מהפכה טקטית: תוכנית טוכל לזכייה במונדיאל

מאמן נבחרת אנגליה מתכנן שינויים לקראת הטורניר: "זה מה שיכריע משחקים"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   08.09.25 - 10:39
Getting your Trinity Audio player ready...
(Carl Recine/Getty Images)
(Carl Recine/Getty Images)
תומאס טוכל, מאמן נבחרת אנגליה, מצהיר על שינוי כיוון ברור לקראת מונדיאל 2026. המאמן הגרמני מתכנן לשים דגש על משחק ישיר ופשוט - הוצאות חוץ ארוכות, כדורים גבוהים מהשוער והגבהות לרחבה - במקום להסתמך רק על משחק מסירות קצרות מאחור. "ההוצאה הארוכה מהחוץ חוזרת - וגם ההגבהות חוזרות", אמר.

לדבריו, התנאים בארצות הברית - חום כבד וטורניר אינטנסיבי - ימנעו מקבוצות להפעיל לחץ מתמשך בעצימות גבוהה. הפתרון מבחינתו הוא חזרה ליסודות הישנים של הכדורגל האנגלי. "ברגע שנגיע למונדיאל כל הדברים האלה יהיו חשובים. לא נוכל להכניס הכול בארבעה ימי אימון, אבל זה מה שיכריע משחקים", הסביר.

הכיוון הזה כבר נבחן בניצחון 0:2 על אנדורה, כששני השערים הגיעו מהגבהות כדורים: נוני מדואקה סיפק כדור שהוביל לשער עצמי, וריס ג’יימס בישל לדקלן רייס שנגח פנימה. טוכל הסביר שהוא מתכוון להקדיש יחידות אימון לנייחים, להוצאות חוץ ולבעיטות שוער ארוכות של ג’ורדן פיקפורד.

המאמן גם מצא כלי נשק פיזי מרכזי - הבלם דן ברן מניוקאסל (2.01 מטר), שיכול לנצל כדורים גבוהים בהגנה ובהתקפה. "יש לנו שחקנים שמתאימים למשחק הזה", אמר. "זה לא אומר שנפסיק לשחק מסירות קצרות, אלא נוסיף שכבות נוספות שיתנו לנו יתרון".

טוכל מצביע על מגמה רחבה יותר בכדורגל: שימוש גובר במצבים נייחים ובמשחק ישיר, בהשראת מאמנים כמו טוני פיוליס שהצטיין בהוצאות חוץ ארוכות, ומיקל ארטטה שהפך את ארסנל לקבוצה שמצליחה מאוד בנייחים. מבחינת טוכל, אנגליה צריכה לאמץ את המגמה הזו אם היא רוצה ללכת עד הסוף.

"אני סומך על השחקנים ועל היכולת שלהם להתאים את עצמם", אמר. "יש לנו אנרגיה נכונה ומחויבות, ואם נוסיף את הכלים האלה - נהיה מוכנים לנצח את היריבות הכי קשות".