Free cookie consent management tool by TermsFeed

"אני לא ליצן": פוסטקוגלו זעם על עיתונאי

מאמן טוטנהאם נערך לגמר האירופית נגד יונייטד. אמורים: "לא עניין גדול"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   20.05.25 - 22:41
Getting your Trinity Audio player ready...

204 פעמים נפגשו מנצ'סטר יונייטד וטוטנהאם בהיסטוריה בת 126 שנים של יריבות, אבל הפעם ה-205 צפויה להיות הזכורה, המרגשת והמשמעותית ביותר, כאשר השתיים יתמודד מחר (רביעי) בגמר הליגה האירופית באצטדיון הסן מאמס בבילבאו. הפרס הגדול מעבר לתואר החשוב והיוקרה, הוא כמובן כרטיס לליגת האלופות בעונה הבאה. 55 אלף אנגלים פולשים בשעות אלה לעיר הבאסקית, חלקם ללא כרטיס.

לקראת המשחק אנג' פוסטקוגלו זעם על כתב שקבע שהעונה של טוטנהאם תוכרע מחר בין אחת הטובות בתולדות המועדון במקרה של ניצחון או בין אחת הגרועות בתולדות המועדון במקרה של הפסד. "בלי קשר למחר, אני לא ליצן ולעולם לא אהיה אחד כזה", כעס מאמן טוטנהאם, "אכזבת אותי מאוד כשהשתמשת בטרמינולוגיה הזו לתיאור אדם שהביא את עצמו בלי טובות של אף אחד לגמר של מפעל אירופי".

רובן אמורים אמר מנגד: "כשאמרתי שזה לא הדבר הכי חשוב עבור המועדון התכוונתי לזה. אם אתה זוכה בליגה האירופית כשאתה במנצ'סטר יונייטד אז אני מצטער, אבל זה לא עניין גדול. צריך ללכת לזכות בפרמיירליג או בליגת האלופות, ואנחנו כרגע לא שם. זו התחושה שלי, לזכות בתואר אירופי זה לא מספיק. יש לי את התחושה הזו כל הזמן".

שתי הקבוצות כמובן לא היו יכולות לדמיין סיטואציה כזו במהלך העונה הכל כך קשה שהן חוו. מנצ'סטר יונייטד שברה שיא הפסדים בפרמיירליג (18) והכי מעט נקודות (39) כאשר היא משתרכת במקום ה-16 בטבלה. טוטנהאם לעומתה אפילו חלשה יותר בליגה ומדורגת מקום אחד מתחת עם 38 נקודות בלבד. מעולם לא קרה שלגמר אירופי הגיעו קבוצות ממקומות כל כך נמוכים בטבלת הליגה שלהן. 

באירופה התמונה שונה לגמרי. בדרך לגמר האירופית, יונייטד לא הפסידה אף משחק כולל צמד ניצחונות מרשים על בילבאו, מארחת הגמר והפייבוריטית, בשלב חצי הגמר. טוטנהאם עברה את פרנקפורט החזקה ואת בודה גלימט, בדרך לגמר אירופי ראשון מאז גמר האלופות ב-2019. השדים האדומים רוצים לזכות בליגה האירופית לראשונה מאז 2017, אז גברו 0:2 על אייאקס בגמר באמסטרדם, ואילו טוטנהאם שלא זכתה בשום תואר מאז גביע הליגה ב-2007/8, לא זכתה בגביע הזה (גביע אופ"א בשמו הקודם) מאז הניצחון על אנדרלכט ב-1984.

המאמן רובן אמורים, שהצהיר מספר פעמים לפני שזכיה באירופית לא יותר חשובה מבניית הקבוצה לעונה הבאה, קיבל זריקת עידוד לאחר שלני יורו חזר לאימונים והחלים מפציעה קלה, כשגם דיוגו דאלוט ויושוע זירקיי חזרו לאימונים. שיתופו של האחרון בספק רב בכל מקרה. מאמן השדים צפוי לפתוח בכל מקרה עם אמד דיאלו, ברונו פרננדס ורסמוס הוילונד בהתקפה.

לאנג' פוסטקוגלו לא מעט כאבי ראש בכל הקשור לקישור שלו, משום שג'יימס מדיסון ודיאן קולוסבסקי גמרו את העונה. לוקאס ברגוואל הצעיר נפצע בקרסול והמריא לבילבאו, אבל לא בטוח שיהיה כשיר. ספק אם הונג מין סון שחזר מפציעה יפתח, נוכח כושרו הירוד, כאשר רישארלסון עשוי לתפוס את מקומו לצד ברנן ג'ונסון ודומיניק סולאנקה בהתקפה. המאמן האוסטרלי יודע שזה כנראה המשחק האחרון שלו כמאמן טוטנהאם באירופה וחולם על תואר פרידה.