"אף ביקורת אישית לא מגיעה אליי, אני חסין"

צפו: בן שמעון לשליח ערוץ הספורט: "כל משחק בקמפיין הבא יראה טוב יותר"

מוטי פשכצקי, שליח ערוץ הספורט למולדובה   16.11.25 - 08:00
Getting your Trinity Audio player ready...

זמן לסיכומים. רגע לפני שהוא ינעל הערב (ראשון, 21:45 ישיר ב-5SPORT) את קמפיין מוקדמות המונדיאל נגד מולדובה, התפנה מאמן נבחרת ישראל, רן בן שמעון, לראיון בלעדי עם שליח ערוץ הספורט.

צפו בראיון המלא בנגן הווידאו למעלה>>

עולים למשחק ה-8 והאחרון, כמה תרצה להמשיך לראות בו את התהליך שאתה עובר עם הנבחרת?
"אנחנו מסתכלים קדימה, אני חושב שהתקרבנו לאיטליה מאוד, אני לא מסתפק בזה, נרצה בעתיד לנצח נבחרות כאלו", ענה בן שמעון. "בשני המשחקים מולם שיחקנו כדורגל טוב והיינו טובים. מצד אחד אנחנו מאוד רוצים להסתכל קדימה, מצד שני אנחנו רוצים לשמור על הפערים האיכותיים שיש בינינו לבין נבחרות אחרות. את הפערים האלו שומרים רק במוכנות טובה, מנסים לעשות את ההכנה הטובה ביותר למשחק, להתייחס אליו בשיא הרצינות, לכל משחק בינלאומי יש יחס מיוחד ונרצה מאוד לנצח".

האמירה של יו"ר ההתאחדות לכדורגל, של האנשים שקובעים שרוצים לראותך ממשיך, זה נותן לך אוויר?
"אנחנו בתוך הנבחרת רוצים לשמר איזשהו מתחם שהוא חסין לדברים שליליים מבחוץ, רוצים להיות מאוד ממוקדים, זה התפקיד שלי וכל עוד אני נמצא בו אז אני אעשה את הכי טוב. אין לי ספק שחלק מתוך הבית הזה הם גם ראשי הנבחרת שרואים בעיניים שלהם ונמצאים איתנו בכל כינוס ורואים את העבודה. בטח שלקבל פידבק על העבודה והדרך עושה לנו טוב אבל זה לא משנה, יהיו הרבה דברים לאורך הדרך והרבה מאוד ביקורות מבחוץ, נרצה לשמור בתוך הבית של הנבחרת על איזשהו שקט וקרקע פורייה לעבודה, לא לתת לשום ביקורת חיצונית להשפיע על המוטיבציה, הרצון והלהט שלנו לנצח".

היית בעברך פרשן, הביקורת הזו מציקה לך?
"כל ביקורת שהיא מקצועית ועניינית ממש לא מציקה לי, כל ביקורת שהיא אישית, ואני יודע להבדיל ביניהן היום, לא מגיעה אליי. אני חסין ומרגיש שאף אחד לא יכול לפגוע בי, באמת, שאף אדם לא יכול לפגוע בי על ידי אף ביקורת. כדי לשמור על האנרגיה שלי אני מנסה להתנתק מהדברים האלה, אני יכול להגיד שלפעמים מבחינה אנושית זה לא קל, אבל מנסה להתנתק מאלו ולהתעסק בעיקר".

הקמפיין הבא יראה יותר טוב?
"לי אין ספק שלא רק הקמפיין אלא גם כל משחק יראה יותר טוב. נבחרת ישראל כל הזמן עושה צעדים, אני חושב שיש בנבחרת הזו שחקנים שכל הזמן מתקדמים. אני יודע שיש מדי פעם נפילות, אבל השחקנים כל הזמן מבינים יותר, מתחברים יותר, לכל כינוס יש משמעות גדולה ולי אין ספק שנבחרת ישראל תיראה יותר טוב. לפעמים תוצאות גם תלויות בהגרלה, בסיטואציות והכל, אנחנו ננסה לעשות את המקסימום להגיע מוכנים לכל משחק ואתגר, יש לנו דור יוצא מן הכלל שיכול לעשות את זה הפעם".

סגל חסר, אבל גם איתו ניצחון על מולדובה הוא חובה
"אנחנו מאוד רוצים לנצח ויש לנו הרכב יוצא מן הכלל עם שחקנים טובים, ננסה מאוד לנצח את המשחק".