מוטי דניאל: "השיח סביב קאדין קרינגטון היה דוחה"

האזינו. מנהל הנבחרת אחרי ההדחה: "תחושות מעורבות כי אפשר היה להשיג יותר. אריאל בית הלחמי עשה עבודה טובה"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   08.09.25 - 13:15
Getting your Trinity Audio player ready...

נבחרת ישראל סיימה את דרכה אתמול (ראשון) ביורובאסקט כשהודחה על ידי יוון בשלב שמינית הגמר אחרי הפסד 84:79, בו פשוט לא היו לה תשובות ליאניס אנטטוקומפו. מנהל הנבחרת מוטי דניאל סיכם את הקמפיין היום ב"5 באוויר - חדר החדשות".

"התחושות מעורבות", פתח דניאל, "סיימנו תקופה מאוד אינטנסיבית של למעלה מ-50 יום ביחד, בה חלמנו, ניצחנו והפסדנו. יש סוג של עצב שזה הסתיים. אנחנו חושבים שהיה לנו טורניר טוב, אבל אנחנו מרגישים שניתן היה להשיג עוד. מפה הערבוב". 

"סיימנו במקום ריאלי לאיפה שאנחנו צריכים להיות", המשיך, "סיימנו אליפות עם שלושה ניצחונות ושלושה הפסדים, אף ניצחון באליפות אירופה לא מובן מאליו. לא קל לנצח אף יריבה ונבחרות טובות מאיתנו ראו את זה גם. היינו במשחק בהפסדים, יכולנו לשחק יותר טוב ולנצח". 

"קאדין קרינגטון בהחלט תרם לנבחרת", אמר, "הוא היה חבר לנבחרת מהשנייה הראשונה. לשחקנים יש תקופות יותר טובות ופחות טובות, קשה מאוד לשבת עכשיו ולחשוב למה הוא היה פחות טוב. קאדין ציפה ליותר וגם אנחנו ציפינו שיהיה לו יותר קל, אבל לא צריך לסמן אותו כאכזבה מוחלטת. לאף שחקן לא היה קל, זה טורניר קשה". 

"כל השיח סביב קרינגטון באמצע הטורניר היה דוחה", ביקר דניאל, "התייחסו אליו כאל שכיר חרב ומבחינתנו הוא חבר לנבחרת. הוא היה מודע לשיח והוא קיבל אותו בדרכו הג'נטלמנית ודי שתק. הוא בחור נעים, שקט ומופנם". 

"כל מי שהשתתף בשיח על קרינגטון הוא בעל אינטרס או ממש בור שלא מבין את התהליך", הוסיף, "לא יכולנו לסמן מישהו לפני חצי שנה ולאזרח אותו ליורובאסקט. בחרנו את קרינגטון בתחילת 2023 על סמך כל מני קריטריונים - גיל, שחקן שיכול לשחק בחלונות, שלא משחק ביורוליג וכו'. התהליך הזה נמשך למעלה משנה".

על אריאל בית הלחמי אמר: "הוא עשה עבודה טובה עם הנבחרת מהרגע שהוא מונה למאמן - גם בחיבור שחקנים וגם בכדורסל שהצגנו לפרקים שהיה אחלה. אריאל יכול לסמן וי על טורניר טוב, לעמוד בציפיות זה לא דבר מובן מאליו. הוא יכול להיות מרוצה מעצמו וכמו כל אחד מאיתנו - גם לו יש איך להשתפר בעבודה שלו". 

דניאל דיבר על ההתכנסות הבאה של הנבחרת, בנובמבר הקרוב: "זה יהיה במסגרת מוקדמות אליפות העולם ושם מחכים לנו אתגרים אחרים כי לא יהיו לנו שחקני NBA. צריכה להיות התגייסות לאומית כדי לתת לנבחרת את מירב האופציות. נהיה בלי דני אבדיה, בן שרף, דני וולף ושחקני המכללות שלנו. קבוצות שמשחקות ביורוליג יצטרכו לשחרר את השחקנים שלהם בשביל הנבחרת". 

מאמן הנבחרת התייחס גם לים מדר: "מצב הברך שלו לא השפיע עליו, מה שכן השפיע זה שהוא היה פחות פעיל בתקופת ההכנה. כל הנבואות השחורות לגבי הברך שלו לא קרו, הוא סיים את הטורניר על שתי רגליים. היה לו קצת קשה בגלל ההכנה". 

לסיום, כשנשאל מיהו ה-MVP שלו בנבחרת הקיץ, השיב: "אני חושב שדני הראה יכולות מדהימות ברמה הכי גבוהה של כדורסלנים ישראלים באליפויות אירופה - בשורה אחת עם מיקי ברקוביץ', דורון ג'מצ'י ועודד קטש. הוא בהחלט הטביע חותם באליפות הזו".