תגיות: אתלטיקה, לונדון 2012
כשמנסים להבין מה גורם לדייויד רודישה להשקיע שעות בחדר כושר, מה מדרבן אותו לרוץ עשרות קילומטרים בשבוע, ולהקדיש את חייו במטרה להיות רץ ה-800 מטרים הטוב בהיסטוריה, מספיק להסתכל על אבא שלו, דניאל. כן, לפעמים זה עד כדי כך פשוט. כמו במקרה של ארצ'י מאנינג ושני ילדיו כוכבי הפוטבול פייטון ואיליי או של ג'ו "ג'לי בין" בראיינט ובנו קובי, גם דייויד רודישה נולד עם הגנים הנכונים להצליח ובעיקר עם הדרייב להוכיח לאבא שלו שהוא טוב יותר.
למעשה, גם בולט וגם רודישה תלויים בעיקר בעצמם. וביום טוב שלהם, אף אחד לא יכול לנצח אותם. ועדיין, הג'מייקני הוא אחת הדמויות המפורסמות בעולם ואם תשימו תמונה של הקנייתי, ללא ציון שמו, ספק אם רוב האנשים יידעו במי מדובר. לא שכל זה משנה הרבה לרודישה, שנולד אל תוך הספורט מבחינה משפחתית (גם אימו ספורטאית לשעבר, שהתמחתה בריצת 400 משוכות). הוא הלך לתיכון "סנט פרנסיס" היוקרתי, התאמן אצל אותו מאמן שגידל גם את בן ארצו ווילסון קיפקטר (השיאן הקודם) וסומן מגיל צעיר להיות רץ-על. אחרי שהעמיד את שיא העולם ב-2010 על 1:41:01 דקות, הוא המשיך לזכיה בזהב באליפות העולם בדאייגו בשנה שעברה וגם הגדולים ביותר בתחום טוענים שהוא כשרון שמגיע פעם בדור.
"אם זה לא יהיה מישהו בריטי, אני אשמח אם דייויד יזכה. הוא רץ עצום. רק ארבעה רצים החזיקו בשיא העולם מאז 1976 והוא עכשיו השותף הצעיר ביותר לשיא. אני בעדו", אמר לורד סבסטיאן קו, בעבר רץ 800 מטרים מזהיר וכיום יושב ראש הוועדה המארגנת בלונדון. קו, שהיה הראשון שירד מ-1:43 ומ-1:42 דקות בריצה המפרכת, החזיק 18 שנים בשיא העולם וכיום הוא מהמר על רודישה כראשון שיירד מ-1:41:00 דק'.
רודישה הגיע ללונדון כפייבוריט הברור. בספטמבר האחרון הוא הפסיד ריצה בפעם הראשונה אחרי 34 ניצחונות רצופים ומאז כבר הספיק לקבוע את תוצאת השנה בעולם. בניגוד לנהוג בריצה הזו, הסגנון של רודישה אף פעם לא טקטי. הוא פותח פער כבר אחרי הקפה אחת של המסלול וממשיך בקצב שלו, כשלרוב זה נגמר בניצחון של עשרה מטרים לפני הבא אחריו. למעשה, דומיננטיות כזאת בריצת 800 לא נראתה מעולם.
רק דבר אחד ניצב בפני רודישה בדרך לזהב, ההיסטוריה. סבסטיאן קו וגם ווילסון קיפקטר, שהחזיקו בשיא העולם לפניו, מעולם לא זכו בזהב בריצה הזו באולימפיאדה בשתי ההזדמנויות שהיו להם. למעשה, רק שני שיאני עולם ב-800 מטרים זכו בזהב. האחרון שבהם עשה זאת במינכן 1972, לא סימן מעודד. "האנשים שהכי השפיעו עליי בריצה הם סבסטיאן קו ו-ווילסון קיפקטר. חבל שהם לא זכו בזהב ב-800 מטרים. אני מרגיש שאני חייב להם זכיה. אני רוצה לגרום לסבסטיאן קו להיות גאה בי בלונדון", אמר לאחרונה רודישה, שבהחלט מכיר את ההיסטוריה של הענף ויעשה הכל כדי שהגורל שלו יהיה אחר. מבחינתו, אין אפשרות אחרת, מלבד להפוך לקנייתי הרביעי שזוכה בזהב בריצה הזו.