מסיבת פוליטית: דאוויס ברטאנס ייעדר מטורניר הכנה

הפורוורד של דובאי, שזכור לקהל הישראלי מימיו בוושינגטון, מסרב לשחק

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   30.07.25 - 19:25

תגיות: יורוליג

Getting your Trinity Audio player ready...
דאוויס ברטאנס, שם מוכר לחובבי הכדורסל הישראלי בעקבות ימיו בוושינגטון לצד דני אבדיה, ישחק העונה לראשונה ביורוליג מאז עונת 15/16 במדי דובאי. למרות זאת, הוא עלה לכותרות היום (רביעי) ברחבי אירופה מסיבות אחרות לגמרי. 

במהלך ההכנה עם נבחרת לטביה ליורובאסקט הקרוב, הודיע ברטאנס על כך שהוא לא מתכוון לקחת חלק בטורניר ההכנה של קבוצתו ליורוליג, טורניר ה-' VTB United League SuperCup', שבו ישתתפו דובאי, הכוכב האדום, צסק"א מוסקבה וזניט. 

"בהתחשב בזהות המארגנת של הטורניר, אני לא יכול להשתתף בטורניר שנושא את השם הזה, אפילו אם מדובר במשחק מול הכוכב האדום" (ולא מול אחת הרוסיות), סיפר לעיתונאים לטבים, "הקבוצה תומכת בהחלטה שלי, למרות שהמאמן לא הסתכל על הסיטואציה מהזווית הזו לפני כן".

כידוע, מארגנת הטורניר היא ליגת ה-VTB, שרובה בנויה מקבוצות רוסיות ומנוהלת ע"י הרוסים. מדבריו ניתן להבין כי ברטאנס הלטבי נגד רוסיה, שכן היחסים בין לטביה לרוסיה התדרדר במיוחד מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה ב-2022. 

הלטבים ידועים בעמדתם הברורה נגד הרוסים. הם הכריזו על רוסיה כמדינה תומכת טרור, צמצמו את יחסיהם הדיפלומטיים עם המדינה ותמכו באוקראינה במקביל.