כך יראו החיים ב"בועה": מבט לתוך חזרת ה-NBA

שגרת החיים ה"נורמלית" שתתאפשר לשחקנים, הנהלים המחמירים עליהם הליגה תקפיד וחשיפות מהדיונים הדרמטיים שהובילו להחלטה ("מעוררת גאווה"). זו הדרך לדיסניוורלד

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  05.06.20 - 07:15

תגיות: NBAלברון ג'יימס

כבר היה נראה שה-NBA לא תחודש העונה, אך אמש (חמישי), חובבי הכדורסל והספורט קיבלו בשורה משמחת: הליגה הטובה בעולם תחודש ב-31 ביולי. לאחר יותר מארבעה חודשים ללא כדורסל תחרותי, העונה צפויה להתחדש במתכונת יוצאת דופן במתחם דיסניוורלד שבאורלנדו. החיים ב"בועה" צפויים להיות מאתגרים, כשהקבוצות והשחקנים שישחקו עד סוף העונה עלולים למצוא את עצמם שם כארבעה חודשים.

על פי דיווחים של ESPN, השחקנים ינסו לנהל שגרת חיים "נורמלית" ויורשו לאכול במסעדות הנמצאות במתחם הענק, ולשחק גולף במהלך הזמן הפנוי - כמובן בהתחם להנחיות, כשהדגש המרכזי הוא שמירה על ריחוק חברתי. ניתן להבין לפי כל הצעדים כי בריאות השחקנים היא הדבר החשוב ביותר בכדי שהליגה תחזור כמו שצריך וב-NBA יפעלו לפי נהלים מחמירים ביותר. צפויות לערך בדיקות יומיות, כאשר במקרה ושחקן ימצא חיובי לקורונה הוא, אך ורק הוא, ישלח לבידוד - ולא כל שחקני הקבוצה.

"אנשים אומרים שזו הייתה החלטה אמיצה לסגור את הליגה בלי להתייעץ, אבל אני לא גאה בה", אמר אדם סילבר, קומישינר ה-NBA, לבעלי הקבוצות בישיבה המכרעת. "אני אהיה גאה במציאת דרך שתהיה בטוחה וחסרת סיכון, ככל האפשר, ותאפשר לנו לחזור לשחק. אני חושב שזה יהיה הישג הרבה יותר גדול מסגירת הליגה".

סילבר נהג לקיים בתקופה הזו שיחות שבועיות עם חברי הוועד המנהל של הליגה, כולל נציגים של ארגון השחקנים האמריקאי (כריס פול, קייל לאורי ואחרים), נשיא הקבוצות והבעלים. בין שיחה לשיחה, הוא הספיק לדחוף כמה וכמה שיחות עם דונלד טראמפ, נשיא ארה"ב, ומקבילו בליגת הפוטבול והבייסבול.

ועדיין, למרות ההכנה המספקת, לא כולם אהבו את הרעיון. הבעלים של גולדן סטייט, ג'ו לאקוב, היה הראשון להגיד שלא מדובר באם שחקן יבחן כחולה בנגיף, אלא מתי. מייקל ג'ורדן, בעלי ההורנטס, ממש "התחנן" שהליגה תשמור ככל האפשר על מתכונתה הנוכחית. אבל מי שהפיל את הפור בנוגע לקיום העונה הסדירה, היו דווקא השחקנים.

אחת השאלות שעלו, היא מה יעלה בגורל המאמנים המבוגרים בליגה? בשיחה עם TNT, סילבר הודה ש"מאמנים מסוימים כנראה לא יהיו רשאים לעמוד על הקווים". מדובר, עושה רושם, בשלושה מאמנים: גרג פופוביץ' מסן אנטוניו, מייק ד'אנטוני מיוסטון ואלווין ג'נטרי מניו אורלינס - כולם בני 65 ומעלה, הגיל שמשרד הבריאות האמריקני מגדיר כגיל בסיכון גבוה. "אני חושב שזה לא הוגן למדר אותנו", אמר ג'נטרי. "אני מבין את הסיכון שאני לוקח על עצמי, אבל לעזאזל - אני רוצה להיות עם הקבוצה שלי ולעשות את המוטל עליי. בשביל זה מינו אותי".

למתווה הנוכחי גם מרוויחות גדולות ובעיקר מפסידות. למה? כי הקבוצות שיסיימו את שמונת המשחקים הנוספים במקום השמיני יצטרכו להקדים את יריבתן במקום התשיעי בארבעה משחקים או יותר. המשמעות היא שבמידה והפער יהיה קטן מזה, השמינית והתשיעית יתמודדו ראש בראש על ההעפלה לפלייאוף. על פי התכנית, הקבוצות יהיו צריכות להשיג שני ניצחונות על מנת להעפיל לפלייאוף, כשהשמינית מתחילה ביתרון 0:1 ויריבתה תצטרך להשיג שני ניצחונות רצופים בכדי לא לסיים את העונה מוקדם.

הדבר משמעותי בעיקר עבור וושינגטון ומספר קבוצות מהמערב, שבתסריט מסוים יוכלו להעפיל לפלייאוף. תחילה נסתכל על המצב הסבוך במערב. הפער של פורטלנד, ניו אורלינס וסקרמנטו מממפיס השמינית עומד על שלושה וחצי משחקים בלבד לפני שהישורת הסופית יוצאת לדרך. גם סן אנטוניו בתמונה עם הבדל של ארבעה משחקים ואפילו פיניקס ביום בהיר יכולה לעשות זאת כשהיא במרחק של שישה משחקים. במזרח התמונה יותר החלטית כשוושינגטון במרחק של חמישה וחצי משחקים מאורלנדו.

דמיאן לילארד יופיע ל'מאני טטיים' ויגנוב את המקום השמיני? (GETTY)
דמיאן לילארד יופיע ל'מאני טטיים' ויגנוב את המקום השמיני? (GETTY)