הנקמה הוגשה חמה: מאחורי הניצחון של בית"ר ירושלים

צפו בתקציר. שמחה גדולה בצהוב-שחור, אחרי הזכייה בגביע הטוטו על חשבון הפועל ת"א. המסר ששלח ירין לוי לנבחרת, שבירת הדיסטאנס של יצחקי והחגיגות בחתונה. סיכום הגמר בסמי עופר

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי   29.10.25 - 06:13
Getting your Trinity Audio player ready...
(צילום: אלן שיבר)

שישה שבועות ארוכים עברו מאז ההפסד הכואב בבלומפילד, ואמש (שלישי) - הנקמה הגיעה בסטייל. בית"ר ירושלים הניפה את התואר הראשון של העונה, כשזכתה בגביע הטוטו לאחר ניצחון 1:2 על הפועל תל אביב.

זו היתה הזכייה הרביעית של בית"ר בגביע הטוטו, והתואר ה-20 של המועדון מאז היווסדו. בדרך, המועדון שלשל לכיסו סכום של 830 אלף שקלים חדשים. במועדון אמרו בסיום: "מי היה מאמין שהמועדון הזה יכול להשתקם כל כך מהר, אחרי שכמעט ירדנו ליגה".

הקבוצה של ברק יצחקי נראתה נהדר אמש. מעל כולם היו הזרים שפתחו (לוקה גדראני, בריאן קרבאלי וג'ונבוסקו קאלו); ירין לוי - שהעביר מסר ברור למאמן הנבחרת, רן בן שמעון, לקראת צמד המשחקים מול ליטא ומולדובה; ודור מיכה, שכמיטב המסורת מול הפועל תל אביב גם אתמול הוא כבש והוסיף בישול.

אחרי שריקת הסיום, יצחקי - ששמע תלונות מצד האוהדים - כבר הרגיש עד כמה הקהל של בית"ר אוהב אותו. המאמן שבר מעט דיסטנס, כשחגג עם השחקנים תואר אישי ראשון וקפץ על הדשא כאילו היה עדיין שחקן. והוא אכן ראוי לחגיגות שכאלה. בנוסף, התמונה בה כל השחקנים חוגגים כולל אלו שלא שיחקו או לא התלבשו - מראה עד כמה התהליך של בית"ר נכון.

אחרי טקס הנפת הגביע, בבית"ר ירושלים יצאו לתחנה הבאה שלהם - וזו היתה העיר נשר, שם חגג עילאי חג'ג' את החתונה עם בחירת ליבו. אגב, הקשר שהצטרף ממכבי חיפה לא היה מוכן להתחיל את החתונה, עד סיום המחצית הראשונה - אותה ראה בטלוויזיה לפני החופה.

בנושא אחר, במועדון ביקשו להוריד את הלהבות סביב האירוע שהתרחש לקראת הסיום - כאשר ירדן שועה התעמת עם מאמן השוערים, דודו בן שושן. שניהם התחבקו בסיום המשחק.

מנכ״ל ביתר ירושלים, כפיר אדרי, במסר לאוהדים לאחר הזכיה בגביע הטוטו אמש: "אני רוצה להצדיע ולהוקיר את הקהל המדהים שליווה אותנו אתמול. העידוד שלכם, הדחיפה בכל רגע במשחק, המחויבות שלכם להעיף קדימה את הקבוצה על הדשא פשוט נתנה את הקרקע לשחקנים לקחת את התואר. שמחנו לראות שכל החששות של משטרת ישראל התבדו ושהקהל פשוט התנהל למופת. השלמנו משימה אחת בהצלחה בעונה הזאת, ואנחנו כבר כולנו עם הפנים למשחק ביום שני מול הפועל באר שבע בטדי, שגם שם אנחנו יודעים שתהיו בכל רגע שמח וגם פחות, ותתנו את הכל יחד עם השחקנים".

ובמעבר חד, היום (רביעי) יגיעו נציגי בית"ר לבית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל, שם יעמדו לדין על פריצה לדשא בנסיבות מחמירות. זאת, בעקבות העובדה שהתובע עו"ד גלעד ברגמן סירב להגיע להסדר טיעון - בעניין בקשתו לעונש של הפחתת נקודה אחת על תנאי, בכל מקרה של פריצה חוזרת.