תגיות: NBA
הנציגות הישראלית ב-NBA שילשה את עצמה תוך לילה אחד עם הבחירה בבן שרף ובדני וולף על ידי ברוקלין בבחירות עוקבות בדראפט ה-NBA. השניים הולכים לעבור עכשיו תהליך ארוך של היקלטות בליגה הטובה בעולם, אבל כבר עכשיו יש התרגשות לקראת השילוב של שני שחקנים יהודים בקבוצה אחת.באתר היהודי "Forward" ציינו כי אם יהודים מניו יורק שקלו לעזוב את העיר בעקבות הבחירה של המפלגה הדמוקרטית במועמד האנטי ישראלי זוהרן ממדאני, כעת הם שוקלים זאת שוב לאור הגעתם של שני הישראלים. עוד הוסיפו כי הבחירה בשני יהודים מהווה מהפך עבור הנטס, שהיו מעורבים בסערה אנטישמית ב-2022, אחרי גארד הקבוצה (היום בדאלאס), קיירי אירווינג פרסם ברשתות החברתיות סרטון המכחיש את השואה, האשים את היהודים בעבדות ובגניבת זהות מהשחורים. אירווינג סירב להתנצל, מה שהוביל להשעיה ולטרייד בסופו של דבר. תהיו בטוחים שהיום אמירות כאלה לא יחזרו.
יאללה! pic.twitter.com/UvI5wpxSmr— Idan Vinitsky (@idanvini) June 26, 2025
יאללה! pic.twitter.com/UvI5wpxSmr
בצד המקצועי, כפי ששרף סיפר בראיון לערוץ הספורט, ברוקלין עקבה אחריו הרבה זמן ואף קיימה עימו שיחות. הנטס בחרו לא פחות משלושה גארדים אירופאים, כשלצד שרף נבחרו גם נולאן טראורה ואיגוד דמין. "הם זורקים את החיצים ומקווים שאחד יפגע", כתב הפרשן קווין אוקונור. ואנליסט הדראפט, ג'ונתן גבעוני, העניק לשרף השווה מעניינת בשידור: "הוא דיאנג'לו ראסל ישראלי".
ג'נרל מנג'ר הנטס, שון מרקס, סיכם את הערב של ברוקלין: "אני מתרגש שהשגנו את חבורת השחקנים הזו. יש שם כמה בחורים צעירים שמשחקים בדרך הנכונה, מניעים את הכדור בצורה הנכונה ויש להם כישורים שאפשר להשתמש בהם".