"זה היה נורא": הביקורת החריפה על אוסקר גלוך

שחקן העבר ופרשן ESPN ביקר: "רוצה להיות 'האיש הגדול'? תראה קצת יותר"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   03.11.25 - 14:25
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)

אוסקר גלוך הוא אחת מנקודות האור בעונה החלשה של אייאקס, אך גם הוא לא חף מביקורת. למרות שבישל את השער היחיד של קבוצתו ב-1:1 מול הירנביין, הקשר הישראלי הרבה לאבד כדורים וקיבל ביקורות בהולנד.

קנת' פרס, שחקן העבר ופרשן ESPN הולנד, שכבר ביקר את גלוך בפתיחת העונה, ירה בתוכנית סוף השבוע: "אם אתה רוצה להיות 'האיש הגדול', אתה צריך להראות קצת יותר", התייחס לישראלי, "הכל קורה בקצב ובמהירות פעולה שגורמים לך להתבלבל".

"וזהו מספר עשר של אייאקס - היה איטי בשני צעדים לעומת השאר. המשחק שלו במיקום הזה היה נורא, הוא איבד את השליטה בכדור כל כך הרבה פעמים. אם מישהו היה אמור להיות מוחלף, זה היה הוא".

ב-'ajaxshowtime' נכתב: "אייאקס איבדה את הכדור לא פחות מ-145 פעמים במשחק וגלוך היה עם הכי הרבה איבודי כדור - לא פחות מ-25 כאלו. זה לא מפתיע בהתחשב בזה ששחקנים יצירתיים מאבדים את הכדור לעיתים קרובות כי הם לוקחים סיכונים, אבל זה הרבה יותר מידי".

כזכור, לאחר המשחק האחרון ג'ון הייטינחה, מאמנו של גלוך, התייחס להופעה של הישראלי: "זה לא היה המשחק הכי טוב שלו, היו לו הרבה איבודי כדור ורגעים שבהם הוא היה צריך להיות מכריע. הוא עם ביטחון עצמי ורוצה את הכדור, יש לו אומץ, והוא בחור נועז. יש גם מצבים שבהם אנחנו צריכים לדעת להשתמש בו טוב יותר. אבל זה היה משחק שבו אוסקר קיבל הרבה החלטות לא נכונות".