בדקה ה-90: פ.ס.ז' ניצחה 1:2 את ברצלונה

צפו בתקציר: אלופת אירופה הגיעה עם חיסורים משמעותיים בהתקפה ונקלעה לפיגור משער של פראן טורס, אך הצליחה להפוך בזכות שערים של סני מאיולו הצעיר וגונסאלו ראמוס בתוספת הזמן וסידרה הפסד ראשון העונה לקטאלונים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   02.10.25 - 19:00
Getting your Trinity Audio player ready...
המשחק הגדול של המחזור השני בליגת האלופות הבטיח הרבה וגם קיים בענק, כשבסיומה של דרמה במונז'ואיק פ.ס.ז' יצאה עם ניצחון 1:2 מרשים על ברצלונה, שהפסידה לראשונה העונה בכל המסגרות.

שתי הקבוצות המלהיבות באירופה בעונה החולפת הגיעו למשחק לאחר ניצחונות במחזור הפתיחה של המפעל ועם לא מעט חוסרים. בצד אחד, הקטאלונים נאלצו להסתדר ללא ראפיניה, גאבי, פרמין לופס וז'ואן גרסיה הפצועים, בעוד היריבה עלתה עם התקפה משנית למדי בעקבות פציעותיהם של עוסמאן דמבלה, דזירה דואה וחביצה קברצחליה.

למרות החיסורים המשמעותיים בשני הצדדים, הפתיחה הייתה קצבית ולאחר דקות טובות של המקומיים, הם גם באו על שכרם עם שער יתרון של פראן טורס בדקה ה-19 ממסירה מתוזמנת היטב של מרקוס רשפורד. 

למרות הפיגור המוקדם, החבורה של לואיס אנריקה לא נלחצה ולמעשה מאותו הרגע הראתה מדוע מדובר בקבוצה הטובה באירופה בעונה האחרונה. בדקה ה-38 נונו מנדש רשם פריצה אופיינית מעמדת המגן השמאלי והשאיר כדור עומק נהדר לסני מאילו, שניצל סגירה רעה של פאו קובארסי כדי לגלגל לרשת את שער השוויון. 

במהלך המחצית השנייה שני המאמנים זרקו לדשא את הכלים החזקים שנותרו על הספסל, וכשכבר היה נדמה שאנחנו בדרך למשחק ללא הכרעה, אשרף חכימי ניצל חור בצד שמאל של ההגנה המקומית כדי לפרוץ קדימה ולהשאיר את גונסאלו ראמוס המחליף להזדמנות קלה, שהסתיימה בשער ניצחון. 

לפחות על פי פתיחת העונה של שתי הקבוצות, לא נופתע אם המשחק הנהדר היה רק טעימה קטנה מדו קרב שיחזור אלינו בשלבים המאוחרים ביותר של המפעל.