המבצע יצא לדרך: כך דיאס יעבור לברצלונה

בקשת המעבר, הפלונטר בחוזה והקשר למותו של ז'וטה. הקטאלונים התחילו לפעול

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   08.07.25 - 07:19
Getting your Trinity Audio player ready...
ברצלונה זכתה בעונה שעברה באליפות מרשימה תוך שהיא מציגה כדורגל יוצא מן הכלל ונחשבה לאחת הקבוצות האטרקטיביות באירופה. כעת, היא רוצה לעבור לשלב הבא על מנת לחזור לטופ גם בליגת האלופות ואחד השמות הבולטים שסימנה לקיץ הקרוב שיעזרו לה לעשות זאת זה של לואיס דיאס.

בתקשורת הקטאלנית נטען כי ברצלונה מתכוונת ללכת על שחקן האגף של ליברפול בכל הכוח וב"ספורט" ציינו שמבצע צירופו יצא לדרך. הקולומביאני, שמעוניין בעצמו להגיע לקטאלונים, יחל כבר היום (שלישי) בשיחות מול ליברפול בנוגע לרצונו לעזוב, זאת במקביל לאבל על מותו בטרם עת של חברו לקבוצה דיוגו ז'וטה.

ליברפול, יש לציין, דורשת עבור דיאס סכום של בין 80 ל-90 מיליון יורו - רחוק ממה שברצלונה מוכנה לשלם, אבל היא מסתמכת על שני משתנים עיקריים. האחד הוא העובדה שחוזהו של הקולומביאני מסתיים בקיץ 2027, כך שהרדס מבינים שבקיץ הבא עלולה להיווצר "סאגה" שתוביל בהמשך לעזיבתו בחינם.
מבצע דיאס יצא לדרך (GETTY)
מבצע דיאס יצא לדרך (GETTY)
המשתנה השני קשור למעשה במותו של ז'וטה. מעבר לחלל האישיותי שהותיר אחרי הפורטוגלי, הוא הותיר גם כזה מקצועי וליברפול תצטרך למלא אותו. אלופת אנגליה תצטרך לחפש שחקנים בשוק ההעברות ובשביל זה תצטרך כסף כדי לעמוד בחוקי הפייר פליי הפיננסי.

ליברפול צירפה עד כה את פלוריאן וירץ בסכום של 125 מיליון יורו, מילוש קרקז ב-47 וג'רמי פרימפונג ב-40. לצד זה, היא מכרה את ג'ארל קוואנסה ב-35 מיליון, קוויבן קלהר ב-15 וטרנט אלכסנדר ארנולד, עליו ריאל מדריד שילמה 10 מיליון כדי שישחק במונדיאל המועדונים. הרדס זקוקים לחיזוק רציני בהתקפה, כששמות כמו רודריגו ואלכסנדר איסק הוזכרו ולא מן הנמנע שיצטרכו למכור את דיאס לשם כך.

ברצלונה היא לא הקבוצה היחידה שמנסה לצרף את דיאס. באיירן מינכן נכנסה חזק לתמונה ותהיה מוכנה להציע סכום גבוה יותר מהקטאלונים. הקולומביאני אהוב מאוד על ידי פליק, אם כי הגרמני, כמו בשנה שעברה, חזר והדגיש שיסתדר עם מה שיש לו ושיש לו אמון בכישרונות של לה מאסיה.