Free cookie consent management tool by TermsFeed

תביעות וחקירות FBI: מאליק ביזלי מסתבך

נקלע לחובות של 8 מיליון דולר ודטרויט משכה הצעה לחוזה של עשרות מיליונים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   02.07.25 - 12:08
Getting your Trinity Audio player ready...
(Getty)
(Getty)
מאליק ביזלי, אחד השחקנים הבולטים של דטרויט פיסטונס בעונה האחרונה, נמצא במרכז חקירה פדרלית של ה־FBI, כך נחשף בתקשורת בדטרויט. לפי הדיווח, סוכני הבולשת הפדרלית חוקרים את ביזלי בחשד להונאה באמצעות העברות כספים והימורים לא חוקיים , בין היתר על אירועים פרטניים במשחקים. בשלב זה ביזלי לא הואשם בפלילים, אך ההשלכות כבר מורגשות: הפיסטונס חזרו בהם מהצעה לחוזה חדש לשלוש שנים בשווי 42 מיליון דולר.

במקביל לחקירה, נחשפים גם ממדי ההסתבכות הכלכלית של הגארד בן ה־27. לפי מסמכים משפטיים, ביזלי מתמודד עם חובות של למעלה מ־8 מיליון דולר, לצד שורת תביעות מגורמים שונים, ובהם חברת שיווק שטוענת שנתנה לו מקדמה של 650 אלף דולר ודורשת פיצוי של 2.25 מיליון, חברת הלוואות שזכתה בפסק דין נגדו על סך 5.8 מיליון דולר, בעל דירה בדטרויט שתבע אותו פעמיים בגין חובות שכירות, רופא שיניים ממינסוטה שעיקל חלק ממשכורתו, וספר במילווקי שתבע אותו על סך 26,827 דולר.

דווקא על המגרש ביזלי רשם את אחת העונות המרשימות בקריירה שלו. הוא סיים במקום השני בהצבעה לשחקן השישי של העונה, עם ממוצע של 16.3 נקודות למשחק, 41.6% מחוץ לקשת ויותר מ־300 שלשות, נתון ששייך רק לשניים נוספים העונה: סטף קרי ואנתוני אדוורדס.

עורך דינו של ביזלי, סטיב הייני, מסר: "אני לא מתערב בכספים שלו. אתה מקווה שהוא מוקף באנשי מקצוע נכונים, אבל זה לא תמיד קורה". לדברי הייני, הלוואות מגורמים חיצוניים הן תופעה נפוצה בקרב שחקנים מקצועיים, אך חלק מהחברות הללו גובות ריביות ודמי תיווך מופרזים.

ביזלי, שהרוויח עד כה בקריירה יותר מ־59 מיליון דולר, הפך הקיץ לשחקן חופשי. נכון לעכשיו, לא ברור איזו קבוצה תסכים להחתים אותו בזמן שהוא עומד במוקד חקירה פלילית וצל של חובות כבדים מרחף מעליו.