״הייתי מוכן לחטוף כדור פי 10 יותר חזק״

דניאל פרץ: ״כמו שחלוץ אובססיבי לשערים, שוער רוצה לשמור על רשת נקייה״

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   10.03.26 - 10:28
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
(GETTY)

בכושר נפלא. בנוסף להבטחת המקום ברבע גמר הגביע האנגלי, הניצחון האחרון של סאות׳המפטון על פולהאם הדגיש נתון מרשים מאוד עבור דניאל פרץ - השוער בן ה-25 שמר על נתון מרשים של חמש רשתות נקיות ב-11 משחקים. בשיחה עם ה-"Daily Echo" בקרייבן קוטג' לאחר המשחק, אמר פרץ: "הייתי סופג בעיטה אפילו חזקה פי 10 בפרצוף כדי לרשום הצלה. בדרך כלל, כשחוטפים בעיטה לפנים, יש סחרחורת לכמה שניות והכל בסדר, אבל פשוט צריך כמה שניות כדי להתאפס".

"כמו שחלוץ אובססיבי לגבי שערים, זה אותו הדבר עבור שוער. אבל רשת נקייה היא פרס קבוצתי כי כל הצוות עובד בשביל זה. זה מתבטא בדרך שבה אנחנו לוחצים, במחויבות לעקוב אחרי שחקנים ובצורה שבה אנחנו מקריבים בקו ההגנה, כך שכל אחד נותן את חלקו. כשוער יש לי את החלק שלי, ואפשר לראות את החלק שלי יותר כי מבצעים הצלה, אבל שוב, אני חושב שזה באמת עניין קבוצתי", אמר הישראלי.

פרץ המשיך: "יש לנו הרבה איכות כדי להבקיע בקבוצה שלנו, אז אני יודע שכאשר אנחנו שומרים על רשת נקייה, יש לנו סיכוי טוב מאוד לנצח את המשחק". הסיינטס השלימו 10 משחקים ללא הפסד עם הניצחון על פולהאם, אך רק אחת מהתוצאות הללו הושגה מול קבוצה מהחלק העליון של ליגת המשנה.

הגרלת רבע הגמר זימנה לקבוצתו של פרץ מפגש עם המועמדת המובילה לזכייה בפרמייר-ליג, ארסנל, שעדיין נמצאת במרוץ להשלמת "קוואדרופל" (זכייה בארבעה תארים). פרץ רואה בניצחון נגד יריבה מהליגה הבכירה "הוכחה" לכך שהסיינטס יכולים להתמודד עם הטובים ביותר, בזמן שהם שואפים גם להבטיח מקום בפלייאוף הליגה.

"אני חושב שזה חשוב לביטחון שלנו ולידיעה של מה שאנחנו יכולים להשיג, וזה נותן לנו דחיפה נחמדה לעתיד", הוא אמר. "לבוא לכאן ולהראות שיש לנו את האיכות ואת האחדות כקבוצה, כל אחד ואחד מאיתנו, זו דחיפה טובה. אנחנו באמת שמחים, אז נמשיך הלאה. אנחנו יכולים לנצח בסיבוב הבא, בוודאות. האיכות תמיד עולה, אז נצטרך להיות אפילו טובים יותר".

"אבל אנחנו תמיד ניתן את הכי טוב שלנו, וזה משהו שאנחנו יכולים לעשות באופן אישי וקבוצתי, כשכל אחד נותן 110 אחוז, אז נראה. אנחנו מכבדים את כל הקבוצות שנותרו בתחרות, אבל אנחנו לא מפחדים מאף קבוצה, אז נעשה את הכי טוב שלנו כדי להעפיל שוב לסיבוב הבא".

רבע גמר הגביע האנגלי רק מוסיף לרצף משחקים מתיש ממילא עבור פרץ וחבריו לקבוצה, אך הוא נהנה מהאתגר שלפניו. "אנחנו רגילים למשחקים האלה, ועבורי זה בונוס לשחק במשחקים מהסוג הזה. כולנו מקצוענים", הדגיש פרץ. "אנחנו נטפל בגוף שלנו ממש טוב בזמנים האלה".