"דימיטריס איטודיס אמר 'תשים את הכדור המ*וין בסל'"

אלוף היורוליג וה-MVP של הפיינל פור: "בזכותו למדתי לשחק שוב עם ביטחון"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   21.08.25 - 10:27

תגיות: יורוליג

Getting your Trinity Audio player ready...

לאחר שהצליח להשיג את המטרה האולטימטיבית בכדורסל האירופי עם זכייה ביורוליג ובתואר ה-MVP של הפיינל פור, נייג'ל הייז-דייויס ישחק בעונה הבאה בפיניקס סאנס וינסה למצוא את מקומו ב-NBA. 

הדרך של הפורוורד האמריקאי לא הייתה קלה בדרך לטופ של הכדורסל האמריקאי, כפי שהוא עצמו סיפר לא פעם. בראיון שערך בימים האחרונים בטורקיה, הוא נתן קרדיט גדול בהצלחתו למאמן הפועל תל אביב בימים אלו, דימיטריס איטודיס.

"בעונה הראשונה שלי בפנרבחצ'ה למדתי לשחק מחדש עם ביטחון בזכות איטודיס", סיפר הייז-דייויס, "בעצם זה היה הדבר הכי גדול שהוא נתן לי. אחרי העונה הרעה שלי בברצלונה, הקבוצה לא באמת רצתה אותי. האוהדים גם הבהירו שהם לא רוצים אותי. אבל איטודיס האמין בי והביא אותי לפנר".

"למעשה, באחד האימונים, כל הזמן מסרתי את הכדור. בנקודה מסוימת הוא פנה אליי ואמר: 'נייג'ל, אני אמצא מישהו אחר שישמור, תכניס כבר את הכדור המ*וין הזה לסל!'. משם והלאה זרקתי יותר ושיחקתי טוב. מה שלמדתי הכי הרבה בשנה השנייה שלי בפנרבחצ'ה, שבה הייתי עם איטודיס ושאראס, היה השינוי בפרספקטיבה שלי. כשראיתי את השינוי הזה, הצלחתי להתפתח בדרך מסוימת. למדתי איך להתמודד עם שינויים בחיים, וזה הפך לשיעור חיים עבורי".

הייז-דייויס העמיד בעונה החולפת ממוצעים של 16.7 נקודות ו-5.3 ריבאונדים למשחק ביורוליג ואת משחק הגמר מול מונאקו הוא סיים עם 23 נקודות ו-9 ריבאונדים, בדרך לזכייה הראשונה שלו במפעל.