תגיות: מכבי תל אביב
מכבי תל אביב מסכמת שבוע מוצלח מבחינתה עם שלוש החתמות לעונה הבאה, עם צירופם של לוני ווקר, ג׳ף דאוטין ג׳וניור, והרכש הטרי ביותר מבין השלושה, אורוש טריפונוביץ', שחתם אמש (חמישי) באופן רשמי אצל הקבוצה של עודד קטש.
מכבי יצרה קשר עם סוכנו של הגארד-פורוורד הסרבי אורוש טריפונוביץ׳ בתחילת הקיץ, עם תחילת בניית הקבוצה לעונה הבאה. הסרבי הצטרף למכבי תל אביב לשתי עונות, עם אופצייה להארכת החוזה. בקבוצה חיכו לקבל אישור ראשוני בנוגע להצטרפותם של אושיי בריסט, לוני ווקר וג׳ף דאוטין ג׳וניור, ולאחר מכן הגבירו את המגעים עם הסרבי.
בסביבת המועדון אומרים כי עם תחילת השיחות עם סוכנו ואיתו, טריפונוביץ׳ ״היה בטירוף להגיע. הרצון שלו להגיע הוא גדול. לא היה צורך להסביר לו מי זאת מכבי תל אביב. הוא יודע הכל על המועדון, אפילו יותר מהישראלים. הוא שמח ודיבר בעיקר על האווירה שיש מסביב לקבוצה, על הקהל, על המועדון״.
הסרבי נולד לבית שנושם, חי, ומדבר כדורסל. אביו, אלכסנדר טריפונוביץ׳ היה שחקן בעצמו וכוכב קבוצת הכוכב האדום בלגרד. לאחר מכן הפך להיות מאמן, כשסגר מעגל ואימן בכוכב, כמו גם בז׳לגיריס, ריטאס וילנה ופינר קרשיאקה. בעקבות הקריירה הזו, הסרבי עבר עם אביו ומשפחתו ממדינה למדינה באירופה במהלך רוב חייו, כך שהוא מכיר את הכדורסל והליגה האירופית בצורה מיטבית.
״העובדה שהוא עבר כל כך הרבה מדינות תשרת את ההתאקלמות שלו, ולא תהיה משהו זר בתהליך שלו במכבי״, אמר גורם במועדון. ״לעומת שחקנים שמעולם לא שיחקו באירופה, ושחקני NBA שלא חוו כדורסל אירופי, הוא מורגל ומכיר, והוא למד את מכבי כבר תוך כדי הילדות״. במועדון רואים במעבר שלו למכבי צ׳אנס גדול עבורו להשתדרגות מקצועית, כשזה אחד מהדברים עליהם הבינו כי הוא חשב בעצמו טרם צירופו.
מעבר לכך, טריפונוביץ׳ הינו תושב בלגרד, מה שהקל על תנאי המעבר למכבי, ויש לכך יתרונות רבים במסגרת היורוליג כשלפחות בחלק מהעונה מכבי תל אביב תארח בבלגרד כפי שעשתה בעונה שעברה. הוא אף שיחק במדי פרטיזן ביורוליג, כשב-2023/24 קיבל 13.9 דקות למשחק במפעל הבכיר באירופה.
בקבוצה הסבירו את הבחירה ללכת עליו, על פי היכולת הפוטנציאלית הגבוהה שלו בעיניהם לסייע בעיקר בזריקות ל-3 (אחרי שקלע ב-39.8% מחוץ לקשת בעונה האחרונה במדי טופאש בורסה), ובפיזיות שלו ראו יתרון מובהק בגובהו ובחוזקתו להגנה ושמירה אינטנסיבית. בסוף 2023/24 הקבוצה שיחקה נגד פרטיזן בלגרד במשחק בו טריפונוביץ' קיבל 28 דקות, שם הצוות המקצועי קיבל התרשמות חיובית מהשחקן. כאמור העונה החליטו לשים את עיניהם עליו ולהביא אותו לקבוצה.