ממשיכה בשלה: סיכום הניצחון של הפועל ת"א

האדומים גברו על פרטיזן בלגרד במחזור השביעי ביורוליג וכעת ממתינים למפגש עם אולימפיאקוס, כשהמטרה ברורה: "הסגל הרחב יעזור במהלך העונה, אנחנו מנסים לערב את כל השחקנים"

נועה פופלינגר
נועה פופלינגר   30.10.25 - 07:52
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
הפועל תל אביב לא עוצרת: הקבוצה של דימיטריס איטודיס רשמה אתמול (רביעי) ניצחון רביעי ברציפות ביורוליג, 84:97 על פרטיזן בלגרד, עלתה למאזן 1:6 ושמרה על מקומה בפסגת הטבלה. במחזור הבא במפעל בעוד שלושה ימים יעמדו האדומים למבחן גדול כאשר יתארחו ביוון אצל אולימפיאקוס, מי שנחשבת לאחת הפייבוריטיות הבכירות לזכות בתואר הנכסף.

7 שחקנים קלעו בספרות כפולות אמש, כששיא היורוליג עומד על 8 שחקנים במשחק אחד. הפועל ת״א הציגה לראווה במחצית הראשונה את וסיליה מיציץ שסיים עם 10 נקודות את המשחק אך עם 0/6 לשלוש, גם אלייז'ה בריאנט (11 נק, 9 ריבואנדים) בלט עם רבע ראשון נפלא. 

במחצית השניה היו אלה איש ויינרייט (3 משלוש ל-3 ברבע השלישי), אנטוניו בליינקי שהמשיך בשלו (13) כשמעל כולם נצץ קולין מלקולם שסיים כקלע המוביל עם 17 נקודות. בשישי מחכה אולימפיאקוס באתונה כשהחניכים של איטודיס כבר נמצאים על המטוס בדרכם למשחק, שניצחון בו יהווה אמירה גדולה. 

איש ויינרייט סיכם: "ידענו שהם קבוצה אגרסיבית, הגבנו טוב והנענו את הכדור הרבה. אנחנו קבוצת ההתקפה הכי טובה ביורוליג? לא ידעתי את זה. יש לנו ביטחון גבוה בעצמנו ואנחנו צריכים לשמור על זה, נוח לנו גם פה בסופיה. המאמן שלנו מעניק לנו ביטחון. כל משחק הוא משחק קשה וכולם יודעים מי זאת אולימפיאקוס ומה הם מביאים איתם. הם קבוצה מצוינת, קבוצה עם היסטוריה". 

בראיינט דיבר גם הוא: "יש לנו הרבה שחקנים שיכולים לתרום, יש לנו הרבה שחקנים מוכשרים וזה יעזור לנו בעונה כל כך ארוכה. אנחנו מנסים לשחק בדרך הנכונה, לערב את כולם, יש לנו עוד הרבה עבודה".

באולם השלום והאחווה מחכה לחבורה של איטודיס אווירה חמה של 15,000 יוונים כשעופר ינאי בעלי הקבוצה שנמצא עם החבורה האדומה במהלך השבוע הכפול הזה דאג להגיד לחניכיו לאחר המשחק אמש: ״הכנו אתכם לשישי עם כמות הקהל המשוגעת שהייתה היום, זה משחק שיכול להיות נקודת מפנה עבור הקבוצה״. 

ההכנסות ממשיכות לזרום בסופיה כשגם אמש נכנסו סביב ה-700 אלף שקלים לקופת המועדון בשל הקהל הרב שהגיע. הקבוצה שיחקה עד כה 4 משחקי ״בית״ בבולגריה כשההערכה במועדון שהקבוצה הכניסה סביב 2.5 מיליון שקלים במהלך התקופה הזו. הפועל אמורה לשחק עוד צמד משחקי ״בית״ עד החזרה לישראל כשאירוע אמור להתקיים בסיום התקופה להיפרד מהקהל הבולגרי שתמך בקבוצה לאורך החודשים האחרונים.