תגיות: נועם יעקב
בדרך לג'י ליג? נועם יעקב נבחר אמש (שלישי) בדראפט הבינלאומי של ליגת הפיתוח על ידי קליבלנד צ'ארג', קבוצת הבת של הקאבלירס, שמנהלת לירון פנאן הישראלית. בשיחה עם ערוץ הספורט, פנאן הסבירה מה השיקולים שהובילו לבחירה בגארד הצעיר.
פנאן אמרה לערוץ הספורט: "נועם היה על הכוונת שלנו בג'י ליג במשך תקופה ארוכה. אנחנו תמיד מחפשים כישרונות אירופאיים שיוסיפו IQ כדורסל וסגנון משחק שונה, שחקנים קשוחים. יש לנועם את כל הכלים האלה. יחד עם זאת יש לו עוד קפיצות לעשות במשחק, אני חושבת שהג'י ליג היא סביבה שמתאימה לו".
הג'נרל מנג'ר של הצ'ארג' המשיכה: "הוא יוכל לקבל הרבה דקות כאן, להשתפר. בד בבד, הוא יוכל ללמוד הרבה, לעבוד עם מאמנים ברמה גבוהה. אנחנו שמחים מאוד שהייתה לנו את הבחירה הרביעית בדראפט והוא היה על הלוח, כי הוא היה אחד השמות המבטיחים בדראפט הזה. אנחנו שמחים שהייתה לנו הזדמנות לבחור בו. הוא יצטרך להחליט האם הוא לוקח את הדרך האירופאית או מגיע לכאן. תהיה לו הזדמנות גדולה, נשמח לקבל אותו".
יעקב, ששיחק בעונה החולפת בהפועל תל אביב וזכה איתה ביורוקאפ, יכול לחפש קבוצה אחרת באירופה ולחתום בשורותיה עד ה-22 ביולי. אם הדבר לא יקרה - הוא יגיע לקליבלנד וישחק בליגת הפיתוח של ה-NBA.