תגיות: הליגה האיטלקית, רומא
נפילה חופשית. יובנטוס הובסה היום (שלישי) 4:1 מול אמפולי, הפסד שמרחיק אותה מאוד מליגת האלופות אחרי הורדת 10 הנקודות של הביאנקונרי בידי בית המשפט האיטלקי. כעת יובה במרחק 5 נקודות ממילאן שנשארו 2 משחקים בקופה. במשחק נוסף, רומא וסלרניטנה נפרדו ב-2:2.
אמפולי - יובנטוס 1:4פרנססקו קאפוטו (18) וסבסטיאנו לופרטו (21) העלו את אמפולי ליתרון תוך דקות בביתה, בעוד קאפוטו (48) השלים צמד. יובה אמנם שלטה בכדור יותר מיריבתה, אך ראתה רק שער אחד של פדריקו קייזה המחליף (85). מחליף אחר, רוברטו פיקולי, קבע את תוצאת הסיום.
אמפולי במקום ה-14 עם 42 נקודות ולפני משחק מול ורונה, בעוד יובה במקום השביעי עם 59 נקודות, מרחק 5 ממילאן שני משחקים לסיום. במחזור הבא יובה תפגוש את מילאן, במשחק בו ניצחון או תיקו של הרוסונרי יבטיחו לה מקום בצ'מפיונס.
רומא - סלרניטאנה 2:2זו כנראה לא העונה שלה, לפחות ברמה המקומית. באותו השבוע בו חגגה העפלה היסטורית לגמר הליגה האירופית, התרחקה רומא מהמקום בליגת האלופות אחרי שאיבדה שתי נקודות יקרות במאבק על הכניסה ל-4 הראשונות.
החבורה של ז'וזה מוריניו נכנסה לפיגור מוקדם אחרי שער של אנטוניו קאנדרבה כבר בדקה ה-12, סטפן אל-שרעאווי השווה בדקה ה-47, בולאי דיה החזיר את היתרון לאורחת (54), אך נמניה מאטיץ' קבע את תוצאת המשחק בדקה ה-83. פאולו סוזה, מאמן סלרניטאנה, הורחק בדקה ה-90+5.
כרגע, לרומא 60 נקודות - 4 פחות ממילאן שבמקום הרביעי המוביל לליגת האלופות.
Triplice fischio all'OIimpico.FORZA ROMA!#RomaSalernitana pic.twitter.com/S8WjCaIfBb— AS Roma (@OfficialASRoma) May 22, 2023
Triplice fischio all'OIimpico.FORZA ROMA!#RomaSalernitana pic.twitter.com/S8WjCaIfBb