ג'ימי בא: הווריירס עלו ל-1:3 על יוסטון

ואן וליט החטיא על הבאזר ב-106:109. הקאבס דרסו ב-55 את ההיט בדרך ל-0:4

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   29.04.25 - 08:00
Getting your Trinity Audio player ready...

לאחר עונה סדירה אדירה אותה נעלה במקום הראשון במזרח, קליבלנד השלימה הלילה (בין ראשון לשני) סוויפ מרשים במיוחד על מיאמי עם הצגה אחרונה יוצאת דופן. החבורה של קני אטקינסון הגיעה למשחק הרביעי ובעזרת 83:138 מרהיב השלימה 0:4 והעפילה לחצי גמר המזרח שם תפגוש את המנצחת בין הפייסרס לבאקס. במקביל, גולדן סטייט שרדה דרמה אמיתית ועלתה ל-1:3 על יוסטון לאחר 106:109 גדול.

גולדן סטייט - יוסטון 106:109 (1:3)
סטף קרי וחבריו קרובים מאוד להעפלה לסיבוב השני, וזאת לאחר שהלילה הם שרדו דרמה אמיתית אליה יתכן שעוד נשוב אם הווריירס אכן יסגרו את הסיפור באחד המשחקים הקרובים. גולדן סטייט פתחה בטירוף ועלתה ליתרון 2:13 מהיר, אלא שיוסטון חזרה עוד במהלך הרבע הראשון ודאגה לרדת למחצית ביתרון של 7 נקודות.

אלא שבחצי השני, ג'ימי באטלר התעורר והעלה הילוך עם 23 נקודות מתוך ה-27 שלו , ודאג לשנות מגמה. בכל מקרה יוסטון וגולדן סטייט החליפו לא מעט פעמים את היתרון במהלך הרבע האחרון אך בקלאץ' ג'ימי באטלר דייק בחמש מתוך חמש זריקות עונשין שקיבל, וראה את פרד ואן וליט מחטיא שלשה שהייתה יכולה לכפות הארכה על הבאזר.

באטלר סיים כקלע המוביל כאשר לצד 27 הנקודות גם מסר 6 אסיסטים, בזמן שלצידו ברנדין פודז'יימסקי הוסיף 26 נקודות וסטף קרי הסתפק ב-17. אצל המפסידה אלפרן שנגון היה גדול עם 31 נקודות, 10 ריבאונדים ו-5 אסיסטים שלא הספיקו. צפו בנגן למעלה >>


הצגה (GETTY)
הצגה (GETTY)
מיאמי - קליבלנד 83:138 (4:0)
לאחר ה-87:124 במשחק השלישי, גם כאן קליבלנד דאגה לדרוס כבר מהפתיחה ולאחר שהתחילה את המשחקת עם ריצת 3:15, סיימה רבע ראשון מושלם עם יתרון 17:43 מטורף. קליבלנד לא באמת הביטה לאחור, נעלה את המחצית ביתרון 39 ועל אף שהמשחק כבר היה גמור בחצי השני, היא המשיכה להגדיל את ההפרש בהתמדה.

מדובר בניצחון שמתכתב עם שיאים היסטוריים, שכן מדובר בהפרש הרביעי הכי גבוה בתולדות הפלייאוף. קליבלנד נהנתה מאחוזים נפלאים מחוץ לקשת עם 22 מ-47, חטפה לא פחות מ-15 כדורים וקיבלה תרומה נאה מלא מעט שחקנים. דונובן מיצ'ל הוביל את החגיגה עם 22 נקודות כאשר לצידו דיאנדרה האנטר (19 נק'), טיי ג'רום (18 נק'), אוון מובלי (17 נק') וג'רט אלן (14 נק', 12 ריב' ו-6 חט') היו טובים.

אצל המפסידה ניקולה יוביץ' בלט עם 24 נקודות ובאם אדבאיו הוסיף 13 נקודות ו-12 ריבאונדים בזמן שטיילר הירו התקשה עם משחק רע מאוד של 4 נקודות עם 1 מ-10 מהשדה. בזמן שקליבלנד תקווה להמשיך את המסע המדהים שלה, מיאמי תתחיל ללקק את הפצעים ולהיערך לקראת עונת 2025/2026. צפו בתקציר >>