Please select your default edition
NBA.il
US
Your default site has been set for 7 days
NBA.COM
Teams
קליבלנד
אינדיאנה
שיקגו
ניו יורק
בוסטון
אטלנטה
טורונטו
שארלוט
דטרויט
פילדלפיה
וושינגטון
אורלנדו
ברוקלין
מילווקי
מיאמי
גולדן סטייט
סן אנטוניו
אוקלהומה סיטי
לוס אנג'לס לייקרס
יוסטון
דאלאס
לוס אנג'לס קליפרס
פורטלנד
דנבר
ממפיס
מינסוטה
פיניקס
ניו אורלינס
סקרמנטו
יוטה
Global
Argentina
Australia
Canada
France
India
Israel
Italy
Mexico
Japan
Middle East (MENA)
Philippines
Spain
Thailand
Vietnam
Set Default Edition
חדש! פנטזי יורוליג
הרשמה לליגת החלומות
פנטזי אלופות
לוח שידורים
5 חבר`ה: ניחושי תוצאות
5RADIO
ליגת העל
דאבל פס
אזור אישי
שלח טופס
ניוזלטר
ליגת החלומות
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
כדורסל
NBA
ענפים נוספים
VOD
תוצאות
שידורים
רכב
פודקאסטים
ראשי
ליגת העל
ליגה לאומית
נבחרת ישראל
גביע המדינה ווינר
גביע הטוטו
ליגת החלומות
ליגת העל לנוער
נבחרות צעירות
ליגות נמוכות
כדורגל נשים
ההרכב של המדינה
אלוף האלופים
ראשי
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה ספרדית
ליגה גרמנית
ליגה איטלקית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
מונדיאל המועדונים 2025
ליגיונרים
ליגה אוסטרית
יורו 2024
מונדיאל
ליגה הולנדית
מוקדמות מונדיאל 2026
מוק' מונדיאל דרא"מ
קופה אמריקה 2024
דקה אחרי דקה
ליגות נוספות
מצעדים ודירוגים
ליגת האומות
הליגה הסרבית
ליגת ה- MLS
הליגה הסעודית
העברות
יורו 2023 עד גיל 21
אליפות אפריקה 2023
ראשי
ליגת העל
יורוליג
גביע ווינר
נבחרות ישראל
ליגת האלופות
יורוקאפ
אתנה נשים
ליגה לאומית
אליפות העולם 2023
נבחרת העתודה
גביע המדינה
ליגיונרים
ליגות נוספות
אליפות אירופה 2025
הליגה הבלקנית Delasport
ראשי
ישראלים ב-NBA
תוצאות
סטט' אישית
שחקנים
טבלאות מזרח/מערב
NBA ID
ראשי
אולימפיאדת פריז 2024
ישראל חזקה - גאווה ישראלית
הטוב שאחרי - בשיתוף מגדל ביטוח ופיננסים
יציע הכסף - בשיתוף מור בית השקעות
משחקים באחריות - בשיתוף מפעל הפיס
מגרש האהבה - תפוזינה סינגלס RUN
והרי התחזית - בשיתוף טוטו ווינר
MMA
טניס
ג'ודו
כדוריד
כדורעף
אולימפאדת החורף 2022
אמנויות לחימה
המתחם הלבן
ספורט נשים
המגזין האולימפי
אתלטיקה
אופניים
שחייה
שייט
התעמלות
חידונים
בובה של לילה
גיימינג
5TALKS
ענפים אחרים
ספורט מוטורי
משחק קבוצתי
כדורגל חופים
ספורט אמריקאי
ראשי
ראשי
ראשי
ראשי
חדשות ושמועות
מבחני רכב
תכניות "עולם הרכב"
צרכנות רכב
רכב חשמלי וטכנולוגיות ירוקות
משפט וביטוח
ספורט מוטורי
סבב פורמולה 1
דו גלגלי
מתגלגל ברשת
4X4, טיולים ופנאי
תשתיות ותחבורה
5 דברים
מעלות טובות
מילון הבטיחות הגדול
ראשי
עולים לרגל
הנוסע המתמיד
ספיקנ'רול - כדורסל ישראלי
פודקאסט ה-NBA
יורוסטפ-פוד
הפודקאסט האולימפי
רדיו אזורי - כדורגל איטלקי
שלושת האריות
סטרץ' פוד
חדר החדשות
חמש אישי
הגשה ראשונה - פודקאסט הטניס
גברים בטייץ
פוטבול מונדיאל
ספורט ירושלמי
ליגת העל
ליגה לאומית
נבחרת ישראל
גביע המדינה ווינר
גביע הטוטו
ליגת החלומות
ליגת העל לנוער
נבחרות צעירות
ליגות נמוכות
כדורגל נשים
ההרכב של המדינה
אלוף האלופים
ערוץ הספורט
כדורגל ישראלי
נבחרת ישראל
וידאו
משחק מטורף: נבחרת ישראל הפסידה 5:4 לאיטליה
עמדה במשימה: הנבחרת גברה 1:3 על אסטוניה
טבלת הליגה
מערב
קבוצה
נצ'
הפס'
רצף
מערב
1.
Mavericks
0
0
W 0
2.
Nuggets
0
0
W 0
3.
Warriors
0
0
W 0
4.
Rockets
0
0
W 0
5.
Clippers
0
0
W 0
6.
Lakers
0
0
W 0
7.
Pelicans
0
0
W 0
8.
Timberwolves
0
0
W 0
9.
Suns
0
0
W 0
10.
Trail Blazers
0
0
W 0
11.
Kings
0
0
W 0
12.
Spurs
0
0
W 0
13.
Thunder
0
0
W 0
14.
Jazz
0
0
W 0
15.
Grizzlies
0
0
W 0
מזרח
קבוצה
נצ'
הפס'
רצף
מזרח
1.
Wizards
0
0
W 0
2.
Pistons
0
0
W 0
3.
Hornets
0
0
W 0
4.
Raptors
0
0
W 0
5.
Nets
0
0
W 0
6.
Knicks
0
0
W 0
7.
Magic
0
0
W 0
8.
Pacers
0
0
W 0
9.
76ers
0
0
W 0
10.
Bulls
0
0
W 0
11.
Hawks
0
0
W 0
12.
Celtics
0
0
W 0
13.
Cavaliers
0
0
W 0
14.
Heat
0
0
W 0
15.
Bucks
0
0
W 0
שנאה בכל פינה: האווירה באוסלו לפני ישראל
כרזות נגד ישראלים, הפגנות ומחאות פרו פלסטיניות והרבה מאוד אנטישמיות ברחוב: רגע לפני שיעלו למגרש בעיר הבירה הסקנדינבית, זה מה שמחכה לנבחרת של רן בן שמעון בנורווגיה
מוטי פשכצקי, שליח ערוץ הספורט לנורווגיה
09.10.25 - 13:28
תגיות:
מוקדמות מונדיאל 2026 אירופה
,
נבחרת ישראל
,
נורווגיה
Getting your
Trinity Audio
player ready...
על אף הודעת דונלד טראמפ בנוגע לחתימה על עסקה, מאז אותה שבת שחורה לפני שנתיים אנחנו רושמים וזוכרים היטב מי תמך בחמאס, מי שתק ומי הביע סולידריות עם ישראל. בין ישראל לנורווגיה קיימת מתיחות רבת שנים אך מבין מדינות סקנדינביה, היא היחידה שהבהירה שהיא חולקת על ישראל בכל מה שקשור למלחמה.
נורווגיה טוענת לאורך כל הדרך שישראל עוברת על החוק הבינלאומי וכי היא מפציצה בעזה ללא הבחנה ומבצעת פשעים נגד האנושות. יותר מזה, נורווגיה סירבה לחתום על הצהרה לגינוי החמאס והאנטישמיות בעולם ושהיהודים במדינה חוששים לצאת לרחובות בגלל פעולותיה של ישראל בעזה.
סך הכל במדינה הזו חיים כמעט 2,000 יהודים. חצי מהם באוסלו, עיר הבירה, המקום בו ייערך המשחק בשבת ולא סתם יהודים וישראלים חוששים להגיע לכאן. ההיסטוריה מלמדת שעד אמצע המאה ה-19 לא נתנו ליהודים להתיישב שם. בחוקה הנורווגית זה נכתב שחור על גבי לבן. מתוך 2,100 שהיו בזמן מלחמת העולם השנייה, נלקחו 800 למחנה אוושוויץ, מתוכם רק 30 שרדו והיתר נרצחו בדם קר. מי שניצל זה מי שהיה לו קשרים עם שבדיה כי הגבול בין המדינות ארוך ועם פרוטקציה היה אפשר לעבור.
רק לפני כמה ימים תושב העיר ירק על רב של בית חב"ד וניסה לדרוך עליו כשהוא על הרצפה. הבחור נעצר אבל שוחרר מהר מאוד. העיר מלאה בכרזות נגד ישראל, אפילו על מסעדה באוסלו, בה תלו שלט שאין כניסה לישראלים. את השנאה שלהם אפשר להרגיש באוויר וההפגנות יימשכו לאורך כל השהות של נבחרת הכדורגל כאן, כשהמשטרה בכוחות גדולים ברחובות ובוודאי באצטדיון ביום המשחק.
כרזות נגד ישראל באוסלו
קשה למצוא ישראלים, בטח כאלה שלא מפחדים להראות את פרצופם, לרמי קפרוב אין שום בעיה. הוא גדל בישראל, הוריו במדינה, למד בירושלים, שירת בצבא ותוך כדי הלימודים בוינה פגש את אשתו, יהודיה מנורווגיה ומאז הוא איתה ועם שלושת ילדיו כבר 18 שנים באוסלו. בשנים האחרונות קופרוב הפך להיות מדריך טיולים מוכר בעיר. העובדה שהוא דובר נהדר רוסית ואנגלית מביאה לו לא מעט עבודה, בעיקר מארה"ב כי לרוסים לא מאפשרים להיכנס מאז המלחמה עם אוקראינה.
בניגוד לאחרים שמעבירים סיורים, קופרוב פיתח טיול מיוחד יותר שמראה את אוסלו בזמן מלחמת העולם השנייה ואת מורשת היהודים בנורווגיה ולא רק היסטוריה של המדינה. "להיות יהודי גלוי זה קצת בעיה כי יש ממש אנטישמיות ברחוב, הרבה חולי נפש" הוא אומר, "ללכת עם סימנים ישראלים זה לא חכם, זה לחפש בעיות".
סיבוב ברחובות באוסלו מגלה עד כמה הפוליטיקה שולטת, אבל השנאה מגיעה מהראש. זה מתחיל מהממשלה ויורד לעיתונות ולרדיו לשטיפת מוח. לפני מספר שבועות עוד היתה תקווה שבבחירות יצליחו לשנות כיוון, אבל המפלגות הימניות לא הצליחו. מדבקות, פוסטרים, תעמולה נגד ישראל אפשר לראות בכל מקום ומצד שני דווקא קבוצת נוצרים בעד ישראל עושה לנו קצת טוב על הלב, גם בימים האלה.
ב-7 באוקטובר הם הקרינו בכיכר מרכזית את הסרט על השבעה באוקטובר כדי שכל העולם יבין מה עברנו. ראש הממשלה ושר החוץ ממשיכים ומדובר באותה ממשלה שבקדנציה הקודמת הכירה בפלשתין. יותר מזה, זה אותו פרלמנט שלא איפשר למלך הנורבגי לכתוב מכתב נגד, אבל כשהיה שיטפון בטקסס, הם שלחו מכתב והציעו סיוע. בעוד ישנן מדינות שמגבות את ישראל על המלחמה עם איראן, בנורווגיה כותבים שזה לא בסדר.
נוכחות פרו פלסטינית מובהקת
"העיתונות הנורווגית משקרת כל הזמן. הופכים שחור ללבן וההפך. אני מכיר את הכל. רואה מה כותבים פה, אם אני אקרא רק את העיתונות במדינה פה אז גם אני אשנא ישראל, כי הם כותבים כל הזמן שישראל הורגת ילדים בלי סוף ומפוצצת בתי חולים. עוד יותר חמור שהם שמים תמונות לא אמיתיות, ממש פוטושופ, כדי להצדיק את האג'נדה שלהם", אמר קפרוב שקיבל לא מזמן מידידה יהודיה שלו מגן דוד וחנוכייה כדי לא להשאיר סימני זהות בביתה.
"אין עתיד ליהודים בנורווגיה", הוא אומר בצער ומספר על שהיה צריך להעביר את הילד שלו בית ספר אחרי שילד פקיסטני עשה לו המון בעיות, ובאופן פלא בבית ספר החדש יש לו חבר פקיסטני שמתנהג למופת. "זה הכל קשור לחינוך", קובע קפרוב, "למה אני נשאר? אני נזהר ועם אצבע על הדופק כל הזמן. מה שמושך אותי בנורווגיה זה הכסף. אין לי מקצוע מיוחד ואם אחזור לארץ במה אני אעבוד?".
יש לי שורשים בארץ, חברים מהצבא ומהלימודים אבל מפחיד אותי לבוא למדינה שיש בה כמעט מלחמת אחים". בשבת החליטו במדינה לעצור את התחבורה הציבורית עבור 'שביתה למען פלסטין'. איגוד עובדי אוסלו ספורוויאר הודיע על כך שב11 באוקטובר בין השעות 17:00 ל־17:15 לא ניתן יהיה לקחת חשמלית או רכבת תחתית באוסלו כשמי שמתכוון להגיע למשחק הנסיעה עבורו תהיה מאתגרת. השביתה פוליטית והמסר ״עצרו את רצח העם".