תחנה ראשונה בחו"ל: דין דוד חתם ביוקוהאמה

צפו בסרטון ההצגה שלו. כפי שפורסם בערוץ הספורט, אחד החלוצים הפוריים בשנים האחרונות בארץ נפרד ממכבי חיפה ועזב ליפן, שם הוא צפוי להכפיל את שכרו: "מתרגש להיות כאן"

יגאל גולדשטיין
יגאל גולדשטיין   12.07.25 - 06:30
Getting your Trinity Audio player ready...

אחרי ארבע שנים מוצלחות בכרמל, שכללו שתי אליפויות, דין דוד נפרד ממכבי חיפה. אחד החלוצים הפוריים ביותר בליגה בשנים האחרונות עזב את ישראל לראשונה בקריירה שלו, בדרך לתחנה ראשונה כליגיונר, אחרי שחתם כשחקנה החדש של יוקוהאמה מארינוס.

על החתימה ביפן פורסם לראשונה באתר ערוץ הספורט, כשבין היתר גם נחשף כי דוד צפוי להרוויח שכר כפול מזה שהרוויח במכבי חיפה - כ-700 אלף יורו, החוזה הגדול ביותר בקריירה שלו.

יוקוהאמה הודיעה על החתמתו שדל דוד עם סרטון הצגה "דרמטי" ביותר, בסיומו שלח דוד מסר לקהל של קבוצתו החדשה: "שלום לאוהדים. קוראים לי דין דוד. אני נרגש מאוד להיות כאן, מחכה להגיע למגרש. נתראה!".

יוקוהאמה מרינוס עד כה בעונה גרועה מאוד, היא נועלת הטבלה עם 15 נקודות בלבד לאחר 22 מחזורים (23% הצלחה). לאחרונה מלך השערים שלה, דייה טונו, קרע את גיד האכילס ובמועדון חיפשו במהירות חלוץ שיכנס לנעליו וינסה לעזור לקבוצה להישאר בליגה.

נפרד אחרי 4 שנים. דוד (אלן שיבר)
נפרד אחרי 4 שנים. דוד (אלן שיבר)

לאורך התקופה האחרונה, דוד ניסה לשמור על דיסקרטיות בנוגע להצעה. חלק מהשחקנים גילו עליה מהפרסום בערוץ הספורט, כשהירוקים לא עמדו בדרכו לאור ההצעה הכלכלית האטרקטיבית, שכאמור עומדת על 700 אלף יורו.

מדובר בסכום גבוה יותר משל המשתכר המוביל במכבי חיפה, דיא סבע (כ-600 אלף יורו). חיפה תקבל כמיליון יורו ממכירתו של דוד, לאחר ששילמה עליו 1.1 מילין יורו לאשדוד לפני ארבע עונות.

דוד החל את הקריירה בקבוצת הנוער של הפועל אשקלון, ממנה עבר למ.ס. אשדוד ב-2013. שנתיים לאחר מכן הוא עלה לבוגרים ואחרי 6 שנים מוצלחות, נקנה על ידי מכבי חיפה תמורת 1.1 מיליון יורו. כעת כאמו,ר הוא יוצא לתחנה ראשונה בחו"ל.