תגיות: מוקדמות מונדיאל 2026 אירופה
עוד ערב נפלא כדורגל. חלון הנבחרות באירופה המשיך היום (שבת), עם 7 משחקים גדולים ברחבי היבשת. אנחנו כאן כדי להביא לכם את הסיכומים מכלל המגרשים.
אסטוניה - איטליה 3:1המשחק השני במסגרת הבית הישראלי הפגיש בין שתי נבחרות הפוכות מבחינת מעמד, וזה היה ניכר. כבר בדקה החמישית מויזה קן ביצע מהלך סולו מרשים והעלה את האזורי ליתרון, אך לצערו עשר דקות לאחר מכן הרגיש כאבים ברגלו והוחלף - שלושה ימים לפני המפגש מול ישראל.
האסטונים ניסו לצאת קדימה, וכמעט כבשו. בדקה ה-30 מתאו רטגי סחט פנדל - והחמיץ אותו, אך למרות שהמארחים קיבלו מומנטום, הם ספגו שער מרגליו של אותו רטגי שמונה דקות לאחר מכן.
המחצית השנייה המשיכה להיות בשליטה איטלקית, כאשר האורחים לא הפסיקו לסכן את שער היריבה לרגע. הם באו על שכרם בדקה ה-74, כאשר לאונרדו ספינאצולה בישל לפרנצ'סקו אספוסיטו שכבש את השלישי וסגר עניין.
ארבע דקות לאחר מכן אסטוניה עוד צימקה את התוצאה משער של ראונו סאפינן (שמוכר לאוהדי הכדורגל הישראלי, שכן הוא עבר בהפועל י-ם לפני מספר עונות), אך בסופו של דבר זה לא הספיק, וזה ניצחון נפלא לאזורי. כאמור, בעוד שלושה ימים יפגשו את הנבחרת של רן בן שמעון, כאשר בפעם הקודמת קיבלנו משחק ענק שנגמר בניצחון 4:5 לאיטליה.
Job done in the Estonian capital ✅#ESTITA #Azzurri #VivoAzzurro pic.twitter.com/ihBm49Qdp9— Italy ⭐️⭐️⭐️⭐️ (@Azzurri_En) October 11, 2025
Job done in the Estonian capital ✅#ESTITA #Azzurri #VivoAzzurro pic.twitter.com/ihBm49Qdp9
ספרד - גאורגיה 0:2כצפוי, אולי המשחק המרתק ביותר הערב היה מלא אירועים. כבר בדקה העשירית פראן טורס 'סחט' עבירה ברחבה, אך לאחר בדיקה במערכת ה-VAR הוחלט כי לא בוצעה עבירה. עשר דקות לאחר מכן מיקל אויארסבאל רשם החמצה גדולה, אחרי שקיבל כדור מעולה מפראן טורס ונגח החוצה.
בדקה ה-24 ספרד כבר הבקיעה את השער הראשון, כאשר ירמי פינו קיבל כדור קרוב לרחבה מרובין לה נורמנד, וכבש את שערו הרביעי במדי הנבחרת. האירועים לא הסתיימו שם, משום שחמש דקות לאחר מכן פראן טורס הוכשל ברחבה על ידי השוער האסטוני, אך הוא הציל את בעיטת העונשין ומנע את היתרון הכפול מספרד במחצית. למרות שהיו הרבה אירועים, גם כאן המשחק היה חד צדדי, והסתיים עם 11 בעיטות לעבר השער לעומת 0 של היריבה.
המחצית השנייה הייתה עם קצת פחות אירועים, ובמרכזה כמובן השער השני של ה'רוחה'. מיקל אויארסבאל, שתמיד נראה נהדר בנבחרת שלו, שחרר פצצה אדירה מבעיטה חופשית וקבע 0:2 בדקה ה-64, ובעצם גם קבע את תוצאת המשחק. ספרדת מובילה בגאון את בית ה', כשהיא במאזן מושלם של 3 ניצחונות ואפס הפסדים.
🏁 ¡𝗙𝗜𝗡𝗔𝗔𝗔𝗔𝗔𝗔𝗔𝗟 𝗘𝗡 𝗘𝗟𝗖𝗛𝗘!▫️ Tres partidos.▫️ Tres victorias.👏 ¡𝗦𝗢𝗜𝗦 𝗘𝗡𝗢𝗥𝗠𝗘𝗦!🇪🇸🆚🇬🇪 | 2-0 | 90+3'#VamosEspaña | #CopaMundialFIFA pic.twitter.com/0LendYZ5No— Selección Española Masculina de Fútbol (@SEFutbol) October 11, 2025
🏁 ¡𝗙𝗜𝗡𝗔𝗔𝗔𝗔𝗔𝗔𝗔𝗟 𝗘𝗡 𝗘𝗟𝗖𝗛𝗘!▫️ Tres partidos.▫️ Tres victorias.👏 ¡𝗦𝗢𝗜𝗦 𝗘𝗡𝗢𝗥𝗠𝗘𝗦!🇪🇸🆚🇬🇪 | 2-0 | 90+3'#VamosEspaña | #CopaMundialFIFA pic.twitter.com/0LendYZ5No
בולגריה - טורקיה 6:1כצפוי, האורחת פתחה טוב יותר משתי הנבחרות. ארדה גולר, קנאן יילדיז והקאן צ’להאנולו גרמו כולם צרות לבולגריה. כבר בדקה ה-11 גולר השלים מהלך נהדר של הנבחרת שלו עם כדור ברשת, אך בולגריה הפתיעה עם שער שוויון מהיר, מרגליו של רדוסלב קירילוב - שניצל טעות קשה בהגנה הטורקית. במפתיע, התוצאה נשארה זהה עד למחצית השנייה, אך שם הכל התהפך עבור המארחים.
כבר בדקה ה-49 טורקיה החזירה לעצמה את היתרון, בזכות שער עצמי אומלל של ויקטור פופוב.3 דקות לאחר מכן קנאן יילדיז כבש שער יפה מבישול של גולר ועשה 1:3.
החגיגה לא הסתיימה שם, משום שקנאן יילדיז השלים צמד בזק, ובדקה ה-56 הבקיע שער נוסף. זקי צ'ליק, שעשה את הטעות בשער השוויון של בולגריה, פיצה עליה וכבש את החמישי של האדומים בנגיחה - מכדור קרן מדויק של גולר. אקורד הסיום היה שייך לאירפן קאבצ'י שקבע 1:6 גדול לאורחים. אגב, במחזור הקודם טורקיה ספגה שישייה בביתה, כך שהיא בטוח יודעת מה מרגישה נבחת בולגריה.
🇹🇷 Sahadaki azmi ve inancıyla hepimize büyük bir gurur ve sevinç yaşatan #millitakım tebrik ediyor, Ay-Yıldızlı formayı onurla terleten tüm oyuncularımıza teşekkür ediyoruz👏 #BizimÇocuklar #millitakım @TFF_Org pic.twitter.com/lWbxji4uRt— Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu🇹🇷 (@taskk_1980) October 11, 2025
🇹🇷 Sahadaki azmi ve inancıyla hepimize büyük bir gurur ve sevinç yaşatan #millitakım tebrik ediyor, Ay-Yıldızlı formayı onurla terleten tüm oyuncularımıza teşekkür ediyoruz👏 #BizimÇocuklar #millitakım @TFF_Org pic.twitter.com/lWbxji4uRt
פורטוגל - אירלנד 0:1מוליכי בית ו' במוקדמות המונדיאל רצו עוד ניצחון שימשיך לקרב אותם להעפלה נוספת. המחצית הראשונה הייתה חד צדדית, עד כמה? המארחים בעטו 13 פעמים לעבר השער, לעומת בעיטה בודדת של אירלנד. המצב הטוב ביותר היה כאשר כריסטיאנו רונאלדו בעט בעוצמה לעבר הקורה - הריבאונד הגיע לברנרדו סילבה - והבעיטה שלו מול שער ריק אפילו לא פגעה במסגרת.
האדומים חיפשו וחיפשו, והיו מאוד קרובים לשער היתרון בדקה ה-75, כאשר פנדל נשרק עבורם, אך גם במשחק הזה הוחמצה בעיטת עונשין, הפעם על ידי כריסטיאנו רונאלדו. למרות זאת, לפעמים נראה שבכדורגל יש צדק.
לאחר 28 בעיטות לכיווון השער (לעומת אחת בלבד של אירלנד) פורטוגל סוף סוף מצאה את הרשת, כאשר רובן נבש הצליח להכניע את קאוימין קלר עם בעיטה עוצמתית בדקה ה-91. הפורטוגלים ממשיכים להוביל את בית ו', כשגם הם עם מאזן מושלם של 3 ניצחונות. אגב, זו המחווה המרגשת של כובש שער הניצחון
L’hommage de Ruben Neves, buteur avec le Portugal 🇵🇹, pour Diogo Jota. ❤️🙏 pic.twitter.com/2O016hW3m6— Actu Foot (@ActuFoot_) October 11, 2025
L’hommage de Ruben Neves, buteur avec le Portugal 🇵🇹, pour Diogo Jota. ❤️🙏 pic.twitter.com/2O016hW3m6
סרביה - אלבניה 1:025 הדקות הראשונות היו גישושים, אף קבוצה לא באמת סיכנה את השער, אך מכאן הסרבים היו אלו שהגיעו למצבים. דושאן ולאחוביץ' הגיע למספר הזדמנויות מול השער האלבני, אך לא הצליח להכניע את תומאס סטרקושה. אבל, בדקה הראשונה של תוספת הזמן במחצית הראשונה, ריי מנאי העלה את אלבניה ל-0:1 על סרביה וחגג עם סימן הנשר. בעקבות זאת החלוץ ספג כרטיס צהוב.
למרות משחק חם מאוד - כמובן שבשל הסכסוך הארוך בין שתי המדינות - לא היו יותר מדי אירועים הקשורים לכדורגל. שתי הקבוצות הגנו טוב, ודווקא לקראת הסיום נרשמו מצבים מסוכנים בשני הצדדים, אך לבסוף אלבניה יצאה עם ידה על העליונה. מדובר בתוצאה אדירה עבור האלבנים, שמתרחקים מרחק של 4 נקודות מאותה סרביה, וניצבים במקום השני בבית אחרי אנגליה.
🇦🇱 Three 𝙑𝙄𝙏𝘼𝙇 points for Albania in Serbia 👏 pic.twitter.com/vHw4x99Nwf— 433 (@433) October 11, 2025
🇦🇱 Three 𝙑𝙄𝙏𝘼𝙇 points for Albania in Serbia 👏 pic.twitter.com/vHw4x99Nwf
הונגריה - ארמניה 0:2המארחים הגיעו לאחר הפסד דרמטי לפורטוגל במחזור הקודם, והצליחו לרשום ניצחון ראשון על ארמניה. הירוקים היו דומיננטיים לאורך רוב המשחק, ולמרות מחצית ראשונה ללא שערים, הורגש כי הנבחרת של המאמן מרקו רוסי שלטה.
דניאל לוקאס כבש את השער הראשון בדקה ה-56, ולמרות ניסיונות לחץ של האורחים לקראת הסיום, בדקה ה-94 זומבור גרובר השלים מהלך קבוצתי נהדר עם כדור ברשת, וקבע את תוצאת המשחק. הונגריה עלתה למקום השני בבית, לאחר שאירלנד הפסידה לפורטוגל בדרמה גדולה.
🇭🇺#WCQ pic.twitter.com/S9P1kSvlt7