תגיות: עומר מאייר
מלך הסלים. שלב שמינית הגמר של אליפות העולם בכדורסל עד גיל 19 הסתיים אמש (רביעי), כאשר 33 הנקודות שעומר מאייר קלע היו הכמות הגבוהה ביותר ששחקן קלע במשחק בודד עד כה בטורניר.
הנקודות האלה הפכו את מאייר למלך הסלים של הטורניר עם 23.7 נקודות למשחק, אמנם עם משחק חסר בהתחשב בניצחון הטכני של הנבחרת שלנו על ירדן. הפער בין מאייר לבין המקום השני, טיילר קרופ, זהה לפער בין המקום השני למקום השביעי.
מאייר עשה כן עם חלוקת נקודות מרשימה, כשהוא עם 4 מ-9 ל-2 ול-3 ב-44.4% כל אחד עד עכשיו בטורניר. הוא עם 3.7 מ-5.3 למשחק מהקו.
כוכב נבחרת הנוער מוביל בכמות השלשות למשחק, כשהוא עושה זאת באחוז גבוה במיוחד וכשחלק משמעותי מהשלשות שלו מגיע מכדרור, מה שמקשה עוד יותר על האחוזים. בקטגוריית המדד, אגב, מאייר שני בנבחרת לאריאל סלע, אך שניהם בעשירייה הראשונה של הטורניר.
אנחנו עדיין בשלב הראשוני, כשהמספרים של מאייר עשויים לעלות או לרדת בהתחשב בהמשך הטורניר ובמשחק מול סלובניה. גם אם הנבחרת תפסיד בו, יש עוד שני משחקי דירוג במקומות 5-8 מול קבוצות חלשות יותר על הנייר בהם הממוצע יכול לעלות.
כתבנו אתמול על היתרונות היחסיים של מאייר בדרך ל-NBA, כולל החוזק הפיזי ויכולת ההאטה שמייצרת לו שלשות חופשיות. זה הורגש גם מול קמרון, אך בה ראינו יכולת אחרת וחשובה של מאייר, בטח במשחקים כאלה - התחממות.
גם מול שווייץ וגם מול קמרון, ברגע שמאייר החליט להעלות הילוך הוא הגיע לרצף של נקודות שמשנה את המשחק. זה לא רק קטע של "יד חמה" בהכרח, למרות שהוא קולע שלשות בצורה טובה, אלא עדות נוספת ליכולת המנטלית שלו.
אותה יכולת הורגשה אגב גם ביורו עד גיל 18, כשהוא קלע 31 נקודות מול צרפת וסרביה. כך, למעשה, בשלושת משחקי הנוקאאוט הקודמים שלו בעלי החשיבות במדי נבחרת ישראל הוא קלע מעל 30 נקודות, כולל רגעים בהם השלשות נכנסו והוא מצא את הדרך שלו לקלוע.
לכן, בהתחשב במספרים עד כה, רצינו להשוות אותו למלכי הסלים של הטורניר במאה ה-21. לאן הם הגיעו?
2003 - לינאס קלייזה (27 נקודות למשחק). קריירה מרשימה, כשהוא שיחק שבע עונות ב-NBA בדנבר ובטורונטו והמשיך לשנים באולימפיאקוס, פנרבחצ'ה ואולימפה מילאנו. מלך הסלים של היורוליג ב-2010, 409 משחקי NBA ברזומה.
2007 - פאולו פרשטש (23 נקודות למשחק). שיחק לאורך הקריירה בספרד, כולל כמה שנים יפות במלאגה. לא הגיע ל-NBA למרות שנבחר בדראפט, וסיים את הקריירה בברזיל כשנבחר לשחקן המשתפר של הליגה המקומית בעבר.
2009 - מייק רוזאריו (24 נקודות למשחק). שיחק לאורך הקריירה בעיקר בפורטו ריקו, ועבר בהפועל אילת ב-2017/18. קלע 130 נקודות בעשרה משחקים בארץ.
2011 - יונאס ולאניוצ'אס (23 נקודות למשחק). נבחר בבחירה החמישית בדראפט ומשחק ב-NBA מ-2012 עד היום. עבר לאחרונה בטרייד לדנבר, שחקן שפתח ב-848 משחקים בליגה הטובה בעולם ועבר בטורונטו, ממפיס, ניו אורלינס, וושינגטון וסקרמנטו.
2013 - טיילר אניס (20.9 נקודות למשחק). רכז שהוביל את קנדה ושיחק בפניקס ומילווקי לאחר שנבחר בבחירה ה-18 בדראפט. לנו, כמובן, הוא זכור מחצי העונה המוצלחת שלו בהפועל ת"א ב-2023/24. כיום משחק בוונציה.
2015 - אנדראס פליז (18.9 נקודות למשחק). שיחק במשך ארבע שנים במכללות, לא הגיע ל-NBA וסיים את עונת הבכורה שלו בליגה הספרדית במדי ריאל מדריד.
2017 - אר ג'יי בארט (21.6 נקודות למשחק). נבחר בבחירה השלישית בדראפט ה-NBA, שיחק במשך שנים בניקס והועבר לאחרונה לטורונטו. קלע 21.1 נקודות עם 6.3 ריבאונדים ו-5.4 אסיסטים למשחק בעונה האחרונה.
2019 - מרקו פשרסקי (22.1 נקודות למשחק). גדל בפרטיזן בלגרד ועבר בין כמה קבוצות, כשבעונה האחרונה הגבוה שיחק בדרושפאקה. זכה פעמיים בגביע הסרבי.
2021 - יו ג'ון סוק (25.6 נקודות למשחק). נציג דרום קוריאני ברשימה, שיחק במכללת גונזאגה ובשנים האחרונות משמש כסנטר מחליף. לא סביר שיגיע ל-NBA.
2023 - מתיאס מ'מאדי (24.1 נקודות למשחק). משחק בליגות הנמוכות בספרד והגיע לנתונים האלה בעיקר בזכות משחקי הדירוג, שכן נבחרתו הודחה בשמינית הגמר.