"אין מקום כאן לבריונים של מכבי ת"א"

חבר פרלמנט בריטי קורא לאסטון וילה: החרימו את המשחק מול הצהובים בנובמבר

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   18.09.25 - 13:05
Getting your Trinity Audio player ready...
(צילום: אלן שיבר)
(צילום: אלן שיבר)
(למצולמים אין קשר לכתבה)

קריאות נוספות לחרם על הכדורגל הישראלי - הפעם, בהקשר של מכבי תל אביב בליגה האירופית. ב-6 בנובמבר השנה, אלופת ישראל אמורה להתארח בבירמינגהאם אצל אסטון וילה - וחודשיים לפני המשחק, כבר נשמעים קולות שקוראים לבטל את המשחק.

איוב חאן, חבר פרלמנט מבירמינגהאם יליד פקיסטן, פרסם ברשתות החברתיות קריאה להחרמת המשחק: "תושבים רבים הביעו דאגה בקשר למשחק שיתקיים ב-6 בנובמבר. כולנו ראינו את התמונות הקשות באמסטרדם. התחלתי עצומה להחרים את מכבי תל אביב. אין מקום לאלימות או בריונים שיבואו לאסטון וילה או בירמינגהאם. אני קורא לכולם לחתום על העצומה ולהחרים את מכבי תל אביב".

כמו כן, כיוון את הביקורת שלו לעבר אוהדי מכבי תל אביב - שהותקפו באמסטרדם: "אתם זוכרים איך בשנה שעברה בנובמבר אוהדי כדורגל שצעקו מוות לערבים - ואין בתי ספר בעזה, כי אין שם ילדים. צריך לגנות שירים גזעניים שכאלה". לצידו של חאן, עמדה יועצת בשם מונטז חוסיין שטענה: "קוראת לאסטון וילה לחשוב מחדש על אירוח המשחק כאן".