יש הפתעות: מה עושים האקסים של מכבי תל אביב?

הקבוצה שהגיעה פעמיים נגיעה מפיינל פור התפרקה בקיץ האחרון וכל אחד הלך לדרכו. בפתיחת העונה הנוכחית, חלק מכוכבי עונת 23/24 של הצהובים מתקשים, השחקנים המשניים דווקא לא

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   07.11.24 - 18:43
Getting your Trinity Audio player ready...

פתיחת העונה הלא פשוטה של מכבי תל אביב הגיעה כמובן לאחר קיץ קשה במיוחד מבחינת הצהובים, שאיבדו את כל כוכביהם הגדולים ביותר ולמעשה נשארו רק עם שחקן זר אחד ששיחק בקבוצה גם בעונה הקודמת, חסיאל ריברו. 

לאחר למעלה מחודש של כדורסל ברחבי היבשת, החלטנו לעשות בדיקה קצרה ולבחון מה עושים עד כה האקסים של הצהובים בקבוצות החדשות שלהם >>>

לורנזו בראון - פנאתינייקוס
מספרים ביורוליג בעונה הקודמת: 13.2 נקודות, 6.1 אסיסטים ו-2.8 ריבאונדים ב-29.3 דקות
מספרים העונה ביורוליג: 9.9 נקודות, 3.3 אסיסטים ו-2.8 ריבאונדים ב-18.9 דקות

בניגוד לרוב השמות האחרים ברשימה, במקרה של הרכז המספרים פחות מספרים את הסיפור. כצפוי, בראון משחק פחות דקות, קולע פחות נקודות ומוסר פחות אסיסטים, אך הצליח להיכנס בצורה חלקה יחסית לתוך הרוטציה עמוסת הכישרון של ארגין עתמאן.

מאז משחק היורוליג מול ריאל שבו הוא שיחק 4 דקות בלבד, הדברים נראים טוב יותר עבורו ונראה שהוא מתחיל להתרגל לעובדה המובנת מאליה שהוא כבר לא על תקן כוכב בתוך הקו האחורי האדיר של היוונים. לצד משחקים שבו התרומה שלו כמעט נעלמת לצד הכוכבים שלצידו, משחק כמו זה שעשה מול אולימפיאקוס בליגה בשבוע שעבר מראה שהוא בהחלט מצא את מקומו ועולה על הציפיות ביחס לכמה מחבריו בצהוב. 

ווייד בולדווין - פנרבחצ'ה
מספרים ביורוליג בעונה הקודמת: 17.4 נקודות, 4.9 אסיסטים ו-2.5 ריבאונדים ב-27.6 דקות
מספרים ביורוליג העונה: 11.6 נקודות, 4.4 אסיסטים ו-3 ריבאונדים ב-29.4 דקות

בניגוד לבראון, במקרה של בולדווין המספרים דווקא מייצגים בצורה טובה את המציאות. הכוכב של קטש בעונה שעברה הגיע על תקן כוכב גם לטורקיה ועד כה הוא לא ממש מצליח לעמוד בציפיות הגבוהות מאוד. בניגוד לשנתיים במכבי, בקבוצה של שאראס בולדווין משמש כגארד הבכיר היחיד (בטח לאחר פציעת ווילבקין) ונאלץ לשמש כרכז, עמדה שבה הוא מרגיש פחות בנוח.

למרות זאת, חשוב להגיד שפנרבחצ'ה רשמה פתיחת עונה טובה ביורוליג עם 5 ניצחונות ב-7 משחקים, כשהגארד משמש וימשיך לשמש כשחקן מפתח.

 

 

ג'ו תומאסון - גראן קנריה
מספרים ביורוליג בעונה הקודמת: שיחק 4 משחקים בלבד, קלע נקודה בממוצע
מספרים העונה ביורוקאפ: 6.1 נקודות, 2.4 ריבאונדים ב-19.1 דקות
מספרים העונה בליגה הספרדית: 9 נקודות, 3.3 ריבאונדים ו-2.2 אסיסטים ב-20.8 דקות

תומאסון הגיע למכבי במהלך העונה הקודמת ולא קיבל הזדמנות אמיתית ביורוליג, כשאת מרבית הדקות שלו ראה בליגת העל. שלא במפתיע, הצהובים בחרו שלא להמשיך איתו את ההתקשרות והוא עזב לקבוצה הספרדית הנהדרת, שפתחה בצורה מצוינת את העונה בספרד וביורוקאפ. תומאסון מבחינתו הפך לשחקן רוטציה חשוב ואמנם לא מצליח למלא את דפי הסטטיסטיקה בצורה מרשימה, אך מצליח למצות את עצמו יותר משעשה בצהוב. 

אנטוניוס קליבלנד - קובאן
מספרים ביורוליג בעונה הקודמת: 5.4 נקודות ו-1.7 ריבאונדים ב-14.2 דקות
מספרים העונה ב-VTB (רוסיה): 11.6 נקודות, 3.7 ריבאונדים ו-3.3 אסיסטים ב-20.8 דקות

למרות עונה לא רעה, מכבי ת"א החליטה שלא להמשיך עם הסווינגמן, שהיה לשחקן ההגנה המצטיין של הקבוצה בעונה שעברה. עם המעבר לרוסיה, קליבלנד כמובן נכנס לתפקיד בכיר הרבה יותר מזה שקיבל בצהובים ועד כה הוא גורם חשוב בפתיחת העונה הטובה של קבוצתו, שעומדת על מאזן 3:8. כצפוי, לאחר שבמכבי הוא הצליח להביא לידי ביטוי בעיקר את היכולות ההגנתיות שלו, בפתיחת העונה הנוכחית הוא גם מראה יכולות טובות בהתקפה, משחק עם יותר ביטחון וקולע באחוזים יפים גם מחוץ לקשת (45.5%). 

בונזי קולסון - פנרבחצ'ה
מספרים ביורוליג בעונה הקודמת: 12.6 נקודות ו-5.3 ריבאונדים ב-28.5 דקות
מספרים העונה ביורוליג: 8 נקודות ו-4 ריבאונדים ב-22.6 דקות

בניגוד לבולדווין, קולסון אמנם לא הגיע לפנרבחצ'ה ככוכב ראשי, אך בהחלט עם ציפיות גבוהות. עד כה, אי אפשר להגיד שקולסון מצליח להרשים, אך גם לא מאכזב ורשום על פתיחת עונה סולידית. כמו בעונה שעברה בצהוב, הפורוורד רשום על לא מעט דקות טובות, אך גם נעלם לא פעם כפי שראינו מול מכבי לאחרונה.

המספרים אמנם ירדו קצת בעקבות הרוטציה הגדולה והמרשימה של שאראס, אך הליטאי הביא את קולסון על מנת שיהיה השלוש הבכיר שלו ועד כה העונה הוא מראה שהוא מאמין בו מעל לכל ספק. 

 

 

ג'יימס ווב - קרשיאקה
מספרים ביורוליג בעונה הקודמת: 6.2 נקודות ו-3.2 ריבאונדים ב-15.8 דקות
מספרים העונה ב-BCL (שלושה משחקים בלבד): 9.7 נקודות ו-5.7 ריבאונדים ב-35 דקות
מספרים העונה בטורקיה: 14.2 נקודות ו-6.4 ריבאונדים ב-28 דקות

אחרי עונה לא מספיק טובה בצהוב, שהובילה לעזיבתו, הפורוורד מצא את עצמו לראשונה בקריירה בטורקיה ועד כה ניתן להגיד שהוא מנצל את ההזדמנות בצורה נהדרת. בניגוד לעונה שעברה, ווב קיבל תפקיד כשחקן מפתח בקבוצתו החדשה ובמשחקים עד כה בשתי המסגרות הוא משחק עם המון ביטחון וגם מצליח להחזיר בגדול עם מספרים יפים ו-48% מחוץ לקשת, מספרים שבמכבי חלמו עליהם.

ג'וש ניבו - מילאנו
מספרים ביורוליג בעונה הקודמת: 11.2 נקודות ו-7.1 ריבאונדים ב-23.7 דקות
מספרים העונה ביורוליג: 7.3 נקודות ו-3.3 ריבאונדים ב-20.3 דקות

בניגוד לשאר השחקנים ברשימה, פתיחת העונה של ניבו קשה הרבה יותר לניתוח בשל העובדה שבזמן הקצר הוא כבר חווה שתי פציעות שהשביתו אותו. במשחקים הבודדים ששיחק, ניבו עדיין לא הצליח להיכנס לקצב ונראה מרשים הרבה פחות מהסנטר האימתני שהוא הפך להיות תחת עודד קטש. 

פתיחת העונה הרעה של מילאנו והעובדה שהוא הגיע על תקן הסנטר הבכיר של הקבוצה, יכולות לסדר לו הזדמנות מצוינת להקפיץ את הקבוצה ברמה, אך גם מהמשחקים הבודדים ששיחק, ניתן לומר שהוא יתקשה לשחזר את היכולת האדירה מעונת 23/24.