Free cookie consent management tool by TermsFeed

סינר הדיח את ג'וקוביץ' ועלה לגמר בצרפת

הראשון בעולם ניצח 4:6, 5:7: 6:7(3) ויפגוש את אלקרס ברולאן גארוס

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   06.06.25 - 23:30

תגיות: רולאן גארוס

Getting your Trinity Audio player ready...

יאניק סינר עלה לגמר הרולאן גארוס. האיטלקי שמדורג במקום הראשון בעולם גבר הערב (שישי) 4:6, 5:7, 6:7(3) על נובאק ג'וקוביץ', אולי גדול הטניסאים בהיסטוריה, במשחק שעוד עשוי להיזכר בספר דברי הימים של הטניס בתור המשחק של העברת המקל, דווקא על מגרש לא סלחן ופיזי כמו מגרש החימר.

ג'וקוביץ' עבר עונה קשה לפני המשחק הזה, אבל הוא עדיין נובאק ג'וקוביץ'. הסרבי שזכה שלוש פעמים ברולאן גארוס הרשים מול קמרון נורי ואלכסנדר זברב, אבל מול המדורג ראשון בעולם הוא היה צריך להמתח עד הקצה.

סינר עשה את זה בסגנון שמתאים לחימר, מפסל חבטה אחרי חבטה את הניצחון. יציב, ממוקד, בטוח בעצמו ונשאר מאחור, מכריח את הסרבי שמבוגר ממנו ב-15 שנה לרוץ ולעשות לא מעט שגיאות לא מחוייבות, בפרט בבקהנד, במערכה הראשונה.

האיטלקי שבר בתחילת המערכה השנייה, ובמצב של 4:5 היה יכול לנצח. ג'וקוביץ' מצא את עצמו בעמדה ממנה הוא עשה קריירה, עם הגב לקיר, אבל סינר שזכה בעצמו בשלושה מייג'ורס בעבר רצה להוכיח את עצמו, בטח אחרי שהוביל 0:1 במערכות והפסיד 3:2 אשתקד לקרלוס אלקרס באותו מעמד, חצי גמר הרולאן גארוס. הוא שבר מיידית לאחר מכן וזכה במערכה.

המערכה השלישית הייתה אותו סיפור - שני טיטאנים שמשחקים טניס ברמה גבוהה, כולל חבטות אקרובטיות של ג'וקוביץ' ונקודות שמגיעות ל-20 ו-25 חבטות, אבל בסופו של דבר סינר, היום, הטניסאי הטוב יותר. סינר הטניסאי שניצח את ג'וקוביץ' בארבעת המשחקים הקודמים ועמד בלחץ גם עכשיו.

ג'וקוביץ' היה יכול לנצח במערכה השלישית כשהוא הוביל 15:40 ו-4:5, אך סינר חזר משלוש נקודות מערכה של הסרבי ושמר על ההגשה שלו. הוא שמר עליה שוב ב-6:6 והראה קור רוח בשובר השוויון, במשחק שיותר מהכל היה ניצחון מנטלי של האיטלקי, כפי שניתן לראות בכמות השגיאות הבלתי מחויבות או הווינרים. הוא, וסליחה על הקלישאה, ווינר. זה הורגש גם עם השבירה המיידית בתחילת שובר השוויון, ואז ניצח בשלוש נקודות רצופות כדי להפוך 2:3 ל-2:6.

סינר כבר הדיח את ג'וקוביץ' בחצי גמר אוסטרליה הפתוחה השנה ועשה כן פעם נוספת, כשהפעם יחכה לו קרלוס אלקרס, שחקן החימר הטוב בעולם, בגמר. היריבות בין אלקרס וסינר אולי מזכירה לכם את זאת שהייתה בין ג'וקוביץ' ונדאל, ויש שיעלו את השם המפורש של מורנו ורבנו רוג'ר פדרר, אבל היא הסיפור האמיתי של הטניס. בן 21 ובן 22 שמאיימים להתחרות ראש בראש ב-15 השנים הבאות. אי אז, ב-2040, הם יקוו להרגיש כמו נובאק ג'וקוביץ' של עכשיו: שחקנים שזכורים בתור הגדולים של הספורט והגיעו הכי רחוק שאפשר, וגם בגילם המופלג מצליחים למתוח את האגדות הבאות לקצה.