תגיות: NBA, אוקלהומה סיטי ת'אנדר, אינדיאנה פייסרס, בנדיקט מת'ורין
כשגמר ה-NBA עומד על 2:2, אינדיאנה תשוב הלילה (בין שני לשלישי, 03:30) לפרקט של אוקלהומה סיטי במטרה להתאושש מההפסד האחרון בבית, לגנוב פעם נוספת את הביתיות ולעשות צעד משמעותי מאוד אל עבר אליפות ראשונה בהיסטוריה.
לקראת ההתמודדות הסקורר המחליף של הפייסרס בנדיקט מת'ורין העניק ראיון בלעדי לערוץ הספורט. הגארד/פורוורד, שנבחר שישי בדראפט 2022, יהיה בן 23 באותו יום של משחק 6 - כך שזה ברור מה הוא מאחל לעצמו ליום ההולדת. ״כדי שאחגוג אליפות ביום הולדת אנחנו צריכים לנצח את משחק 5״, פתח, ״אם זה יקרה אנחנו נהיה בכיוון הנכון״.
מת׳ורין היה הקלע המצטיין של משחק 3 עם 27 נקודות ב-22 דקות (השחקן השלישי במאה ה-21 עם 25+ נקודות מהספסל בגמר אחרי ג׳ייסון טרי ומאנו ג׳ינובילי), אבל במשחק 4 הוא החטיא שלוש זריקות עונשין רצופות בקלאץ׳ וביצע שתי עבירות מיותרות שהעניקו לשיי גילג׳ס אלכסנדר זריקות מהקו. ״יותר קל לשכוח ולהתחיל דף חדש אחרי משחק אישי טוב מאשר משחק אישי פחות מוצלח״, טען, ״זה טוב להתעצבן אחרי החטאות עונשין, העצבים האלה יעזרו לי במשחק 5. כמו שאמרת, החברים שלי לקבוצה היו רוצים לראות אותי על העונשין (83% בקריירה), וגם אני, ואני יודע בוודאות שבפעם הבאה אני אקלע״. ״קיבלתי את הכדור במשחק 3״, כך מת׳ורין הסביר את תצוגת השיא שלו בפלייאוף, ״הגעתי לאיזורים שנוח לי בהם״. כשנשאל האם לדעתו אנשים נוטים לשכוח שהוא רק בן 22, ענה: ״אני לא יודע, אבל הזמן שלי עוד יגיע, אין לי סיבה לחשוש. האם אני נכנס לשנת מייקל ג׳ורדן או לברון ג׳יימס? אני נכנס לשנת בנדיקט מת׳ורין״.