כך כריסטיאנו רונאלדו יינצל מהרחקה ממשחקים במונדיאל

אחרי האדום שספג הפנומן, זהו המהלך שמתכננת ההתאחדות הפורטוגלית

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   17.11.25 - 11:26
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
(GETTY)
כריסטיאנו רונאלדו עשוי לעלות בהרכב למשחק הפתיחה של פורטוגל במונדיאל, כאשר על פי הדיווחים, ההתאחדות לכדורגל של פורטוגל מתכוונת לערער על הרחקתו בעקבות הכרטיס האדום שספג.

כזכור, רונאלדו הורחק במהלך הפסדה של פורטוגל 2:0 במשחק המוקדמות מול אירלנד בחמישי, לאחר ששלח מרפק לעברו של דארה אושיי בדקה ה-60 בדבלין. משך ההרחקה של הכוכב בן ה-40 אינו ברור כרגע, אך הוא כבר נעדר מהניצחון המוחץ 1:9 על ארמניה ביום ראשון - ניצחון שהבטיח את העפלת הנבחרת לטורניר הגמר בשנה הבאה בקנדה, מקסיקו וארצות הברית.

אם יוטל עליו עונש הרחקה ממספר משחקים, העונש המקובל על כרטיס אדום ישיר, הוא עלול להחמיץ את שני משחקי הפתיחה של פורטוגל במונדיאל בקיץ הבא.

בניסיון למנוע תרחיש כזה, ההתאחדות הפורטוגלית נערכת לפנות לפיפ"א כדי להבטיח שההרחקה תכלול אך ורק את משחק המוקדמות מול ארמניה, כך לפי העיתון 'א בולה'. כלי התקשורת הפורטוגלי טוען כי נשיא ההתאחדות, פדרו פרואנסה, מעורב אישית בתהליך ההגנה על רונאלדו, וכי בכוונתם להציג שלושה טיעונים מרכזיים:

הטענה הראשונה נוגעת לאווירה העוינת באצטדיון בדבלים ולפעולותיו של מאמן אירלנד, היימיר הלגרימסון, שתרמו לכך. המאמן האיסלנדי טען לפני המשחק כי רונאלדו שלט בשופט במפגש הקודם בין הנבחרות. שנית, הם טוענים כי רונאלדו נגרר לפרובוקציה לאחר שאושיי תפס בחולצתו לפני התקרית. ולבסוף, הם מבקשים התחשבות לאור הרקורד המשמעתי של רונאלדו ברמה הבינלאומית – כאשר זהו הכרטיס האדום הראשון שלו ב-226 הופעות במדי הנבחרת.

בעקבות ההפסד בחמישי, מאמן פורטוגל רוברטו מרטינס יצא להגנת הקפטן שלו וטען כי ההתפרצות של רונאלדו לא הייתה 'אלימה'. "כמובן שדיברנו", אמר מאמן אברטון לשעבר. "אני חושב שזה קשה לשחקן כמו כריסטיאנו, שנמצא בתוך הרחבה. והיום היו עליו שני מגינים במגע פיזי מתמיד. אין כאן אלימות. הוא מנסה לדחוף את המגן ממנו והיה לו חוסר מזל שה-VAR... זווית הצילום גורמת לזה להיראות גרוע יותר ממה שקרה באמת. זה הכרטיס האדום הראשון של רונאלדו בנבחרת, זה לא ייאמן".

בתגובה להרחקה, אמר הלגרימסון: "הוא [כריסטיאנו רונאלדו] איבד מעט את הריכוז ואולי זה היה גם בגלל האוהדים. הוא היה מתוסכל והגיב בצורה שהוא יודע שאסורה לו. הוא אמר לי את זה כשהוא ירד מהמגרש [בהתייחס להערותיו של הלגרימסון על השופט לפני המשחק], אמר לי שזה היה מעשה חכם מצידי והאשים את השופט או מי שזה לא יהיה בזה, אבל זו הייתה פשוט החלטה טיפשית שלו לתקוף את השחקן שלנו".