"בן שמעון עושה עבודה טובה, נמשיך בדרכנו"

יו"ר ההתאחדות שינו זוארץ: "בבוא הזמן, אחזיר את המשחקים לישראל"

עומר שרעבי
עומר שרעבי   05.10.26 - 17:27
Getting your Trinity Audio player ready...
תחת אווירה סוערת ואחרי חלון מאכזב, נבחרת ישראל נחתה היום (שני) בנמל התעופה בן גוריון. מי שהתייצב מול המיקרופונים היה יו"ר ההתאחדות לכדורגל, שינו זוארץ, שהתייחס למצב המקצועי, לרן בן שמעון - וגם לאפשרות להחזיר את המשחקים לישראל.

"אין ספק שהתוצאות היו מאכזבות", סיכם זוארץ. "היתה התכנסות מאוד מורכבת. בסך הכל שחקנים נתנו כל מה שהם יכולים, הצוות המקצועי הלוגיסטי עשה כל מה שאפשר. לצערי התוצאות לא היו טובות - נצטרך להבין איפה נפלנו ולתקן את זה".

זוארץ סיכם את החלון מקצועית: "אני מאוכזב. התוצאות לא טובות וזו עובדה. המשחק נגד אוסטריה הלך לכיוון שלנו, לצערי השיפוט הכריע את המשחק בדקות האחרונות. אירלנד זו נפילה חד משמעית, לא יודעים להסביר מה קרה שם - אבל ב-30 דקות היתה בעיה קשה מאוד. שמח שדווקא לאחר משחק כ"כ קשה, וביקורת קשות שספגנו בצדק, הגענו נגד קוסובו ונתנו משחק מעולה נגד נבחרת מצוינת. הגיע לנו לנצח ולצערי לא הצלחנו להבקיע". 

"גם אתמול נגד אירלנד ראינו נבחרת אחרת. עם הפציעות והחולים, כל מי ששיחק היה מחויב ונתן כל מה שהוא יכול. גם שם היינו לא רחוקים מלהבקיע גול ולנצח את המשחק. אני חייב להחמיא לשחקנים על מאמץ אדיר, אלה היו שבועיים לא פשוטים. מקווה שנדע לתקן את זה ולהבא לעשות יותר טוב. יש לנו בחודש הבא שני משחקים שננסה לנצח, ונסתכל קדימה לקמפיין".

כמו כן, זוארץ התייחס למצבו של רן בן שמעון: "החמאתי לצוות, ואני מחמיא לרן על עבודה טובה מאוד שהוא עשה. בכדורגל אפשר גם להפסיד. ראינו מה קרה לקרואטיה בבית לפני כמה ימים מול אנגליה - היא ספגה 7:0, יכולים להיות משחקים כאלה".

"לצערי רעשי הרקע השפיעו גם על השחקנים, אבל ראינו שהם יודעים לתקן. אני חושב שרן עושה עבודה טובה מאוד, יש דרך ואנחנו נמשיך עם הדרך שלנו - אני פחות שומע את רעשי הרקע. יש לנו דרך ונמשיך בה".

בנוסף, זוארץ התייחס גם להחזרת המשחקים לישראל: "אם היינו מארחים כאן בכלל, היה הרבה יותר טוב. לצערי אנחנו במצב שהנראטיב לא טוב נגדנו, בעיקר באירופה. ההתאחדות עובדת מאוד כדי לשמר מערכת יחסים טובה שיש לנו גם עם התאחדויות ועם אופ"א". 

"ראינו מה קרה במקרה של הפועל ב"ש שלא נותנים לאוהדים להיכנס למשחק - זה הזוי בעיניי, ההתאחדות עובדת קשה מאוד עם אופ"א שלפחות חלק מהם יגיעו.

"אנחנו עובדים קשה מאוד לשמר את הכדורגל הישראלי, ובבוא הזמן אני אדאג להחזיר את הכדורגל לארץ. ישראל מוגדרת במצב מלחמה, גם אוקראינה ובלארוס לא מארחות בבית ורוסיה לא משחקת בכלל. כשהמצב יסתיים, אעשה הכל כדי להחזיר את המשחקים לארץ".

לגבי הסיטואציה מול אופ"א, זוארץ הבהיר: "הם סופר לצידנו והם סופר תומכים. עצם זה שאנחנו ממשיכים לשחק והם נלחמים עבורנו. ראיתם את אירלנד שלא רצו להופיע למשחק, מי שעשה את העבודה זו אופ"א שדאגה שהמשחקים יקרו. אופ"א הם הרבה יותר מחברים עבורנו".

"היורו זו מטרת העל ונעשה הכל כדי לעלות ליורו", סיכם יו"ר ההתאחדות. "אם לא נעלה נגד ליגת האומות שזה נראה קשה מאוד, ננסה דרך המוקדמות".