עם לא מעט ליגיונרים: התוכנית של רן בן שמעון

המאמן צפוי לזמן את גבי קניקובסקי ומחמוד ג'אבר לנבחרת. וגם: שני שחקני העבר שיצטרפו במסגרת פרויקט ההתאחדות

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   18.08.25 - 06:46
Getting your Trinity Audio player ready...
(אודי ציטיאט)
(אודי ציטיאט)

עוד פחות משלושה שבועות, נבחרת ישראל עומדת לצאת לעוד שני משחקים במסגרת מוקדמות מונדיאל 2026, כשתפגוש את מולדובה בקישינב, ואת איטליה בדברצן. המאמן הלאומי, רן בן שמעון, יצא לצפות בלא מעט ליגיונרים, ביניהם אוסקר גלוך וסתיו למקין. בנוסף, נודע כי יוזמנו שתי אגדות נבחרת במסגרת הפרויקט שהחל עוד בתקופת בניון וחזן.

בן שמעון ועוזרו גל כהן, הגיעו לצרפת כדי לצפות במחמוד ג'אבר, שהרשים מאוד במשחק של סנט אטיין ואף כבש את שערו הראשון במדי הירוקים. הקשר יזומן לחלון הקרוב, כמו גם גבי קניקובסקי, שישוב למדים הלאומיים. בנוסף, שון גולדברג עשוי לקבל מקום בהרכב אחרי ששב מפציעה.

משם, המריאו להולנד, וכאמור יצפו בלמקין ובגלוך. לאחר מכן ייצאו לפגישה עם דניאל פרץ בהמבורג. מנגד, ליסב עיסאת, שתפס מקום בהרכב מכבי חיפה, יישאר בשלב זה בנבחרת הצעירה בתיאום מול גיא לוזון. אגב, בעקבות פציעתו של יואב ג'ראפי, נראה שניב אליאסי יהיה השוער השלישי אחרי דניאל פרץ ועומרי גלזר.

הבשורה הטובה מגיעה מכיוונו של מנור סולומון, שהבהיר לצוות שהוא עושה הכל כדי להיות כשיר למשחקי הנבחרת והוא מתקדם בקצב הנכון. מחרתיים, הוא צפוי לשוב להתאמן באופן מלא עם טוטנהאם.

בנושא אחר, עבאס סואן וקלמי סבן ייצאו עם הנבחרת הבוגרת של ישראל למשחקים בקישינב נגד מולדובה ובדברצן נגד איטליה. השניים נבחרו במסגרת פרויקט האגדות של ההתאחדות לכדורגל שהחל עוד בתקופת יוסי בניון ואלון חזן, ונמשך כעת גם בתקופת בן שמעון.

סבן רשם 25 הופעות בנבחרת, כשהזכורה ביותר היא דווקא זו שלא צולמה, ב-0:0 מול צרפת, אז שמר על תיירי הנרי אישית וזכה למחמאות אחרי אותו משחק.

סואן הופיע 12 פעמים במדים הלאומיים ופרש מכדורגל ב-2010. הקשר זכור לאוהדי הנבחרת מהשער שהבקיע במשחק מול אירלנד ברמת גן, שם נכנס כמחליף ובתוספת הזמן קיבל מסירה מיניב קטן - וכבש שער דרמטי שהשווה ל-1:1.