סטואיץ': "כרגע אני נשאר. לא יודע מה יהיה"

בלם מכבי ת"א התייחס לעתידו לפני האמרון. לאזטיץ': "הוא יכול לשחק בכל עמדה בקישור". שוער בן 18 הצטרף לנוער

הדר יעקבי
הדר יעקבי   13.08.25 - 08:03
Getting your Trinity Audio player ready...

אחרי הניצחון 2:1 בשבוע שעבר, מכבי תל אביב תרצה להשלים את המשימה מול האמרון ספרטנס ולהעפיל לסיבוב המוקדמות השלישי  של הליגה האירופית. מאמן הקבוצה, ז'רקו לאזטיץ', והבלם נמניה סטואיץ', דיברו במסיבת העיתונאים לקראת המשחק.

סטואיץ' אמר לקראת הגומלין: "זה לא קל אבל זו העבודה שלנו ואנחנו צריכים לעשות אותה. נכון שלא נראינו כמו שרצינו, וזה קורה לפעמים. קשה לשחק במגרש כזה, כשכל הקבוצה שלהם מאחורי הכדור. אנחנו חייבים לשחק טוב יותר, אבל לפעמים יש משחקים כאלה".

על מעמדו בקבוצה: "המועדון החתים שני שחקני הגנה, אני גם פה ואלחם על המקום שלי. בכדורגל אי אפשר לדעת אף פעם, אבל אני פה. חתמתי לארבע שנים בכוכב האדום ואחרי חודשיים הייתי פה, אז אי אפשר לדעת, אבל כרגע אני משחק במכבי ת"א".

הבלם נשאל מה הקבוצה צריכה לשפר בגומלין וענה: "אנחנו צריכים להיות טובים יותר עם הכדור, לעשות את הדברים הפשוטים יותר. אנחנו הקבוצה הטובה יותר והראינו את זה בדקות האחרונות. אנחנו צריכים לכבוש בדקות הראשונות ואז הכל יהיה קל יותר".

על המשחקים נגד פאפוס: "נגד פאפוס לא היה לנו מזל, היה גם פנדל במשחק הראשון. בשני כבשנו אבל היה נבדל. התחושה שלי היא שאנחנו טובים יותר, אבל לפעמים זה לא רק זה. אני מקווה שנעלה".

על משחקי הבית שמתקיימים בחו"ל "זה לא קל, בעונה שעברה החלפנו ארבעה אצטדיונים. גם הנסיעות לא קלות. יש תחושה של משחק ידידות גם במשחקים הגדולים. קשה בלי אוהדים. בטופולה יותר קל כי האצטדיון קטן יותר. אתם מכירים יותר טוב ממני את המצב בישראל ואני מקווה שהוא ישתנה".

סטואיץ' התייחס לשיחות עם הרכש החדש של הצהובים, כריסטיאן בליץ', ששאל אותו על המצב בישראל: "אמרתי לו את הדברים הטובים ביותר. הוא שאל אותי על המצב בגלל המשפחה. אמרתי לו שהמצב פה הוא לא כמו מה שרואים בעיתונים ואמרתי לו גם את הדברים הטובים ביותר על המועדון".

מאמן הקבוצה, ז'רקו לאזטיץ', שנראה מתוח במסיבת העיתונאים, דיבר על צירופו של בליץ': "לא הבאתי אותו כי הוא סרבי או כי אני מכיר אותו, אלא בגלל האיכויות שלו. הוא שחקן טוב ואני מקווה שהוא יראה את זה במכבי. הוא יכול לשחק בכל עמדה בקישור".