"הנבחרת זו פסגת השאיפות, זו הצהרה לכולן"

העליון ונבחרת הנשים התכוננו למוק' יורובאסקט, לירון כהן: "המטרה? לעלות"

נועם שפירא
נועם שפירא   06.11.25 - 17:23
Getting your Trinity Audio player ready...

בעוד שבוע בדיוק (רביעי) תפתח נבחרת הנשים בכדורסל את קמפיין מוקדמות אליפות אירופה 2027 במשחק נגד בוסניה. למשחק הזה, תצא ישראל בהובלת שירה העליון, שעם מינויה לתפקיד, הפכה למאמנת הראשונה בתולדות הנבחרת. לקראת הקמפיין, ערך איגוד הכדורסל היום (חמישי) מסיבת עיתונאים - בה דיברו המנהלת המקצועית, לירון כהן, הקפטנית עדן רוטברג והמאמנת שירה העליון.

לירון כהן אמרה על המינוי: "אני חייבת לומר שאי אפשר להתעלם מההישגים של שירה בשנים האחרונות, מאמנת בליגת העל כבר לא מעט שנים, המון ניסיון ולא מעט תארים. הבחירה מבחינתנו היתה די טבעית בתהליך ששירה עברה כמאמנת, וזה הזמן תודה לוועדה המקצועית. נאחל לשירה ולצוות לבנות המון הצלחה. ההיסטוריה? זה לא ממעיט מהמינוי, אבל אכן ראוי לומר את זה. שירה ולימור הן המאמנות שמאיישות צוות נשי שלם של מאמנות נבחרת ישראל, לא בגלל שהן נשים, בגלל שהן טובות וראויות. המטרה? במילה אחת - לעלות".

העליון הוסיפה: "אין ספק שנבחרת ישראל זו פסגת השאיפות והחלומות, מקווה שכאן אצא להמשכיות. רוצה לעשות משהו עם הבנות המדהימות האלה, לפחות ככה אני מרגיש. יש לי תחושה שהפוקוס עליי, אני פחות אוהבת את זה, בסוף הקרדיט הוא שלהן. ככל שהן יהיו מחוברות ויהיה חדר הלבשה טוב ומשמעת טקטית של הצוות שלנו, התוצאות תהיינה טובות יותר. נותנת להן המון אחריות, וחושבת שהן יכולות לעמוד באתגר".

"אני חושבת שעצם זה שקיבלתי את המנדט מאיגוד הכדורסל להוביל את נבחרת הנשים, זה באמת הצהרה לנשים שמגיעות אחרי. היום יש בליגה חמש מאמנות, אם פעם ניסינו לחפש בנרות מאמנות, זה פחות טריוויאלי. יש רוב של נשים - נשים זה עם חזק, על המגרש ומחוץ למגרש. אני שמחה שאני מוקפת בצוות שלי, נשים חזקות לויאליות. הפוקוס הוא על השחקניות".

הקפטנית רוטברג סיכמה, והביעה גם תקווה לחזרת המשחקים לישראל: "בשלב זה, כרגע אנחנו מאה אחוז בבוסניה. צריכות לעבור את המשחק הראשון. זה הסטייט אוף מיינד של כל הנבחרת. אני מאוד מאוד מקווה שנוכל להצליח להחזיר את המשחקים, לארח במדינה שלנו עם הקהל ומשפחה זה הרגשה מדהימה. גם כעת כשאנחנו מארחות בחו"ל, אנחנו נבחרת ישראל וזה גאווה ענקית לייצג את המדינה. נייצג בצורה הכי טובה שיש, במיוחד בתקופה הזאת. מקווה שנחזור לפה".