לאיפה אתם ממהרים? על מחזור הרוקיז הנוראי

רגע לפני שאנדרו וויגינס קופץ למים העמוקים ומגיע ל-NBA אחרי עונת מכללות אחת, מומלץ שהוא ילמד לקח מהכשלון של בנט ודומיו. וגם: הצרות של הספרס לפני הפלייאוף, הכוכב שפורח לצד לאב ואולסטאר התיכונים המדהים. הטוב מ-7

שי לוי
שי לוי   05.04.14 - 11:00
Getting your Trinity Audio player ready...

1. העונה הסדירה עוד לא הסתיימה אבל כבר עכשיו אפשר להכריז על מחזור הרוקי'ס הנוכחי כאחד החלשים ביותר שהיו אי פעם. לפני שבועיים אמר אדם סילבר שהוא היה מעדיף שהאמריקנים הצעירים יעברו לפחות שנתיים בקולג' לפני שהם קופצים למים העמוקים של הליגה החזקה והתובענית ביותר בעולם - ואת האמת שאפשר להבין אותו - אם מסתכלים על היכולת הדי עלובה שמציגים רוב השחקנים שהגיעו העונה לליגה אחרי עונה אחת בלבד במכללות.

זה מתחיל כמובן עם הבחירה מספר אחת, אנתוני בנט. הקנדי עזב את UNLV אחרי שהרשים כפרשמן אבל עכשיו אפשר לראות כמה הוא לא באמת מוכן ל-NBA. ובנט לא לבד. בן מקלמור מסקרמנטו, שנבחר במקום השביעי, הוא דוגמא נוספת לכישרון גדול שהיה צריך להישאר לפחות עוד עונה במכללות. רוצים הוכחה נוספת לכך שהניסיון במכללות עוזר? שלושת הרוקיס המוצלחים ביותר עד כה במחזור הנוכחי והמועמדים הבולטים לזכייה בתואר רוקי העונה הגיעו לליגה אחרי שנתיים לפחות בקולג'. מייקל קרטר וויליאמס עשה שתי עונות בסירקיוז, טריי ברק שיחק שנתיים במישיגן והדוגמא הטובה ביותר הוא ויקטור אולדיפו מאורלנד, שהגדיל לעשות והשלים את כל ארבע העונות באינדיאנה, משהו שאנחנו כמעט ולא רואים כיום משחקנים שנבחרים במקומות הראשונים בדראפט.

נכון שקשה לעמוד בפיתוי ולא פשוט לוותר על הזדמנות להרוויח כל כך הרבה כסף כשאתה ילד ולמעשה משחק בהתנדבות, אבל בסופו של דבר, ברוב המקרים הסבלנות משתלמת. ב-ESPN רצו לגלות כמה גרועים הרוקי'ס של העונה ביחס למחזורים קודמים וגילו שהדראפט היחידי שאיכזב יותר היה זה של שנת 2000, שכלל כל מיני חתולים בשק כמו סטרומייל סוויפט, דריוס מיילס, דרמאר ג'ונסון ומיודעינו, מרקוס פייזר, כאשר השמות הבולטים שהגיעו ממנו וכן נהנו מקריירה מוצלחת וארוכה בליגה הם קניון מרטין, ג'מאל קרופורד, הידו טורקוגלו ומייקל רד.

אם יש דבר אחד שעוד יכול להוות סוג של הקלה עבור המחזור הנוכחי הוא פציעות. חמישה שחקנים מתוך העשירייה הראשונה סבלו בתחילת העונה מפציעות שגרמו להם להחמיץ את ההכנה או את פתיחת העונה ונרלנס נואל שנבחר שישי לא שיחק כלל העונה. את בנט המזל הרע רדף פעמיים - לפני שהעונה התחילה וגם בדיוק כשהוא התחיל להיכנס לקצב באמצע העונה. למרות הכל, לשחקנים הצעירים הללו יש עוד תקווה והמחזור של 2007 יכול ללמד על כך שאפשר לעשות קריירה יפה גם אחרי כישלון בעונה הראשונה. לפני שהמחזור הנוכחי בא ותפס את מקומו, המחזור של 2007 דורג שני מהסוף על סמך הביצועים של השחקנים שנבחרו בו בעונתם הראשונה בליגה וזאת על אף העובדה שהוא כלל את קווין דוראנט. אלא שבסופו של דבר הוא סיפק לליגה כוכבים כמו מייק קונלי ג'וניור, ג'ואקים נואה, ת'דיוס יאנג ואל הורפורד, שהתגברו על הקשיים של העונה הראשונה והפכו לשחקנים מובילים בקבוצות שלהם.

2. רוקי שעוד בוודאי נשמע עליו בעתיד (והאמת שכבר שומעים עליו לא מעט בהווה) הוא יאניס אנדטקומבו - כנראה הסיבה היחידה לראות את המשחקים של מילווקי באקס העונה. הפורוורד היווני ממוצא ניגרי הראה בהפסד למיאמי השבוע למה הוא מכונה ה"גריק פריק" כשניצל את הגוף הארוך והאתלטי שלו כדי לעבור מגרש שלם בשלושה כדרורים בלבד!

3. רוקי נוסף ששווה איזכור השבוע וראוי למחמאות הוא גורג'י ג'נג, אחד מכוכבי האליפות של לואיוויל בעונה שעברה, שמסתמן כאחת הגניבות הגדולות של הדראפט. הסנטר הסנגלי של מינסוטה, שנבחר במקום ה-21 וישב רוב העונה על הספסל, קיבל הזדמנות אמיתית להראות את יכולתו רק בעקבות פציעתו של ניקולה פקוביץ' והדהים את כולם עם תצוגות ענק שהשכיחו לחלוטין את היעדרו של הסנטר המונטנגרי. במשחק מול יוסטון, שהיה בסה"כ השלישי בו עלה בחמישייה, רשם 22 נקודות ו-21 ריבאונדים והפך לרוקי הראשון בתולדות המועדון שעושה זאת. אז מה הפלא שכבר יש כאלה שטוענים שהשילוב בינו לבין לאב מוצלח יותר מאשר זה עם פקוביץ'? ג'אנג אגב שיחק שלוש עונות בלואיוויל תחת שרביט האימון של ריק פיטינו המוערך.

4. הדיבורים של אדם סילבר והכישלון של הרוקי'ס שהגיעו העונה ל-NBA אחרי שנה אחת לא עשו רושם על אנדרו וויגינס. הכישרון הקנדי לא נבהל מהכישלון של חברו למדים הלאומיים (בנט) או מכך שלא הצליח להוביל את המכללה שלו לפיינל פור של טורניר ה-NCAA והחליט השבוע לעזוב קנזס אחרי עונה אחת בלבד ולהירשם לדראפט. וויגינס מועמד מרכזי להיבחר במקום הראשון אך שני המתחרים העיקריים שלו (חברו לקבוצה ג'ואל אמביד וג'בארי פארקר מדיוק) עדיין לא הודיעו אם החליטו להישאר או לעזוב. כעת, השאלה המרכזית היא האם הכישלונות של שחקנים כמו בנט ומקלמור ישפיעו על שיקוליהם של השחקנים ושל מקבלי ההחלטות בקבוצות ה-NBA?

5. רצף הניצחונות המטורף של הספרס הגיע השבוע לקיצו באוקלהומה אחרי 19 משחקים ובכך השלימו הת'אנדר סוויפ עונתי על הקבוצה בעלת המאזן הטוב ביותר. אלא שלא מומלץ לאנשי אוקלהומה ואוהדיה לחגוג יותר מדי, כי מלבד העובדה שמאנו ג'ינובילי לא שיחק, גרג פופוביץ' הוא שועל מנוסה שכבר דאג בעבר להפסיד משחקים בתקופה הזאת כדי למנוע משחקניו שאננות לקראת הפלייאוף. לא יפתיע אם המאמן הוותיק רצה לעצור את רצף הניצחונות כדי למנוע את ההתעסקות בכך. מצד שני, העובדה שהספרס הפסידו בכל ארבעת המפגשים העונה מול קווין דוראנט וחבריו לא אמורה להדאיג את החבר'ה בסן אנטוניו בינתיים, כי מי יודע אם הם ייפגשו בגמר המערב. במידה שזה יקרה, פופ יצטרך למצוא פיתרון לבעיית המאצ' אפ עם ווסטברוק, שנראה בלתי ניתן לעצירה במשחק האחרון והביך את טוני פארקר פעם אחר פעם.

6. זה בד"כ לא סימן טוב לשופט כאשר שמו מגיע לכותרות אבל השבוע קרה בדיוק ההפך. למרות שהוא כבר בן 74, דיק באבטה האגדי מסרב להיפרד מהמשרוקית ומהמגרשים. השבוע, בדרבי של ניו יורק, הפך באבטה לשיאן ההופעות של כל השופטים בספורט האמריקני עם 2633 משחקים ברציפות שנפרשו על פני 39 עונות רצופות. כמה אבסורדי שמכל העונות שלו וכל המשחקים שהוא שפט, הרגע שייזכר לו יותר מכל הוא דווקא הרגע הביזארי הזה.

7. מדי שנה נערך משחק האול-אמריקן החגיגי, שהוא למעשה אולסטאר התיכונים אשר מפגיש בין הנערים המוכשרים ביותר בארה"ב. ה"יונייטד סנטר" אירח השבוע את המשחק היוקרתי אשר מאפשר לסקאוטים של ה-NBA לבחון מקרוב את הדור הבא ואם אתם רוצים להבין את הפער בין ארה"ב לשאר המדינות בעולם, צפו בביצועים של התיכוניסטים במשחק ובתחרות ההטבעות.