתם מרגישים בטוחים בישראל - אני מרגיש בטוח. אני לא מפחד מהמצב, הוא רק מאחד אנשים. זה הזמן הנכון להגיע לישראל". כשהכוכב נשאל האם הוא יודע ש"אסור לו ללבוש צהוב", ענה: "כן, אני יודע את זה. רק אדום".
הרכז הסרבי, שבשנים האחרונות היה אחד הכוכבים הכי גדולים בכדורסל האירופי, עזב ל-NBA בקיץ 2023 ולא הצליח למצוא את מקומו באוקלהומה סיטי, משם עבר לשארלוט, בה הוא הספיק לרשום ממוצעים של 9 נקודות ו-4.7 אסיסטים ב-66 משחקים לפני שעבר בטרייד לפיניקס. אצל הסאנס הוא כמעט ולא זכה להזדמנות ובתקופה האחרונה עבר בטרייד חזרה לשארלוט ולאחר מכן למילווקי, ממנה הוא שוחרר בדרך לחזרה לאירופה.
לפני היציאה לליגה הטובה בעולם, מיציץ' שיחק ביורוליג בז'לגיריס ובאנדולו אפס, אותה הוא הוביל לשתי זכיות במפעל (2021, 2022), כשבשני המקרים הוא זכה בתואר ה-MVP של הפיינל פור וב-2021 הוא אף זכה בתואר ה-MVP של העונה כולה.