Free cookie consent management tool by TermsFeed

אכזב בהפועל ירושלים ושווה מיליון יורו

קאפיטה התקשה לשחק אצל זיו אריה וסעיף השחרור הנמוך עליו לא מומש, אך הפך לאחד השחקנים החמים בליגה הפולנית עם נתוני מהירות יוצאי דופן. במועדון מתחרטים?

רועי ויינברג
רועי ויינברג   06.07.25 - 12:52

תגיות: קאפיטה

Getting your Trinity Audio player ready...

טיימינג, לפעמים, יכול להיות הכל. חצי שנייה לכאן או לשם יכולה להכריע חיים שלמים, או להיות שווה המון כסף. זה מתחבר לסיפורו של קאפיטה, אקס הפועל ירושלים שהפך לאחת מתגליות העונה בפולין.

אם אתם לא זוכרים את קאפיטה, קשה להאשים אתכם. האנגולי בן ה-23 הושאל ב-2023/24 לקבוצה של זיו אריה, לא פתח בהרכב מאז דצמבר והבקיע שער אחד בלבד, מהספסל מול מכבי פתח תקווה באמצע העונה הסדירה. הקבוצה בחרה שלא לממש עליו את אופציית הרכישה (300 אלף יורו) מאסטרלה שבליגה הפורטוגלית השנייה, והוא חזר כלעומת שבא.

אותה אסטרלה בחרה למכור אותו לראדום, בה השווי שלו זינק מ-200 אלף יורו למיליון תוך שנה אחת בלבד. קבוצתו החדשה דחתה עליו הצעות בגובה מיליון יורו מתוך אמונה שהוא שווה יותר, כשהוא סיים את העונה בצורה טובה והגיע לשישה שערים ב-17 משחקים בליגה לא רעה בכלל, דווקא אחרי תקופה ארוכה בה נותר מחוץ לסגל.

המהירות של קאפיטה הפכה אותו לאחד השמות החמים שיש לכדורגל הפולני להציע, כזה שמושך עניין גם מצד לגיה ורשה וראקוב צ'חסטובה, שתי הקבוצות הגדולות של המדינה, וכל זה אחרי חצי עונה אחת בלבד.

הפועל ירושלים בגלגולה המודרני היא אחת ההפתעות הנעימות של ליגת העל, בעיקר בכל מה שקשור לפיתוח שחקנים. מליאור קאסה ועד סדריק דון, הקבוצה של אריה הראתה יכולת גדולה להתקדם עם שחקנים חדשים והייתה יכולה להשאיר את קאפיטה אצלה. למרות זאת, ההחלטה לוותר עליו ועל אופציית רכישה שהוערכה בכ-300 אלף יורו ייתכן ועלתה לה ברווח גדול בהמשך.



דברים שרואים משם
קשה להגיד שקאפיטה לא קיבל הזדמנות אצל אריה. הוא הגיע לקבוצה בספטמבר, כשהיא כבר רצה, ופתח בהרכב בשישה משחקים רצופים. הפועל י-ם השיגה נקודה אחת בלבד במשחקים האלה, מול מכבי נתניה, ולאחר שספסלה את קאפיטה השיגה 13 נקודות מ-15 אפשריות.

עם הצלחה לא מתווכחים. אריה מצא הרכב שרץ בצורה טובה ב-2023/24, עונה לא רעה בכלל מבחינת הפועל ירושלים. קאפיטה עלה לדקות ספורות, בעיקר כשהקבוצה רצתה להכניס מימד נוסף של מהירות מהספסל.

תחילת הדרך בראדום לא נראתה טוב במיוחד. קאפיטה הבקיע במשחק השני מול לגיה ורשה, אבל נפצע והתמודד עם פציעות עד לפגרת החורף, חזרה לפברואר. חצי שנה כמעט בלי כדורגל, בקבוצה שעל הנייר אמורה להיות בתחתית הליגה הפולנית.

ראדום מצאה את עצמה במקום ה-15, מרחק נגיעה מהקו האדום, ואז קאפיטה עלה בהרכב מול לגיה ורשה. אימפריה. שמונה מקומות הפרידו בין הקבוצות, ולגיה עלתה ליתרון 0:1. תוך 25 דקות קפיטה כבש ובישל בדרך ל-1:3, ניצחון גדול שהדהים גם את הפולנים.

"קפיטה זז בצורה מדהימה", נכתב ב-Cozdzien המקומי. "הוא ניסה שוב ושוב, גרם לשחקני ההגנה להיראות מגוחכים והצליח לייאש את היריבה". קפיטה, אגב, נוסה כקשר קדמי ולא כקיצוני, העמדה בה הלך לאיבוד בהפועל ירושלים.



מצא את עצמו מחדש
שינוי העמדה הזה עשה לו טוב. קאפיטה אמנם לא נשאר שחקן הרכב קבוע, אבל התפקיד המרכזי יותר הצליח למנוע ממנו "ללכת לאיבוד" באגף ולהוביל לשערים. הוא הבקיע מול לכיה גדנסק והוסיף צמד מול קורונה קילצה, בשני המקרים מהספסל.

"הוא הפך לגיבור", המשיך Gol24. "קפיטה מהיר, הרשים מול השוערים ומצליח להגיב בצורה טובה מהספסל". ראדום אמנם סיימה במקום ה-12, אבל השאירה טעם של עוד לאוהדים שדמיינו מה היה קורה אם הוא כשיר מתחילת העונה.

לא בטוח שזה יקרה בקבוצה הזאת. לודז', ראקוב ולגיה ורשה מעוניינות בו, וכך גם מועדון נוסף באוקראינה במה שעשוי להצית מלחמת מחירים ולהכניס הון למועדון שהמכירה הגבוהה בתולדותיו היא 900 אלף יורו.

בהתחשב בכך שהוא רק בן 23, ייתכן שזאת רק ההתחלה. קאפיטה הבקיע שלושה שערים בכל רגל, מה שמעיד על גיוון יוצא דופן, ואמנם לא מעורב מספיק בהנעת הכדור (8.2 מסירות ל-90 דקות), אבל מראה מחויבות ללחץ גבוה עם שישה מאבקים ל-90 דק' ואחוז הצלחה גבוה של 52%.

כל הנתונים האלה נחמדים, אבל הם לא משתווים לנתוני המהירות של מי שהוכתר, רשמית, לשחקן הכי מהיר בליגה המקומית. הוא הגיע למהירות של 35.32 קמ"ש מול ראקוב החזקה, ומצא את עצמו מגיע גם ל-34.67 קמ"ש, 34.54 קמ"ש ו-34.25 קמ"ש, כל פעם במשחקים שונים. "הוא הגיע למהירויות האלה באימונים כל הזמן, אבל במשחק זה סיפור אחר", נכתב ב-Weszlo המקומי. "קפיטה היה מרחק 0.05 קמ"ש משיא הליגה המקומית". הוא הגיע למהירות האצה של 34.91 קמ"ש ולספרינט של 441 מ', שני נתונים חריגים בכל קנה מידה.

הנתונים האלה מרשימים גם בהשוואה לליגות אחרות, כשבמקרה של הליגה האנגלית למשל זה היה מספיק לדירוג ב-30 המקומות הראשונים. השילוב בין מהירות ליכולת לבעוט בשתי הרגליים הופך אותו לשחקן מיוחד, שחקן שמתאים לסגנון המשחק ההתקפי של הגדולות בכדורגל הישראלי.

הוא לא מהסס להתקדם בדריבלים לעבר השער ויכול לשחק במספר עמדות בהתקפה, כשהוא משלב את המהירות עם יכולת לצאת מהר מתוך שטחים צפופים. כל זה הפך אותו לשחקן שיכול להתאים גם לכדורגל הישראלי, בטח בעידן שמונת הזרים בו קבוצות יחפשו אפשרויות, ובטח בהתחשב בזה שהוא שיחק כאן ב-2023/24 ונשאר גם אחרי ה-7 באוקטובר.

1.2 מיליון יורו עלולים שלא להספיק, בהתחשב בכך ש-Sportowefakty המקומי אמר ש"הוא אחד השחקנים הכי טובים בליגה המקומית". ראדום עצמה הבהירה שהיא לא מתכוונת למכור אותו כרגע, אבל הצעה גבוהה יותר עשויה לעשות את ההבדל, ולהתאים גם לליגת העל שלנו.