תגיות: דני אבדיה, יורובאסקט 2025, נבחרת ישראל
נבחרת ישראל סיפקה לנו אמש (ראשון) את אחד הנצחונות הגדולים בתולדותיה. החבורה התייצבה למשחק מול סגנית אלופת אירופה המכהנת, נבחרת צרפת, ועם 69:82 בלתי נשכח הותירה את הטריקולור מאחוריה עם סנסציה יוצאת דופן.
לפני המשחק, מאמן הנבחרת אריאל בית הלחמי ומנהל הנבחרת מוטי דניאל תכננו להגביל את הדקות של שלושת הכוכבים המובילים - דני אבדיה, רומן סורקין וים מדר. שחקני הנבחרת היו עייפים מההפסד הדרמטי נגד פולין ואף ביקשו מהמאמן לבטל את אימון הקליעות בבוקר לאחר מכן, במה שהוביל לרעיון לנסות ולשמור על הרעננות של השלושה ולהגביל את הדקות שלהם מול סוללת הכוכבים בצד השני.אלא שעם התקדמות המשחק בנבחרת זיהו הזדמנות יוצאת דופן לחולל את הסנסציה שהתממשה לבסוף. התותחים הכבדים נשלפו, והובילו את ישראל לניצחון המדהים כאשר במקביל בית הלחמי הצליח בכל זאת לשמור את סורקין (27 דקות), אבדיה (26 דקות) ומדר (24 דקות) בכמות דקות סבירה לחלוטין. דרך אגב, תומר גינת שסיפק דקות מדהימות עלה למשחק עם משכחי כאבים וחבישה בכתף, כאשר גם מדר ורפי מנקו סבלו מכאבים.בסיום מדר עזב את המשחק כאשר הברך שלו עטופה בשקית קרח, ובנבחרת לא מפסיקים להחמיא לרכז שלאט לאט מתרגל לאגרסיביות ולאינטנסיביות של הטורניר ונראה טוב יותר ממשחק למשחק. "הוא הלב של הנבחרת", החמיאו למדר. מדר דרך אגב נהנה מתמיכה רבה של 40 מקרוביו ביציעים. "שחקנים ביקשו כרטיסים, אבל מדר ביקש פי 2 מכולם", התלוצצו בנבחרת.
אבל הסיפור של המשחק הזה מתחיל עוד הרבה לפני העניינים האלה. בנבחרת נהוג לפני כל משחק לערוך קריוקי בעזרת הרמקול והמיקרופון שמדר הביא איתו לפולין. הפעם, הרכז התעקש שגם אנשי צוות האימון ישתתפו, כמו גם אנשי פורטלנד שהצטרפו לחגיגה.לאחר הקריוקי רפי מנקו ותומר גינת אספו את השחקנים במנהרה, רגע לפני העלייה לפרקט, וערכו שיחת מוטיבציה לקראת המפגש. "אין עלינו שום לחץ במשחק הזה", אמרו השניים, "יש לנו רק מה להרוויח מהמשחק, אנחנו צריכים פשוט לשחק משוחרר".מנקו גם לקח את איתן בורג ושחקנים אחרים שלא קיבלו הרבה דקות במשחק הקודם, עודד אותם שההזדמנות עוד תגיע - ועבור בורג היא אכן הגיעה. הגארד, ששיחק שתי דקות בלבד בשני המשחקים הראשונים, עלה ועם 5 נקודות ודקות מעולות לקח חלק משמעותי בניצחון. "הוא לגמרי האקס פקטור שלנו", אמרו בנבחרת.
במשחק הזה קיבלנו גם הצגה נוספת מדני אבדיה, שעל אף שהחטיא את הזריקה המכריעה נגד פולין, סיפק משחק נוסף של 23 נקודות כאשר עד כה עדיין לא ירד מ-20 נקודות בכל אחד מהמשחקים בטורניר. "הוא מנהיג אמיתי", אמרו בנבחרת, "הוא לא פחד לקחת אחריות גם במשחק הזה".
הצגת פוסט זה באינסטגרםפוסט משותף על ידי ערוץ הספורט (@sport_5)
פוסט משותף על ידי ערוץ הספורט (@sport_5)